shooter
Gaining Experience
- 2 март 2010
- 564
- 385
Напојувањето му е солидно... EVGA 750 G3
Тек напојувањето коа ќе дојде на ред ќе биде комедии.
Тек напојувањето коа ќе дојде на ред ќе биде комедии.
Тотално сум испуштил дека е пишано (или е додадено). Напојувањето дефинитивно е океј за планираните делови.Напојувањето му е солидно... EVGA 750 G3
Многу саркастични егоистични коментари не сум од вчера.Тек напојувањето коа ќе дојде на ред ќе биде комедии.
Зошто не H410?Затоа сеа гледав опција i5 10400f + z490m матична или ryzen 5 3600x со b550 или b450. Ама на сите јутјуб видеа 10400f се покажува како подобар во игри.
Сепак се мислам од 8000 денари i7 9700 отидов на 18.000 мобо.
Разгледај и понуди на старо. Сепак опцииве што прво ги гледаше се на старо, така што матична побарај на старо а процесорот земи го на ново со попуст некој преку членови тука што ги продаваат за подобри цени.Затоа сеа гледав опција i5 10400f + z490m матична или ryzen 5 3600x со b550 или b450. Ама на сите јутјуб видеа 10400f се покажува како подобар во игри.
Сепак се мислам од 8000 денари i7 9700 отидов на 18.000 мобо.
А рамот не му поддржува механички дискови.
Испратено од ONEPLUS A5010 преку IT.mk форум апликацијаKje mu raboti GDDR6 grafichka na GDDR5 ama nema da se koristi cel potencijal na grafichkata.
DIFFERENCE BETWEEN GDDR6 and GDDR5-Dell,HP workstation for rental with NVIDIA Graphics cards. (globalnettech.com)
Gledav podetalno i pogreshno sum razbral, razlikata ne bila golema. Moja greshka.Не пишувам од дрскост или за да се насмееме на нечиј пропуст, НО, оваа констатација е погрешна на неколку нивоа (вклучувајќи и основното каде постои пропуст во разбирањето како функционира меморискиот модул кај една карта).
Прочитај внимателно. Провери како функционира сѐ, па ќе продискутираме.
Испратено од ONEPLUS A5010 преку IT.mk форум апликација
Ima bottleneck ama ne e tolku drastichen i nema da ti smeni, mojot komentar za GDDR6/GDDR5 e greshen i nema golema razlika. Bitno ti e napojuvanjeto.Jas lichno ja imam i5-9600K i zadovolen sum. Ako ti e za gejming razlikata e 15 - 20 FPS. Kako i da e da planirash da chipuvash procesorot kje ti treba dobar airflow. Podobra opcija ti e i7-9700 zoshto momentalnata matichna nema najdobar DRM za OC. Istotaka proveri kolku W kje ti vleche. Ako planirash da stavash RTX 3060 Ti ili 3070 mislam deka povtorno kje bidesh bottlenecked i matichnata ne ti podrzhuva GDDR6.
Уопште не е разимно да се вложи поголема сума во 5600X, интел 10400 е попаметно решение, особено поради фактот што си влавИ пошо поголем дел од времето ќе бидат игрите 2k или 4к па ќе бидат врзани зависно од графичката, па колку е разумно да се вложи поголема сума во рајзен 5 5600x.
Дај бре заозибили се малку.Уопште не е разимно да се вложи поголема сума во 5600X, интел 10400 е попаметно решение, особено поради фактот што си влав
Јас би со Интел без да се милам уопште.
6 јадрен процесор на 4GHz во гејминг (ако имаш соодветно ладење) нема да биде bottleneck, најмалку 60fps ќе имаш во било која игра. Трета опција и немаш. Можеш да одиш на 10700 после тоа но тоа се само повеќе јадра а не и подобар single core перформанс. Така да терај, нема да биде ботлнек.Дај бре заозибили се малку.
А и b550 pro msi a пред нос ми ја земаа, сеа и b550 се скапи плочите.
Дали пример rtx 3070-3080 би имала bottleneck со i5 10400f?
Е да ама немале на лагер резервирани. Јбг msi остануваTUF Z490 Plus. Подобра LAN порта, аудио, USB-C и повеќе приклучоци за USB порти.
Имаш во што да го уштекаш 2.5gbps портот?Само гледам дека msi има 2.5 lan gigabit конектор а tuf само гигабит.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Па мош че зеам натам 10 гигабит свичИмаш во што да го уштекаш 2.5gbps портот?
Па дооообро.Па мош че зеам натам 10 гигабит свич![]()