Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

GeForce FX 5200

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Пред година и повеќе дена купив ваква графичка картичка од Анхоч ама во „nView mode“ имам само "Single Display"... е сега прашањето ми е дали ова е така поради драјверите кои ги користам или овој тип на картички дозволува само сингл дисплеј т.е. или на монитор или на ТВ...

thx in advance...

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Оди во Control Panel -> Display -> Settings. Klikni Advanced, odi kaj grafickata i vo Tools imas eden CheckBox Force TV... taka nesto bese. Selektiraj go toa i restart, ce mozes da odberes i druga opcija. Pozdrav, ako zaglavis nekade pisi.

M

Mr.Alien

Гостин
Под претпоставка дека имаш два приклучока за монитор на картичката, би ти го сугерирал следново:
- пробај со други драјвери (да наведеше кои ги имаш во моментов, би бил попрецизен;
- со оглед дека правам тежок ерес и дека користам ATi Radeon 960XT а сум поборник на nVidia, не ми текнува во глава сликата на драјверите на nVidia, но погледни мислам дека постоеше опција Enable nView Mode (пак зависи од генерацијатан а драјверите). Инаку ја користам ATi картичката бидејќи во моментот ја начекав по неверојатно ниска цена, за која не можев да најдам посаглам nVidia.
- можеби на картичката нема вграден двоен RAMDAC, за приказ на два монитори.

Засега ова. Подоцна ќе погледнам на машината на ќерка ми, која е со nVidia (GF MX 440, 64 MB DDR, 128 bit), да видам во нејзините драјвери подетално.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Нема Tools, но ги пребарав сите мениа и нема ништо слично на Force TV :zbunet3:
Edit:
Driver Provider: NVIDIA
Driver Date: 17/11/2003
Driver Version: 5.3.0.3

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Од мрза највероватно... сеа ќе го даунлоадирам и ќе пишам што сум направил...

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Ништо... ги инсталирав најновите драјвери и пак само сингл дисплеј...
- можеби на картичката нема вграден двоен RAMDAC, за приказ на два монитори. од ова и се плашев...

DaRkSlidE

Intern
14 мај 2007
152
2
И јас имам GeForce FX5200 и на неа има multiple displays.. како тоа да нема кај тебе не ми е јасно :zbunet3:

M

Mr.Alien

Гостин
ForceWare 93.71

Во Desktop Management оди на nView Desktop Manager, и тука избери Enable.

Ако и ова не помага, твојата картичка има проблем и зрела е за...ФРИЗБИ.

M

Mr.Alien

Гостин
Она...не дека нешто би ти помогнало, но за секој случај....пробај ја картичката на друг компјутер со nVidia картичка, или ист модел кај тебе, на твојот компјутер.
Или, некоја друга nVidia картичка со два излези на твојата машина...колку да бидеш сигурен...

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.646
196
Па старата која ја користев мислам GeForce MX 440 имаше таква опција...

vladimir171

Gaining Experience
15 ноември 2007
600
413
edno ke ti kazam definitivno ti e do grafickata bidejki i ja ja imam istata na stariot comp. vidi koj model na FX 5200 ti e bidejki uste dvajca moi drugari imaat FX 5200 a i dvete se razlicni

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.068
Мислења
1.005.164
Членови
36.673
Најнов член
gogins