DelphiUser
Practice makes perfect
И сега зашто го банираа хуавеи дознавме ?
Зар навистина треба да се објаснуваме.
И сега зашто го банираа хуавеи дознавме ?
Официјално Кинезите генерално се тешки шпиони и ги користат своите производители на телекомуникациска опрема (како huawei) за да го шпионираат светот (разговорите и општо мобилната комуникација). Теоретски тоа е можно ама проблемот е што нема цврсти докази за истото (бар не се презентирани во јавноста)
Хаха Америка обвинила некој друг за шпионажа ... магарето му рекло на зајакот дека има долги уши е муабетовОфицијално Кинезите генерално се тешки шпиони и ги користат своите производители на телекомуникациска опрема (како huawei) за да го шпионираат светот (разговорите и општо мобилната комуникација). Теоретски тоа е можно ама проблемот е што нема цврсти докази за истото (бар не се презентирани во јавноста)
Реално, Кина и САД се сред трговска војна каде на маса се бројат милијарди и huawei e само едно мало делче од целиот колач на покажување мускули.
За да бидат работите позамрсени, Huawei не се баш ангели во целата работа и се обвинети за индустриска шпионажа и уште неколку други кривични дела. Ама ова е на територија на САД и никако не е поврзано со нивните телефони.
Ама како викаат старите - покрај сувото гори и суровото
Се огласи, рече дека нема ништо да смени.Очекувам уште појако да удри Бајден сега по Кинезите.
Ночот на иПхоне е спомнат во скоро секој мој коментар на телефонот, сега споредуваме андроиди, а во светот на андроиди само Huawei остана со огромен notch/дупли предни камери/скенер или што и да е комбинацијата. Дека не се приметува разлика од 60 до 120hz е тотално погрешно, се приметува полесно од било што друго, уреди без 120hz можат да поминат само ако се супериорни во повеќе други категории, оваа година сем P40p + другите понуди на Huawei се тапа, не смееа да го тргнат OIS-от од M40P, огромна грешка која сега доведува до ниски детали, замаглени слики, и шум.....буквално P30p може да го тепа M40p во темно, резил.A уствари кој бренд општо земено во индустријата не претерува со цени ? Премиум телефоните на Huawei се во топ 3 на планетава ... претпоставувам дека од тој факт произлегуваат и цените.
Мислењето е автоматски споено:
А демек ночот на Iphone 12 pro max XXL TDI GTI DHI е минијатурен ? Телефонот на Huawei и без PlayStore е сосема функционален (барем за мене) камерата е топ 3 на пазарот моментално, екранот и 500 hz да е не се приметува за голо око освен за добар маркетинг. Логика за купување Huawei уред нема за тебеза другите кои бараат поразлично до "шаблонот" iphone/samsung има.
жити се кој премиум хуавеи уред има 60 хз екран оваа година ?Ночот на иПхоне е спомнат во скоро секој мој коментар на телефонот, сега споредуваме андроиди, а во светот на андроиди само Huawei остана со огромен notch/дупли предни камери/скенер или што и да е комбинацијата. Дека не се приметува разлика од 60 до 120hz е тотално погрешно, се приметува полесно од било што друго, уреди без 120hz можат да поминат само ако се супериорни во повеќе други категории, оваа година сем P40p + другите понуди на Huawei се тапа, не смееа да го тргнат OIS-от од M40P, огромна грешка која сега доведува до ниски детали, замаглени слики, и шум.....буквално P30p може да го тепа M40p во темно, резил.
Да не зборам за втора гласа кинески амоледи, плејстор кој наводно веќе воопшто не работи дури ни со sideload, како и недостаток на стерео звучници, едноставно со сите тие мани, M40p + не смее да е над 700е, а е 1300, лол. Не се само Apple и Samsung, но нудат најкомплетни уреди во светот на андроид и ако си на IOS (немаш друг избор)
од друга страна кој не ги сака нив, има Xiaomi.
Незнаев дека OP8pro е толку лош, да не е ни спомнат (знам дека го заборави).Ночот на иПхоне е спомнат во скоро секој мој коментар на телефонот, сега споредуваме андроиди, а во светот на андроиди само Huawei остана со огромен notch/дупли предни камери/скенер или што и да е комбинацијата. Дека не се приметува разлика од 60 до 120hz е тотално погрешно, се приметува полесно од било што друго, уреди без 120hz можат да поминат само ако се супериорни во повеќе други категории, оваа година сем P40p + другите понуди на Huawei се тапа, не смееа да го тргнат OIS-от од M40P, огромна грешка која сега доведува до ниски детали, замаглени слики, и шум.....буквално P30p може да го тепа M40p во темно, резил.
Да не зборам за втора гласа кинески амоледи, плејстор кој наводно веќе воопшто не работи дури ни со sideload, како и недостаток на стерео звучници, едноставно со сите тие мани, M40p + не смее да е над 700е, а е 1300, лол. Не се само Apple и Samsung, но нудат најкомплетни уреди во светот на андроид и ако си на IOS (немаш друг избор)
од друга страна кој не ги сака нив, има Xiaomi.
Сите се Самсунг, bar LGИНтересно, Самсунг го нема најдобриот екран и тука негде со П40
![]()
The Best of Android: Mid-2020 — Which phone has the best display?
Wondering which 2020 smartphone offers the best display quality? Check out the Best of Android: Mid-2020 award for display.www.androidauthority.com
Тоа ли е најдобриот скин? Овој проблем исто IOS го има.Како да сетирам во Emui 9 некоја апликација никогаш да не ја гаси?
Оти штом влезе во Sleep/deepsleep скоро се гаси.
Тоа не е одговор на моето прашање, веројатно се подесува, не знам каде е опцијата. Кога ќе излезе нова верзија на EMUI, можеш да го користиш до крај. Не треба да чекаш 6 месеци да го оправат, како IOS i ONE.Тоа ли е најдобриот скин? Овој проблем исто IOS го има.
Најдено средено. Settings->aps->apps->choose app->battery usage details->app launch>-disable automatically->enable run in backgroundТоа не е одговор на моето прашање, веројатно се подесува, не знам каде е опцијата. Кога ќе излезе нова верзија на EMUI, можеш да го користиш до крај. Не треба да чекаш 6 месеци да го оправат, како IOS i ONE.
Погоре веќе ти кажаа дека сега не може ни со sideload. И да може има да изгубиш еден тон време и никога повеќе нема да можеш да го ресетираш.Како на Huawei се инсталираат апликациите што не ги има во таа AppGalerу? Сакам да земам HUAWEI P SMART 2021 ама не би сакал да влегувам во пребарувач само да користам Youtube и поради тоа да немам нотификации за нови видеа.
Некаде читав преку Apkpure или Аpitode да се инсталираат, а гледав видеа дека и така не можат да се користат.
Ако има некој активен вечерва а знае како нека пише што е можно побрзо да знам дали да го земам телефонот. Без разлика што е добар телефон не би сакал да немам апликации како Youtube, Gmail и други Google апликации.
И сега останува да се одлучам за доста послап телефон. Samsung A21s.Погоре веќе ти кажаа дека сега не може ни со sideload. И да може има да изгубиш еден тон време и никога повеќе нема да можеш да го ресетираш.
Мислам, ќе можеш ама ќе треба да пројдеш низ истата тортура.
Ти продаваат Huawei P40/Pro по цена од Samsung A21?И сега останува да се одлучам за доста послап телефон. Samsung A21s.
А бе ме полакоми за џабеТи продаваат Huawei P40/Pro по цена од Samsung A21?
Јас би го зел. Jоутубе ќе гледам во browser, мапи ако може арно ако не постојат и други апликации.
Атер за фотографиите и изработката
P Smart? Ако сака нека биде и 2025 Flegma велит НЕ!А бе ме полакоми за џабеСкролам нагоре ама за HUAWEI P SMART 2021 зборел
Мислам ми улета денес негде P40 го даваат со Watch Fit. Ако некој сака тел, нејќе саат, нека ми пише![]()
AKA Peasant phoneP Smart? Ако сака нека биде и 2025 Flegma велит НЕ!
Не туку изборот на телефони ми е Huawei P Smart 2021 или Samsung A21s во Телеком Магента 1Ти продаваат Huawei P40/Pro по цена од Samsung A21?
Јас би го зел. Jоутубе ќе гледам во browser, мапи ако може арно ако не постојат и други апликации.
Атер за фотографиите и изработката
Затоа реков НЕ. Нема ваљда за твои пари да бидеш бел глушец.Нека решат проблемот Huawei па тогаш и можеби би се одлучил за нив.