Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Huawei optic Ruter Telekom user and password

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.497
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Pa prvo toa probav, ne sakaa. Se raboti za Neotel so infrastruktura od Telekom. Sakav da si stavam moj ruter - mikrotik.

Епа темава е за Телеком, претпоставив дека си на телеком, они го даваат без проблем и ти го местат рутерот во бриџ мод.

Точно, хаваи рутерите барем го хешираат пасворд полето.

bogoevski

Unstoppable
29 ноември 2009
1.706
2.756
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Кај Хавиви рутерите е гола вода енкрипцијата, симни XML конфигурација и декриптирај ја лозинката.
Полесно е него ли да се натегаш со неусмен оператор.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.630
Скопје / Автокоманда
@bogoevski добро сега не секој знае тоа да го прави то да... хуавеи се лесни да но сепак дали ти го добиваш ГЛАBНИОТ РООТ access кој што дава да влагаш и пипкаш секаде во рутерот тоа е најважното ако го добиваш тој тоа е друго веќе.

Последна промена:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.764
17.497
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.357
5.015
Последен пат кога пробуваав, оваа опција беше дисејблирана, зборам за на телеком рутерите. Ако успееш, кажи.
Да ја нема на нормалниот админ јузер. На суперјузерот ја има, ама си ебале мајката од поодамна и конфиг фајлот е цел енкриптиран.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

alexi

Gaining Experience
14 февруари 2009
159
84
За декрипција на конфиг фајлот барајте aescrypt2 huawei мала алатка и после тоа со notepad++ се отвора и се гледааат параметрите... За лозинките во фајлот е друга приказна :D

мала помош за како да го декодирате
aescrypt2_huawei.exe 1 hw_ctree.xml decoded.xml

bogoevski

Unstoppable
29 ноември 2009
1.706
2.756
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Постои и GUI варијанта, се вика „Huawei configuration encryption and decryption tools.exe“

Последна промена:

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
987
954
Кај мене бар го смениле дифолтниот админ со !. што беше, бар на HG8145. Другите може да влезете со истиот? :)

alexi

Gaining Experience
14 февруари 2009
159
84
Пак го сменија пред 2 дена реков да проверам нешто и испадна сменето, кој знае или ако го зачувал hw_ctree.xml последниве месеци нека ми прати инфо од параметрите во фајлот
UserName="telecomadmin"
Password="" некој хаш би требало да е постојан
Salt="" параметат без овај неможе да се декодира

Последна промена:

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.754
2.855
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
дајте update :)

роот/админ влегува во тоа осакатениот јузер. сакам да го ставам во бриџ.

хг8245 је рутерот

alexi

Gaining Experience
14 февруари 2009
159
84
дајте update :)

роот/админ влегува во тоа осакатениот јузер. сакам да го ставам во бриџ.

хг8245 је рутерот
И јас го барам тоа го менија pass сега само сакатиов рут работи. Исто барање ми е во бриџ да сменам и да го пуштам она за пингување блок да прави тоа ми е потребно после се друго си менаџира преку вториот рутер. Имав проблем еден го ресетирав и оп се деси фабрички сакато да е.

skullmonkey

Unstoppable
25 април 2007
4.476
3.429
Скопје
www.gorast.com
BUTP!
Има ли апдејт некој за ова? Имаме проблем со поврзување на Playstation Remote од надвор, а отварањето порти не работи на Huawei рутерот (без разлика што се сетирани да се отворат, не се отворени).
Не мора јавно, може и во порака да ми го пишете.
Фала ви!

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.357
5.015
BUTP!
Има ли апдејт некој за ова? Имаме проблем со поврзување на Playstation Remote од надвор, а отварањето порти не работи на Huawei рутерот (без разлика што се сетирани да се отворат, не се отворени).
Фала ви!
Мене на 2 комада различни Huawei (HG8145v5 i HG8245) дома и на работа без проблем ми работи port forwarding со стандардниот root/admin акаунт. Провери како ти е наместено би требало да отвара порти без проблем.

skullmonkey

Unstoppable
25 април 2007
4.476
3.429
Скопје
www.gorast.com
Мене на 2 комада различни Huawei (HG8145v5 i HG8245) дома и на работа без проблем ми работи port forwarding со стандардниот root/admin акаунт. Провери како ти е наместено би требало да отвара порти без проблем.
Пробав се живо и диво. Преку 2ip.io/ru/check-port/ и апликацијата на portforward.com ми враќа дека се затворени. Секако не работи ремоут конекцијата до PlayStation конзолата, така да јасно е дека нешто не е ок.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.754
2.855
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.357
5.015
Пробав се живо и диво. Преку 2ip.io/ru/check-port/ и апликацијата на portforward.com ми враќа дека се затворени. Секако не работи ремоут конекцијата до PlayStation конзолата, така да јасно е дека нешто не е ок.
И 2та сајта ми фратија затворен порт на портови кои ми се отворени и функционираат. Така да не би се поуздал у нив. А за ремоте плеј не знам, дај слика како што ти е наместено. Мене ми работи дома дури и без порт форвард.

p.s. Исто пробај и во апликацијата на телефон а и на плејката, што ти јавуе како NAT type, кога тестираш интернет и слично у сетингс. Ако е 1 и 2 ОК, се друго може да праи проблем и самите кажуваат.

Последна промена:

TexasUS

On your way to fame
25 февруари 2017
987
954
BUTP!
Фала ви!
Во иста заблуда бев и ја, на чекериве за порти и мене ми ги покажуваше затворени, валда пошо скенираат ТЦП а не УДП не знам нешто во мојот случај така беше пошо работев стриктно со УДП.

Види во темава подетално иста мака имав ако ти помогне, на кратко со nmap најдобро провери си дали се отворени или не, мене само тоа ми даде точно што е отворено што не.

G4M3R

Practice makes perfect
26 јуни 2012
1.012
1.307
Имам проблем и не можам да пристапам на рутерот (HG8245H) од телеком.
Претходниот user што беше root/admin излегува дека е сменет. Дали некој друг го има овој проблем?

alexi

Gaining Experience
14 февруари 2009
159
84
@alexi за декрипција треба само xml фајлот?
Малку задоцнето но еве одговорено. Тоа ако е енкриптиран фајлот во рутерот и ако го имаш главниот целосен пристап тогаш се спушта тој фајл и ако го отвориш во Notepad++ ќе видиш неповрзани податоци кои се енкриптирани за да се читаат се декриптира фајлот xml за чист во кодот и параметрите.
Таму ги има двете hash и salt од лозинката нивна во енкриптиран формат.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.908
Членови
36.496
Најнов член
Gosha
На врв Дно