• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

hsqldb problemi

dimitars

Gaining Experience
8 мај 2007
1.687
341
Koristam hsqldb za da kreiram databaza. E sega me interesira kako prvo kako da vnesam so insert to:
Imam kod:
Код:
 statement = connection.prepareStatement("INSERT INTO noteTable(subject, content) VALUES('sub', 'con');");

e sega sakam na mestoto sub i con sakam da ima nekoj String.

I drugo kako da proveram dali nekoja tabela vekje postoi, pa ako ne postoi da se kreira.
 

StarBuck

Intern
16 февруари 2008
1.295
48
Koristam hsqldb za da kreiram databaza. E sega me interesira kako prvo kako da vnesam so insert to:
Imam kod:
Код:
 statement = connection.prepareStatement("INSERT INTO noteTable(subject, content) VALUES('sub', 'con');");

e sega sakam na mestoto sub i con sakam da ima nekoj String.

I drugo kako da proveram dali nekoja tabela vekje postoi, pa ako ne postoi da se kreira.

Се надевам дека ова ти беше првото прашање:
Код:
statement = connection.prepareStatement("INSERT INTO noteTable(subject, content) VALUES(stringOne, stringTwo);");
Каде што нормално stringOne i stringTwo ти се имиња на некои веќе декларирани стрингови, дали статични или динамични сеедно.
 

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
43.414
Мислења
900.375
Членови
32.126
Огласи
505
Најнов член
zoki.mitovski
На врв Дно