Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Help me!!! [Избор на ISP]

Статус
Затворена за нови мислења.

darkwarrior

Intern
22 јули 2007
45
1
Sakam da priklucam nekoj dobar internet da e pobrz a sredno da se plaka i da ima pogolem download+upload pomognete mi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Men of the dark legend.

neW1

Gaining Experience
10 мај 2007
679
126
Sakam da priklucam nekoj dobar internet da e pobrz a sredno da se plaka i da ima pogolem download+upload pomognete mi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Men of the dark legend.

кај живееш?има можност за кабловски нет ? цена? услови ?

damjaann89

Intern
18 јули 2007
2
0
kablovskiot e dobro resenie!!! jas go koristam veke 7 meseci i prezadovolen sum. Dokolku imas moznost da stavis kabelski stavi. P.S(Nema da zazalis)

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
mozes da probas na CABLETEL, oni se novi i od skoro pocnaa da nudat kabelski, imas nekolku paketi,znam deka imaat za 1500den.2Mbit neogranicen, so mislam deka e super.Planiram u najskoro vreme da se prefrlam na niv. I da, zavisi kade zivees? Rasprasaj se dobro u sekoj slucaj

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Ако имаш телекабел, сега за сега, тоа е најсолиден избор. Ако не, WADSL на ОнНет.

D

DimitarMK

Гостин
Кабелскиот на КЕЈБЛТЕЛ е добар го фалат многу и дека бил брз.

П.С. Со некои моторола сурффлај модеми моеш да прелемиш тоа жичките внатре и да фураш со 40mbps= 5MB/s cool :bravo:

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
Кабелскиот на КЕЈБЛТЕЛ е добар го фалат многу и дека бил брз.

П.С. Со некои моторола сурффлај модеми моеш да прелемиш тоа жичките внатре и да фураш со 40mbps= 5MB/s cool

ja mislam podobro da ne prelemuva :) ako bese taka site ke go napravea toa i mislis deka nema da otkrijat ??? mozda se glupi ali ne do tolku :)

D

DimitarMK

Гостин
хехе...епа за да не те откријат ако имаш пакет 512 кбпс ќе си го појачаш на 2 мбпс или поголем во однос кој е најголемиот пакет=понуда на пр. 2 мбпс е во најголемата понуда= имаш 512 кбпс ќе си го појачаш на 2 мбпс.

M

Mr.Alien

Гостин
Интересна работа тоа со прелемувањето. Но, што ако заебеш нешто? Кај ќе те репнат, уште и ќе те исклучат. А ќе треба да го платиш и модемот.
Ризикот е твој.
Во секој случај, ако имаш опција за кабловски интернет, не се двоуми. 1024 Kbps download, сосема пристојна брзина. Плус, неограничен download, и сето тоа за 1.500,оо денари. Телекабел.

igorkrst

Intern
13 јули 2007
400
1
Се појави во Ѓорче некои Home Net ISP, нудат најмалиот пакет е 1ГБ 500 ден па до 15ГБ (мислам за 1500ден), 1mbps. Монтажа за зграда 1500 ден, куќа поскапо. Врската до нив е wifi. Договор 12 месеци.
Има некој инфо кои се, ги бива ли...?

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Кога би ни ја кажал твојата локација се би било полесно..

Најпрвин треба да се информираш што се нуди во твојот регион, потоа да споредиш и да одредиш кои работи би биле клучни за твојата одлука и од тука да го извлечеш најприфатливото решение..

ADSL oд МТ Нет - Не ти препорачувам од проста причина што лимитите им се смешни. На пример, за мојот пакет (со брзина од 1.5 mbps download) имам 4 GB месечен трансфер по приближна цена - 2000 денари** (*во цената е вклучена најминималната такса за телефон и данокот на додадена вредност, цената важи за договор на 2 години).
Откако ќе направам 4000 MB (помалку од 4 GB) ja рестартирам ADSL сесијата и почнувам со интензивен download/upload и во истата правам дополнителни 6 GB transfer. Што значи, лимитите не им се поставени соодветно. А и цената не е мала со оглед на развојот на кабелските оператори и твојата обврзаност на 2 годишна доверба.
Mt NET ADSL сума сумарум: Скапичко, добра брзина за македонски услови, мали (смешни) лимити (после нивно надминување заборави на сурфање со употреба на табови), обврзан си со договор и пенали за да имаш прифатлива цена, добра стаблиност, мал dellay (барем за игри) за разлика од другите македонски оператори.

WADSL од Он Нет! - Не ти препорачувам.. Незнам што да ти кажам.. Чуму им е повеќе гориво кога нивни корисници ми плачат на IRC дека неможат да го потрошат лимитот зошто интернетот им е срање. А да не правам муабет за тоа дека проверка на е-маил по надминување на лимитот од 10 GB (за кој расчистивме погоре дека може да се направи без проблем со АДСЛ пакет од 4 GB) може да допринесе до опаѓање на коса. За сурфање со auto images loading на browserot слободно можеш да заборавиш, no-images browsing некако би се поднесувало доколку те интересираат текстуални информации. Цената која беше? 1000 денари + ддв оr smth. Брзина 512 kbps / download (максимална).. Да не филозофирам многу..
WADSL сума сумарум: Просечна цена која и не е така ниска за она што го добиваш, обврзан си со договор на време и пенали доколку го раскинеш, нестабилен (иако на почетокот беше, веќе не е! (имам докази и логови)), мали брзини за денешни времиња, незадоволителни (сепак мали) лимити после чие надминување си отсечен од светот, нестабилен dellay (на моменти може да имате големи проблеми).

Засега само овие 2 се достапни на цела територија на Македонија заради тоа и ги опишав само нив.

Кога би се прашувал јас, би одбрал нешто трето кое сум 90% сигурен дека е подобро од Mt Shit и No net. (Ах да, ќе го заборавев MOL - Смрди, ама тоа е друга приказна, не би можел да го земам како сериозен ISP Quick tip, Цитирам: "Директорот е на одмор до септември, не смееме да склучуваме договори додека не се врати")

My 3 cents.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Кога би ни ја кажал твојата локација се би било полесно..

Најпрвин треба да се информираш што се нуди во твојот регион, потоа да споредиш и да одредиш кои работи би биле клучни за твојата одлука и од тука да го извлечеш најприфатливото решение..

ADSL oд МТ Нет - Не ти препорачувам од проста причина што лимитите им се смешни. На пример, за мојот пакет (со брзина од 1.5 mbps download) имам 4 GB месечен трансфер по приближна цена - 2000 денари** (*во цената е вклучена најминималната такса за телефон и данокот на додадена вредност, цената важи за договор на 2 години).
Откако ќе направам 4000 MB (помалку од 4 GB) ja рестартирам ADSL сесијата и почнувам со интензивен download/upload и во истата правам дополнителни 6 GB transfer. Што значи, лимитите не им се поставени соодветно. А и цената не е мала со оглед на развојот на кабелските оператори и твојата обврзаност на 2 годишна доверба.
Mt NET ADSL сума сумарум: Скапичко, добра брзина за македонски услови, мали (смешни) лимити (после нивно надминување заборави на сурфање со употреба на табови), обврзан си со договор и пенали за да имаш прифатлива цена, добра стаблиност, мал dellay (барем за игри) за разлика од другите македонски оператори.

WADSL од Он Нет! - Не ти препорачувам.. Незнам што да ти кажам.. Чуму им е повеќе гориво кога нивни корисници ми плачат на IRC дека неможат да го потрошат лимитот зошто интернетот им е срање. А да не правам муабет за тоа дека проверка на е-маил по надминување на лимитот од 10 GB (за кој расчистивме погоре дека може да се направи без проблем со АДСЛ пакет од 4 GB) може да допринесе до опаѓање на коса. За сурфање со auto images loading на browserot слободно можеш да заборавиш, no-images browsing некако би се поднесувало доколку те интересираат текстуални информации. Цената која беше? 1000 денари + ддв оr smth. Брзина 512 kbps / download (максимална).. Да не филозофирам многу..
WADSL сума сумарум: Просечна цена која и не е така ниска за она што го добиваш, обврзан си со договор на време и пенали доколку го раскинеш, нестабилен (иако на почетокот беше, веќе не е! (имам докази и логови)), мали брзини за денешни времиња, незадоволителни (сепак мали) лимити после чие надминување си отсечен од светот, нестабилен dellay (на моменти може да имате големи проблеми).

Засега само овие 2 се достапни на цела територија на Македонија заради тоа и ги опишав само нив.

Кога би се прашувал јас, би одбрал нешто трето кое сум 90% сигурен дека е подобро од Mt Shit и No net. (Ах да, ќе го заборавев MOL - Смрди, ама тоа е друга приказна, не би можел да го земам како сериозен ISP Quick tip, Цитирам: "Директорот е на одмор до септември, не смееме да склучуваме договори додека не се врати")

My 3 cents.

Ха Ха Како добро го објасни, баш онака како што е :bravo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.057
Мислења
1.005.047
Членови