Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Intel Core 2 Duo E6600

Статус
Затворена за нови мислења.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Ме интересира како се движат цените кај нас за Intel Core 2 Duo E6600 на 2.4GHz. Знам дека се околу 180 €, но ми треба точна цена ;)

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
374$ е дилерска цена а малопродажна сигурно ќе крене на 400 а за околу 200$ можеш само E4300, ако најдеш e6600 за 180 $ кажувај одма кај има

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Ме потсети да се исправам - сум направил лапсус, мислев на 280 € а не на 180 € (мала печатна грешка). Што се однесува до цената на некои сајтови имам гледано дека се движи од 300 $ до 330 $ - но во други држави, затоа и ја отворив темата за да дознаам колку се кај цените кај нас, баш ме интересира да видам колку е крената цената во споредба со други држави ;)

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Kaj nas e cirka 330 Evra toj procesor. No nikoj ne ja kreva cenata namerno. Mal pazar sme i cenite za transport se pogolemi.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Kaj nas e cirka 330 Evra toj procesor. No nikoj ne ja kreva cenata namerno. Mal pazar sme i cenite za transport se pogolemi.

Можеби подобро беше да прашам колку е '' поголема '' цената во споредба со другите држави, одколку колку е '' крената '', но како и да е секогаш увезената роба ќе биде поскапа. А цената за овој процесорот кај нас во споредба со други држави и не е така многу '' набилдана '', можеби постои некаква разлика, но и таа разлика не е така многу голема.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Па... така некако, цифрата останува речиси иста, само знакот за валутата се менува - од $ во € ;)

rene

Intern
19 јули 2007
45
0
samo da potvrdam toa sto go rekov na nekoj drug forum tuka..deka cenite kaj nas se izgor!!!! skapi...jas procesorot core 2 duo e6600 go kupiv 315 $ (posto sum vo amerika)preku internet pred 4 meseci.. a sega e slezen na na 220 $. a kaj nas vo mk e seuste kako sto gledam 300# ili 250-60 evra.abe gjupska drzava da mu se snevidi.imeno ima nekolku strani na internet ,,,kade so mozis da kupis dosta poevtini raboti..konkuretski strani i cenite slegvat kako ludi.ama TUKA...vo amerika..a za tamu...

minimoog

Intern
14 јули 2007
317
16
Rene, слободно купи го процесорот во америка и слободно донеси го овде (а транспорт не рачунаш нели?).

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
e ajde de...znaci nasite sakat da naprat barem 50 evra kar da mu se snevidi.epa i to ne odi....

Мислам дека minimoog сакаше друго да ти каже, односно ти можеби ќе го купиш истиот процесор во Америка за пониска цена, но во Македонија е друго работата - на таа цена (Американската) и се додава плус патни трошоци како што рече minimoog. Па затоа како што реков јас во едно од моите претходни мислења на оваа тема дека увезената роба е секогаш поскапа.

rene

Intern
19 јули 2007
45
0
Мислам дека minimoog сакаше друго да ти каже, односно ти можеби ќе го купиш истиот процесор во Америка за пониска цена, но во Македонија е друго работата - на таа цена (Американската) и се додава плус патни трошоци како што рече minimoog. Па затоа како што реков јас во едно од моите претходни мислења на оваа тема дека увезената роба е секогаш поскапа.

e dobro de..ete procesorot e 220$ momentalno..kolku ke klajme patni trosoci??30??ne e coek pa avionska karta da se plaka...
da mu se snevidi.sepak mislam deka nasite sakaat da naprat malku pojke pari..kako i sekogas.od 220 tuka..350 tamu...epa braced mnogu e SEPAK.

minimoog

Intern
14 јули 2007
317
16
Различен пазар е, и тоа некои луѓе не можат да го сфатат. Кај американците нема данок, т.е. не како кај нас ДДВ-то. Друго, цената на процесорите се знае колкава е. Е6600 кај нас дилерска цена е 215 долари. Плус ДДВ, плус маржа, 290 долари некаде. Ако имаш пријатели можеш да го земеш по дилерска цена, што би коштало вкупно 250$. Цената му ја крева само ДДВ и маржата која мора да постои зошто е мал пазарот (колку E6600 би се продале во МК?). Незнам од каде ја најде таа цена од 350 долари.

rene

Intern
19 јули 2007
45
0
Процесори Процесори E6600 CPU CORE 2 DUO 2.4 LGA775 4MB 1066MHz- 14485 (anhoch comp)

se izvinuvam moja greska..to ti e negde 240 evra taka??ili okolu 300 dolari grubo racunato.e tuka momentalno toj procesor ti e 220$ znaci patni trosoci 80$ ti idi....
a ako mislis deka tuka nema danok..se lazis..rasprasaj se ubo pa ke vidis.tuka te kinat bukvalno od danoci.tie na cek so go zemas nedelno ti kinat 30%..na primer 600$ zemas...a cisti ti se 400$.ostanatite se drzavna..federalna taksa...osiguranja i ne znam so drugo.tuka barem znam kako e.

minimoog

Intern
14 јули 2007
317
16
Па незнам каков е данокот на краен производ, и колкав е. Само знам дека не е во вид на ДДВ, а и не се разбирам во таа област. Затоа и ти ги кажувам цените без ДДВ. Му доаѓа 200 евра, или 276 долари. Купи го дилерски, и ќе му дојде околи 230 долари.

rene

Intern
19 јули 2007
45
0
Па незнам каков е данокот на краен производ, и колкав е. Само знам дека не е во вид на ДДВ, а и не се разбирам во таа област. Затоа и ти ги кажувам цените без ДДВ. Му доаѓа 200 евра, или 276 долари. Купи го дилерски, и ќе му дојде околи 230 долари.

abe sea..odi na stranata na anhoch(denes bev)pa ke vidis kolku se.a tuka danok ili ddv ti e 6%.so i da kupis,plakas +6% od cenata.ama oreku internet ako kupis mislam deka ne plakas danok..taka barem mene mi ispadna ko ja praev konfiguracijata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.348
Мислења
1.010.090
Членови
36.677
Најнов член