paraglajder
Gaining Experience
- 9 јануари 2008
- 268
- 185
Порачав i9 12900k и треба да ми пристигне деновиве.
Планирам да го искористам стариот кулер и напојување.
Други делови што планирам да ги купам:
SSD 512 Gb
и
SSD 1 Tb
RAM:
(не ми треба графичка, па ќе купам RAM со највисока фреквенција за да тера iGPU подобро)
MB:
(најмногу поради тоа што ми се потребни 1HDMI + 1 DP Бонус е тоа што има WiFi)
Прашања:
1. Дали кулерот е компатибилен со матичната/процесорот? Прашувам пошто го користам за i7 3770 (сокет LGA 1155) на оваа матична
2. Дали напојувањето е компатибилно со планираната конфигурација?
3. Ве молам за препорака за куќиште. Буџет неограничен. Предуслови:
4. Заглавен сум во технологија од пред 10 години, така да слободно корегирајте ме во однос на SSD, RAM и MB доколку има потреба.
Поздрав, и благодарам однапред!
p.s. Машината ќе се користи за минимум 2 виртуелки паралелно, Photoshop + Ilustratior (light употреба), и други поситни програмчиња во позадина. Можеби 5 пати годишно ќе треба да направам по некој краток и едноставен видео клип, iGPU-то гледам дека нема проблем со Premiere Pro.
Планирам да го искористам стариот кулер и напојување.
Други делови што планирам да ги купам:
SSD 512 Gb
и
SSD 1 Tb
RAM:
(не ми треба графичка, па ќе купам RAM со највисока фреквенција за да тера iGPU подобро)
MB:
(најмногу поради тоа што ми се потребни 1HDMI + 1 DP Бонус е тоа што има WiFi)
Прашања:
1. Дали кулерот е компатибилен со матичната/процесорот? Прашувам пошто го користам за i7 3770 (сокет LGA 1155) на оваа матична
2. Дали напојувањето е компатибилно со планираната конфигурација?
3. Ве молам за препорака за куќиште. Буџет неограничен. Предуслови:
- Да не свети како елка (значи без RGBA глупости)
- Да има одлична вентилација
- Да ги испористи сите можности на матичната
4. Заглавен сум во технологија од пред 10 години, така да слободно корегирајте ме во однос на SSD, RAM и MB доколку има потреба.
Поздрав, и благодарам однапред!
p.s. Машината ќе се користи за минимум 2 виртуелки паралелно, Photoshop + Ilustratior (light употреба), и други поситни програмчиња во позадина. Можеби 5 пати годишно ќе треба да направам по некој краток и едноставен видео клип, iGPU-то гледам дека нема проблем со Premiere Pro.