Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Iphone - Експонати

XGeorge27

Gaining Experience
13 декември 2018
93
80
www.youtube.com
Здраво , ме интересира дали некој има искуство со Експонати од Мобелих мобилара , во план сум да зимам Iphone XS исто така искуства со телефонот

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.493
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Не постојат експонати, тоа се само половни телефони со фенси назив. Иди, види го убаво, разгледај го и то е то. Иначе стандардно доаѓаат без кутија и додатоци, ама за некој се наоѓа, ама ретко кога серискиот од кутијата е ист сто тој на телефонот, има варијации на темата. Јас имам купено таков и ми се погоди топ.

XGeorge27

Gaining Experience
13 декември 2018
93
80
www.youtube.com
Не постојат експонати, тоа се само половни телефони со фенси назив. Иди, види го убаво, разгледај го и то е то. Иначе стандардно доаѓаат без кутија и додатоци, ама за некој се наоѓа, ама ретко кога серискиот од кутијата е ист сто тој на телефонот, има варијации на темата. Јас имам купено таков и ми се погоди топ.
Не постојат експонати, тоа се само половни телефони со фенси назив. Иди, види го убаво, разгледај го и то е то. Иначе стандардно доаѓаат без кутија и додатоци, ама за некој се наоѓа, ама ретко кога серискиот од кутијата е ист сто тој на телефонот, има варијации на темата. Јас имам купено таков и ми се погоди т
Од Мобилих го зема ?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.493
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
И јас имам купено. Се разликуваат од на старо, бар во Ледиком. Супер задоволен. Ганз нов ми се погоди. Iphone XS.

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
131
188
Најбитно е каков ќе ти се погоди, другарче зеде xs пред година дена, пред некој месец сакаше да го продава, имаше константо проблем со камерите - му собираа прашина, 2 пати на чистење го носеше од кај што го купил, истото се повторуваше, па му се расипа свичот за на тивко што го прави телефонот, го однесовме кај локален сервисер, чисто да види дали може да се среди телефонот за не фаќаат камерите прашина, кога го отвори рече дека сите делови биле од различен телефон внатре.

Така да зависи каков ќе ти се погоди.

TouchIT

On your way to fame
9 јули 2018
798
559
Јас користев експонат Iphone X од Ледиком, се погоди топ

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
Внимавјате на здравјето на батериите кога купувате експонати. Обично се скоро сите со ослабени батерии

Се согласувам.

Кога го купив имаше 100% battery health. Но се исклучи на 15%. По неколку полнења се калибрираше батеријата сама. Но health падна на 94%. Претпоставувам дека долго време стоел на полици па батеријата изгубила ефикасност. Немаше микро грепки ни на телото ни на екранот по што заклучив дека не е користен. Јас сум сепак презадоволен зашто цената е иста како и телефони од реклама 5 користени две години.

StalkeR

Guru
5 декември 2009
5.482
6.675
Братучед ми зема еден 7 мица пред 2 години, ама за недела дена почна да прави проблем со звучник, микрофон и сл. Отидовме у Ледиком, го заменија без никакви прашања и проблеми.
Инаку не се експонати, туку користени уреди, или обично правени од три, еден.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
324
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Се согласувам.

Кога го купив имаше 100% battery health. Но се исклучи на 15%. По неколку полнења се калибрираше батеријата сама. Но health падна на 94%. Претпоставувам дека долго време стоел на полици па батеријата изгубила ефикасност. Немаше микро грепки ни на телото ни на екранот по што заклучив дека не е користен. Јас сум сепак презадоволен зашто цената е иста како и телефони од реклама 5 користени две години.
сите батерии се неквалитетни,во алиекспрес имаа со повеќе ампери,но не сум пробал.

xbl9k

Gaining Experience
10 декември 2017
131
188
Се согласувам.

Видете го видеово во врска со ова, најверојатно ги менуваат вредностите да покажува батеријата 100..Видео

Deksa

On your way to fame
9 февруари 2012
986
899
Jas imam kupeno eksponat S9+ od Mobelix so 12 meseci garancija, kako nov e telefonot, perfektna baterija, eve go 3 godina si raboti bez nikakov problem.

SiPy`

Unbeatable
23 јуни 2015
3.083
5.280
Експонат или половен телефон никогаш не би купил, 90% од тие уреди се сервисирани и историјата им е непозната. Мој совет е да си купиш нов телефон до буџетот кој го имаш одредено.

tupacan

Unstoppable
10 септември 2007
1.733
2.391
Пред некои 7 месеци купивме 2x iPhone 11 Pro, експонати, од Ледиком. Едниот имаше 94% battery health, другиот 86%. Козметички се стакло, тераат без никаков проблем.

Претходно госпожата користеше S8, исто експонат, купен од Мобеликс. Го утепа од користење +2 години без никакви проблеми. Еве уште го тепа мајка ѝ.

Јас пак би купил експонат без разлика дали од Мобеликс или Ледиком. Секако препорачувам да се види убаво на лице место, како што веќе спомнаа погоре.

Miki98

Gaining Experience
13 јануари 2021
540
324
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Се согласувам.

друже имам iphone 6s сменета нова батерија 100% дури е направен и апдејт на иос,но пак исто стигне на 10% и почне да лага да кочи ајфонот,до што е проблемот?
Некој искуство да сподели?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.606
13.126
друже имам iphone 6s сменета нова батерија 100% дури е направен и апдејт на иос,но пак исто стигне на 10% и почне да лага да кочи ајфонот,до што е проблемот?
Некој искуство да сподели?

Батеријата треба да се калибрира. Мораш неколку пати да ја празниш до крај, оставаш по можност саат време или повеќе, приклучуваш на чарџер и полниш фул до 100%.

Така неколку пати и би требало да се среди.

damil

Practice makes perfect
2 јануари 2015
1.063
1.352
Само на форумов колку луѓе купиле "експонати" треба од цел свет само Ледиком да ги продава.

Последен пат барав Самсунг С9 или С10, ми покажуваше од тие "експонатите" девојчето, капачето позади скроз друга боја, викам имаш ли нов, дај да ги споредиме, девојчето се изненади како везе нема едната боја со другата, скроз различни. Повеќе од јасно ни беше на двајцата дека "експонатот" е со сменето неоригинал задно стакло.

Така да приказната за "експонати" тука заврши за мене.

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.334
31.579
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Експонат или половен телефон никогаш не би купил, 90% од тие уреди се сервисирани и историјата им е непозната. Мој совет е да си купиш нов телефон до буџетот кој го имаш одредено.

Половен од мобилара*

sokomoko

Intern
29 декември 2021
22
4
Добри совети.
Интересно од иос 15.2 може да се види дали деловите се оргинал.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
48.485
Мислења
995.727
Членови
36.488
Најнов член
Dzoro