Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Интересот за паметни телефони е намален, производителите го коригираат производството

ContentBot

Робот (content unit)
12 ноември 2021
266
898
www.IT.mk
Производителите на паметни телефони имаат тежок период. Пандемијата која предизвика финансиски потешкотии и проблеми со производството и испораката, само дополнително влијае на овој тренд.

Главна причина за намалениот интерес денес е немањето на вистинска причина за менување на телефонот. Недостатокот од вистински напредок кај паметните телефони значителнo придонесе за намалување на интересот кај купувачите за надградба на уредот.

Прочитајте повеќе @ Интересот за паметни телефони е намален, производителите го коригираат производството ⋆ IT.mk

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.359
12.274
Скопје
androgaming.com
Намален е зошто нема што ново да понудат. Процесори брзи, камера добра, екрани топ (дури и IPS), што правиме сега кога реално немаш потреба од нов телефон.

Едно 10% следат трендови, други 15-25% обновуваат на 2 години со договор, а остатокот си тера со SD845 и негледа поента да дава + пари кога се си иде нормално глатко.

И ДА ГО ВРАТАТ 3.5мм ЏЕК. Мамата нивна покварена.

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.233
18.494
И ДА ГО ВРАТАТ 3.5мм ЏЕК. Мамата нивна покварена.
Го има кај кинезите. И одозгора на тога ставаат и Инфра ред
Додека мрзливата багра од Самсунг, Епл и Сони врти палци и се прашува каде згрешиле

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.929
3.501
Неготино
Го има кај кинезите. И одозгора на тога ставаат и Инфра ред
Додека мрзливата багра од Самсунг, Епл и Сони врти палци и се прашува каде згрешиле
Узми шаоми брате го тргнаа џекот од flagship уреди.

FLEGMA

Illuminator
2 август 2012
11.233
18.494
За да ја размрдам темава само да нафрлам рамка за дискусија која ќе биде во духот на темава..

Три конкретни примери:
Видете ги спецификациите на Samsung A52S и неговиот наследник А53. Наследникот е полош во секој поглед.
Sony ти лансира флегшип од 1400 евра, „нефлегшип“ од 800 и бејзик модел од 500 што само по себе претставува чиста, ала Монти Пајтон, комедија.

иПхоне неќум ни да го коментирам. Се поврзано со него е чиста олд скул комедија (ве молам да не ги коментираме овие технолошки лудирии на дотичните)

А од друга страна кинексите брендови на кои гледаме со подигната веѓа растураат
Пред некој ден мој роднина од странство донесе некаков ентри модел на Виво со Медиатек процесор па ми го даде да сум го штелнел (не се разбира човекот)
Внатре 65W полнач, футрола, стакло, на екранот фолија, скоро чист Андроид со некои нивни (згодни) цаки (на пример double tap to wake), Ir порт, џек за слушалки, одличен екран .... 200 eur.
Ќе простите ама го заборавив моделот. Ако се сетам ќе го напишам

Изгледа дека познативе брендови се премногу горди на своите производи па ставаат онакви цени.
Нека им седат.

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
595
410
Дрско поскапеа пандемијата везе нема со тоа. Флегшип во 2016-17 на пример самсунг s7 edge беше 800$ и нудеше ip67, dual pixel autofocus, samsung pay, knox не беше само скриен заклучен фолдер ко што е сега, o2 и сензор за пулс, 3.5 џек.. имаше иновации и хардверски и софтверски и имаше напредок од претходниот модел. Сега стандард шема поголем екран, поголема батерија, повеќе камери, нов процесор и бапни му име ултра со почетна од 1250$ и чешај се после зашто не го купуваат. Па ако цената не е проблем тука е да те потсети софтверски колку е осакатен и ограничен, поготово за одредени апликации што се заклучени по региони и фактот што на телефото леќата и треба бар 60 секунди да свати кај се наоѓа и што да прави со себе а една година неможат пач да напраат да ја опраат.

Sparkplug folf

Gaining Experience
5 јануари 2021
311
237
Купив Хуавеи П30 лајт за 200е и зажалив. Претходниот телефон ми беше П9 лајт. Новиот има повеќе сториџ, меморија, слични екрани во бистрина, полоша батерија после андроид 10 (стариот седи на 4% два дена а е користен многу), полоша камера од претходниот, скенерот за фингерпринт е неспоредливо подобар, има стаклена позадина која дефинитивно ќе ја столчам некој ден (и стариот имаше стакло ама само на горниот дел на камерата и долу под нејзе беше алуминиум), и двата телефони се виткаа едниот со пластична другиот со алуминиумска рамка. Според мене старите телефони се побрзи, врати се на андроид 5,6,7,8 и одма по уклучување цепај баки, а не новиве треба да им дадеш едно 30 секунди да се расонат. Почнаа и новиве со адвертајзинг насекаде и тоа не ми се свиѓа. Лошо е кога си дел од хајп воз, јас бев дел од андроид 10 хајп воз. Андроид 10 ми донесе неколку добри резултати, мада повеќе проблеми. Новиот телефон има приближно ниво на Самсунг блоат. Нема поддршка за root а јас баш за тоа го земав. Мислам дека требаше да земам Самсунг ама спек 4 спек Хуавеито беше многу подобро. Самсунг со Exynos се пародија во споредба со Snapdragon. Мислам дека не би купил од новиве модели уште еднаш. Да не заборавам, одвреме навреме ги слушам камерите клик клак да прават кога не го користам, супер има и спајвер добро е тоа што не го наплатиле како feature туку го интегрирале за без пари. Сега сум расположен за постарите нокии.Со цениве што се 1000е плус за толку можеш мтб или мотор да купиш. Не верувам дека телефонот би те носел на авантура.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.653
Мислења
998.569
Членови
36.601
Најнов член
mewbrooks630333

ит маркет