Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Греој манастирски во Анхоч

zemakius

Gaining Experience
17 октомври 2020
137
140
TLDR: Купено open-box биро со дефект, вратено од сервис не допрено.

Купив биро кое веќе го имаа ставено на изложба во Анхоч, и поради претходните добри искуства со Анхоч не го отворив во дуќанот поради силна доверба во нив.

Масето дома ми стигна со една дупка на левата ногарка.. го враќам во Анхоч за да ми ги вратат парите, продавачот ми вика мора да зборни со сервисот па да ми кажи, го чекам се враќа со тапија каде шо ме тера да рецитирам кој е проблемот со бирото... пишиме жалба до сервисот и го земаат на поправка.

После 1 цел месец и неколку дена го враќаат од сервис и одам до продавница да го земам.. сепак не му велам да го отвориме пошто сум глуп.. (fool me once shame on you, fool me twice can’t put the blame on you).

После ко го вратија дома го поправав самиот, проблемот беше тоа што ТОТАЛНО КОМПЕТЕТНИОТ тим на Анхоч го имаа згрешено штравот за ногарките со друг штрав.. Штрафот на ногарките беше за околу 5мм помал од тој другиот штрав, тие го имаа користено грешниот штрав за да го склопат масето кое природно го одви зглобот кој му помогнуваше на штрафот.. Бирото имаше точни инструкции како да се склопи штравовите беа поделени со кодови во посебни паковки, сите паковки дома ми беа скинати и неколку штравови измешани, требаше самиот да ги сортирам..

Тимот нивни го склопи масето за на изложба (плукни залепи работа па ти..) и на крајот ми го продадоја мене бирото. Ми го вратија не допрено од сервис и дома самиот си го попрајв.. нормално купено без гаранција... дека тие го осакатија.

Слики од проблемот + гратис слика дома кај шо го поправаме :)

toshex

the fool
18 септември 2013
6.450
8.088
Мелмак
Значи грешка threaded insert имало за таа дупка. Такви се купуваат од продавница за 5 денари. Не ги бранам анхоч, насловот на темава е закон, ама не е нешо којзнае шо реално работава. Изгубиле делче за експонат од излог.

Не треба да купувате вакви икеа работи кои се веќе еднаш склопувани па потоа расклопувани.

gloria borger

On your way to fame
10 мај 2018
446
834
херцажа
Тријат раце и ја загреваат тастатурата адвокатите на анхоч, тензично е, камерата зумира во центар на кадарот, во секој момент очекуваме да излезе списоче со сите точки побиени по редослед. Идемо !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.876
5.868
Skopje
Грешката е во самиот факт дека си тргнал да купиш ваква маса. За 200 евра се прави маса што ќе биде три пати поубава и попрактична од оваа брендиранава.
А што се однесува до конкретниов случај... Мислам дека секој купувач си е посебна прикаска. Ако сум се решил да купам нешто веќе изложено, очекувам да не биде во минт состoјба.
Купив еден клик-клак лежај на промоција, последно парче. Дојде со комплетно промашени дупки за страниците. Си избушив нови и толку.
Како што рече членот пред мене: животот е многу краток за да се занимаваш со вакви Глупости

Banjifiko

Unbeatable
28 октомври 2008
3.876
5.868
Skopje
Ако мислеше на мене, грешиш. Не сум адвокат на никого, ама немаш представа колку ми одат на нерви вакви цепидлачења. Едноставно како да се нема сериозна причина да се плука по некој, па ај ќе правиме теми за погрешни штрафчиња.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.450
8.088
Мелмак
Дупката се гледа или одоздола е?

Одоздола до половина на дебелината на масата.

Проблемот го „поправиле“ со неостик хахахаха. Значи за тоа се зима двокомпонентно барем ако веќе сте решиле да лепите помал насаден штраф во поголема дупка. Иако кикс од старт дека сте си имале веќе прописен штраф и прописна дупка на профилот, требало само да си купите насаден штраф за таа димензија M6 или М8 а не да одите со потенок штраф ко замена и навојов залепен со неостик.

Неостикот е еластично лепило, не стегнува. Оваа поправка нема да ви држи уопште џабе сте шлакале.

CHukio

Gaining Experience
7 март 2013
200
135
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Ја разбирам слободата на говор, дека секој има право да кажи свое мислење за одредена тематика (во случајов за бирото), ама по некогаш вашите мислења се претарни и со навреди. Ако ве нервира одредено мислње, не значи дека треба да навредувате членот што го напишал едноставно прескокнете го.

Во однос на темата: ова е главната причина зошто не обожавам да купувам експонати. Последно АНХОЧ и НЕПТУН ми продаваа телефони што стоеле во салонот цели 6 месеци (горе долу) по иста цена како и не одпакован па дури и ме обедуваа дека ништо нема. Во секој случај било која и да е продавница треба да биди малце по флексибилна кога продава експонати, дали е враќање, сервис или цена.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.117
5.039
Скопје
hackitfree.github.io
Еве почнаа и адвокатите да се активираат
Ти адвокатска полиција да не си ? Како и другите - така и ти имаш право да кажеш што сакаш - (не дека многу има шо да кажеш :rolleyes:)

Минус за Анхоч !

goce03

Unstoppable
20 јануари 2015
1.579
3.187
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Искрено се надевам дека, не си платил цел износ од над 13к за ова Икеа масе, со оглед на тоа што било експонат.
Ок разбирам дека е прашање на вкус, ама сепак 13к за ова масичка за на тераса... ја не би.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.224
656
Оваа маса што ја покажуваш кошта 20 еур, некогаш и помалце.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.414
7.510
Скопје
www.facebook.com

zemakius

Gaining Experience
17 октомври 2020
137
140
Значи грешка threaded insert имало за таа дупка. Такви се купуваат од продавница за 5 денари. Не ги бранам анхоч, насловот на темава е закон, ама не е нешо којзнае шо реално работава. Изгубиле делче за експонат од излог.

Не треба да купувате вакви икеа работи кои се веќе еднаш склопувани па потоа расклопувани.
Памет за друг пат, ама во право си дома за 5-10минути го попрајвме и уште некој сат плус за да се исуши лепилото. :cool:
Мислењето е автоматски споено:

животот е многу краток за да се занимаваш со вакви Глупости
Благодарам! Истото ми го рече татко ми... ама инсистирав за да го однесеме на сервис, ѓомти тешката работа знаеш

Грешката е во самиот факт дека си тргнал да купиш ваква маса. За 200 евра се прави маса што ќе биде три пати поубава и попрактична од оваа брендиранава.
А што се однесува до конкретниов случај... Мислам дека секој купувач си е посебна прикаска. Ако сум се решил да купам нешто веќе изложено, очекувам да не биде во минт состoјба.
Купив еден клик-клак лежај на промоција, последно парче. Дојде со комплетно промашени дупки за страниците. Си избушив нови и толку.
Како што рече членот пред мене: животот е многу краток за да се занимаваш со вакви Глупости
Многу глупо потрошени пари, моја грешка таму признавам!

Дупката се гледа или одоздола е?
Одоздола е ногарката + катедрата ги спојва.. поправена дома за 5мин, со работи дома што ги имавме.

Ја разбирам слободата на говор, дека секој има право да кажи свое мислење за одредена тематика (во случајов за бирото), ама по некогаш вашите мислења се претарни и со навреди. Ако ве нервира одредено мислње, не значи дека треба да навредувате членот што го напишал едноставно прескокнете го.

Во однос на темата: ова е главната причина зошто не обожавам да купувам експонати. Последно АНХОЧ и НЕПТУН ми продаваа телефони што стоеле во салонот цели 6 месеци (горе долу) по иста цена како и не одпакован па дури и ме обедуваа дека ништо нема. Во секој случај било која и да е продавница треба да биди малце по флексибилна кога продава експонати, дали е враќање, сервис или цена.
Тоа го барам и јас.

Искрено се надевам дека, не си платил цел износ од над 13к за ова Икеа масе, со оглед на тоа што било експонат.
Ок разбирам дека е прашање на вкус, ама сепак 13к за ова масичка за на тераса... ја не би.
Платена е целосна сума.. се каам за овие потрошени пари, точно.

Последна промена:

dzunko

Gaining Experience
26 септември 2007
391
425
Битола
Ова "биро - масичка" за 13490 ден ! Уф , страшно изгледа и уште со пострашна цена . Немало потреба од тема на форумов мислам........името на темата стварно одговара :)

Nightwalker

Gaining Experience
18 ноември 2007
241
408
Nightwalker's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 14400F & Noctua NH-U12S redux
Motherboard
Gigabyte B760M DS3H DDR4
Storage
SSD M.2 Samsung NVMe 980 PRO 1TB & 970 EVO Plus 500GB & 1TB Western Digital SATA3 64MB Caviar Blue
PSU
Gigabyte P750GM Real Power, 80Plus GOLD, Modular
RAM
Kingston 3200MHz DDR4 CL16 Fury Renegade Black (2x16GB)
Video card
ASUS GeForce RTX 4070 SUPER EVO OC Edition
Case
Genesis Irid 503 ARGB
Mouse
Glorious Model I 2 Wired
Keyboard
Glorious GMMK 3 PRO HE 100% Wireless
Audio
Onboard
Monitor
MSI G27CQ4
OS
Windows 11 Pro

Ко ќе кликнеш на линкот за сликите, Имгур те предупредува дека линкот може да содржи еротски / експлицитни содржини.
Тоа пошто те имаат сје*ано од Анхоч, сфаќаш? Хе-хе. Каква шега. Ај да си заминам сам.

Околу твојов случај, независно дали конкретно твоето искуство може да се „етикетира“ како маана на сервисот или преголеми очекувања од истиот, факт е дека сервисот на Анхоч последниве 2-3 години не е ништо повеќе од мизерен и само бледа сенка од тоа што своевремено беше.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
49.238
Мислења
1.008.114
Членови
36.674
Најнов член
Zl4tk0
На врв Дно