Dajman
Practice makes perfect
- 19 септември 2020
- 742
- 1.173
Ќути сеа - „Интел има спремено нов интерконект за да го избегне ова, сеа топката е на нивна страна„интел фанбојс на сета нивна несреќа што им рикаат процесорите нашле за АМД да зборат
И видиш ? Значи имало нешто што слабо се покажале Рајзениве а на Линукс добро
- YouTube
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.youtube.com
Пошо си го испуштил, Стево ова специјално за тебе го кажа:
"Okay you've seen the title and the thumbnail, but chillout.
Let me explain what's going on here before you race off to another video or social media platform to blame Zen 5's shortcomings on Windows 11.
Because that's not really accurate, so lets not spread yet more (mis)information about Zen 5. "
Друже, дур не купиш поскап АМД процесор од мојот, не смееш да се правиш АМД фенбој, извини.интел фанбојс на сета нивна несреќа што им рикаат процесорите нашле за АМД да зборат
Нема голема разлика од зен 4 и 5 со админова само кажува колку windows е тиња платформа, ClownOS.
Значи во некои benchmarks искочи zen5 бољи од zen4 како admin, а во некои обратно. Сите benchmarks на светот инвалидирани :/
можеби генерално не,Нема голема разлика од зен 4 и 5 со админ
можеби генерално не,
но тие некои тестови кајшто zen5 со аdmin mode вадеше многу поголемо подобрување од zen4 со admin,
и обратно кајшто zen4 со аdmin mode вадеше многу поголемо подобрување од zen5 со admin - тотално неконзистентно.
Слично како што тврди @dekomote, и јас имам големо искуство со хардвер (од 486 наваму) и Флегма велит: Никигаш, ама баш никогаш не се случило да нема проблеми со нешто што не е Intel.ова само кажува колку windows е тиња платформа, ClownOS.
Значи во некои benchmarks искочи zen5 бољи од zen4 како admin, а во некои обратно. Сите benchmarks на светот инвалидирани :/
последното ти е уткаНе ме зезај, 30% од бенчовите имаат аномалии кај што прошла генерација е побрза
Џеј-от вика за секој случај ама мислам нема потреба.Се изгорев со оваа одлука.
На 9-ти Јуни ја направив надградбата, пуштив тестови за процесор(„Cinebench R23“), графичка карта(„3D Mark, „Heaven“), Рам меморија(„memtest86“) и складна меморија(„Crystal Disk“) после надградбата да ја видам стабилноста. Нема мана. се помина без проблем.
Вчера на 20-ти Јуни влезе во циклус на рестарирање и гасење, не сакаше да работи со профилот за поголема фреквенција на Рам меоријата, извадив еден модул и уште беше нестабилен.
Се вратив назад на тој стариот „BIOS“ и сега ќе видам дали ќе прави проблеми. Си работи со зголемена фреквенција и тестовите ги направив само за Рам меморијата и пак помина без проблем.
Ќе си знам дека ниту матична плочна Ѓорѓибајт не се купува поради овие глупости што ми ги направи.
И сега си имам ранлив систем ама стабилен.
Class Action lawsuit од страна на сите потрошувачи према Миркософт.
И чипсет драјверите да не им ги саботирал Микрософт?Issues with AMD’s chipset drivers were acknowledged, with a fix currently in development.