Ништо. Интелашиве да потпишат безусловна капитулација - пошто тие 5.5Гхц им беа единствениот „ас„ во ракавот досега. НА ефикасност и температура - одамна се победени ...
Јас не сум Рајзенаш ни Интелаш, ме интересира кој нуди највеќе реални и искористливи перформанси наспрема топлина и тротлање. Поготово на лаптопи.
View: https://www.youtube.com/watch?v=R-Wg1oEJpC8
Којзнае - АМД обично имаат конкурентни цени - матичната поскапа ќе биде ама сигурно и поефтини варијанти ќе излезат.Интел сепак ќе биде многу подобра буџет варијанта. АМ5 колку и да делува супер, за "буџет" варијанта со рам, матична и процесор не 'не крпат 600-650 евра
Имаа конкурентни цени заради тоа што АМ4 им трае 6 години. По мое, барем во првите година две ќе биде скапичка платформаКојзнае - АМД обично имаат конкурентни цени - матичната поскапа ќе биде ама сигурно и поефтини варијанти ќе излезат.
1000+ евра за матична?И како што прават со графичките и процесорите, со истото продолжуваат и со матичните. Entry level класите (во случајов со АМД - B620 матичните) се или непостоечки или ќе стигнат премногу доцна за да бидат релевантни, се осакатуваат средните класи (B650) а за сметка на тоа се смислуваат нови премиум класи (B650E, X670E) на веќе постоечките премиум класи (X670). За повеќе тука.
Се кладам дека до крајот на годинава ќе извадат нешто од типот на X690E Super Extreme.
Од друга страна, се повеќе луѓе се спремни да потрошат 1000+ евра за матична, па штета е да не им ги земат парите.
MSI Z690 Godlike e околу 2000 долари1000+ евра за матична?
Тоа е за тие што верват у господ, лесно че им ги зејш паиртеMSI Z690 Godlike e околу 2000 долари
И сето тоа за да заштедат на втор механизам за затворање од да речеме 3 долариВо важни теми на подфорумов има тема за АМД ама нема за Интел затоа постирам тука.
Во првите 30 секунди од видеото се гледа колкав (глуп) проблем е ова со сокетот на интел. Што тоа значи - дека најјакиве процесори на интел губат од перформанси заради недобро распореден притисок, и со тоа или треба повеќе ладење или ќе работат на поголеми температури.
Дополнителни и поголеми проблеми се дека понекогаш може и некој пин од сокетот да нема добар контакт, и да има загуби на memory bandwidth или дури цели мемориски канали.
View: https://www.youtube.com/watch?v=Ysb25vsNBQI
Мислењето е автоматски споено:
Look at that GAP:
Погледнете го атачментот 114477