Astro
Epic
- 20 јуни 2012
- 7,370
- 10,410
Astro's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen 2600 + Deepcool Lucifer K2
- Motherboard
- Gigabyte B450 Aorus PRO
- Storage
- Western Digital 500GB NVME
- PSU
- EVA SuperNova 550w
- RAM
- 2 x 8Gb Kingston HyperX DDR4-3200
- Video card
- Gigabyte GeForce 1060 6Gb G1 Gaming
- Case
- Corsair, не знам какво е.
- Mouse
- Dell Optical
- Keyboard
- Microsoft
- Monitor
- Dell P2417H
- OS
- Windows 10 Pro x64
Јасно. Но смешката е што гејминг на 1080p е ептен ентри левел гејминг. Иако така се ослободува процесорот од графичката како ботлнек, резултатите се нерелевантни до крајност. Океј ајде ќе речеме 5% подобар е нели? Но колку е тоа важно? Да видиме како ќе се покаже процесорот на високи резолуции, затоа што ако играме на 1080 со јак процесор а слаба графичка тогаш ни треба подобра графичка а не процесор. А ако имаме јака графичка на 1080p таа ќе вади, што знам, 300 фрејма. На 300 фрејма ни прави разлика дали ќе бидат 300 или 306 фрејма?Мислев, на 1080p најповеќе ќе се одрази за тоа колку процесорот е унапреден, на повисоки резолуции помалку е битно.
Да не грешам душа, има секакви чудаци тука, на некои и ќе им направи разлика меѓу победа и пораз, што знам, свашта се изначитав
Мислењето е автоматски споено:
Колку е тоа далеку подобар? И во која ситуација? Немој да ми кажеш дека неприметлива разлика е „далеку подобра“. Направи ли blind test или знаеше на кој компјутер работиш?Зедов лаптопче со и5 11 генерација и интел ирис Хе графичка. Споредено со другиов 4500у и вега 8, интелот е далеку подобар во секоја ситуација. Прилично изненаден со интел
Што се тиче гејминг, Xe сеуште не е ништо посебно, ама барем цени ќе паѓаат доа е добро.Јасно. Но смешката е што гејминг на 1080p е ептен ентри левел гејминг. Иако така се ослободува процесорот од графичката како ботлнек, резултатите се нерелевантни до крајност. Океј ајде ќе речеме 5% подобар е нели? Но колку е тоа важно? Да видиме како ќе се покаже процесорот на високи резолуции, затоа што ако играме на 1080 со јак процесор а слаба графичка тогаш ни треба подобра графичка а не процесор. А ако имаме јака графичка на 1080p таа ќе вади, што знам, 300 фрејма. На 300 фрејма ни прави разлика дали ќе бидат 300 или 306 фрејма?
Да не грешам душа, има секакви чудаци тука, на некои и ќе им направи разлика меѓу победа и пораз, што знам, свашта се изначитав
Колку е тоа далеку подобар? И во која ситуација? Немој да ми кажеш дека неприметлива разлика е „далеку подобра“. Направи ли blind test или знаеше на кој компјутер работиш?во што се се разликуваат машините?
Последна промена: