Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Има ли јунаци! VC++ vs 6 Бази на податоци

the G man

Intern
20 јули 2007
44
1
Дали ќе се најде јунак што може да ми објасни како оди поврзувањето на база на податоци со VC++ 6, која технологија е најлесна за користење, како се впишуваат податоци у база преку VC++ 6 и слични работи??
Евентуално може и линк до некоја веб страница или наслов на книга.

Фала најмногу на свет!!!



П.С. Пробав со OLE DB и со ODBC, можам да читам од базата(а проблематично е и читањето),а не можам да внесам ништо.
 

the G man

Intern
20 јули 2007
44
1
Проблемот ми е што не можам да повикам SQL наредба од VC++! Го знам отприлика принципот и начинот на работа у VC# (а и имплементацијата, таму се повикува една функција execute мислам дека беше и пишуеш SQL) со ADO.NET(functionx.com), ама да проработи ваму абер нема, значи има нешто што моите очи не го гледаат. ADO у VC++ 6 немам пробано зашто имам читано дека е покомплицирано од другите, па не сум пробал(а може и треба да пробам). Кодот е прилично голем зашто се работи за прозорска апликација и wizard-от прави хаос во него при поврзувањето на базата со апликацијата.
 

desperado

Intern
1 мај 2007
22
0
pozdrav,

moras prvo da najdes odbc driver za databazata koja sakas da ja instalisr, da go instaliras, da ja instalis, bazata i posle na google pobaraj connection string za data bazata koja ke ja koristis. istiot string se koristi za site tehnologii kkoi gi nabroi. otkoga ke napravis string mozes da prakas sql komandi.
znaci testiraj ja vrskata so db mora da vrati sucess.
 

Megatron

Intern
18 април 2007
146
4
mnogu gnjavenje e vo VS 6 so bazi da rabotis , barem mene mi e :)) zemi si 2005 nekako posredeno e...barem taka deluva
 

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.122
Мислења
975.012
Членови
35.427
Најнов член
bojan.janicevic
На врв Дно