Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Идеја за ASP.NET Проект

HKD

Intern
16 август 2007
8
0
Здраво на сите,

Вака, ова ми е последна година на факултет за Компјутески Науки и Технологии па за Дипломска треба да спремам ASP.NET 2.0 Веб Апликација со База на податоци (Не е важно во кој DBMS ќе биде имплементирана базата).

Е сега, проблемот е тоа што сакам да паравам нешто поинтересно и поспецифично.
Па би ми било мило доколку некој од Вас имате добри идеи и да ги споделите со мене така да би ми помогнале за конечната одлука на она ШТО ЌЕ ПРАВАМ ЗА ДИПЛОМСКИ ПРОЕКТ.

Важно е да има добра база на податоци (се мисли да не е многу мала базата на податоци), што е воедно и главен проблем за смислување на идејата бидјеќи сите корисни идеи што ми дојдоја на памет беа со многу мала база на податоци.

Благодарам Однапред,
Голем Поздрав

lizardlabs

Intern
23 август 2007
58
1
Sto mislis za aplikacija za elektronsko bankarstvo (e-banking). Moze da sodrzi proverka na sostojba na smetka, proverka na izvod, kreiranje i realiziranje na nalozi, digitalen potpis etc...

dkonevski

Intern
10 октомври 2007
8
0
Можеш да направиш апликација за библиотека. Ке водиш евиденција кој корисник што позајмил, колку време, колку пари должи и слично, понатаму знаеш како работи една библиотека и како би требало тоа да изгледа на веб

AMD_fan

Gaining Experience
10 ноември 2007
3.646
139
Еве ти мало објаснување за .NET / C# Projects, а исто така еве и неколку C# проекти, разгледај ги како пример, можеш и кодовите да ги разгледаш. Се надевам дека ќе ти помогнат ! :bravo:

Megatron

Intern
18 април 2007
146
4
fala....a uste nesto da te izgnjavam :))) dali znajs kaj mozam da najdam dobar tut za koristenje na google map vo asp.net ili ti da mi kazis nesto

jivji7

Intern
21 март 2009
2
0
Zdravo na site...
Dali ke mozete da mi pomognete nekako...treba da napravam proekt(za fakultet mi treba) vo asp.net vb so baza za login...baska da ima i aplikacija za elektronsko bankarstvo (e-banking),da sodrzi proverka na sostojba na smetka..ako ima nekoj takov proekt i ako saka da mi pomogne nekako..
od se srce sum vi blagodarana...
pozdrav...:plachko2:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.610
Мислења
945.738
Членови
34.094
Огласи