не сум во тек, нема нешто стратегии па да излезат некои стари волци со кецови од ракав...Стример е прелесно ама ти треба EDGE некаков да те оддели од другите бидејќи има премногу. Освен тоа бара многу време и трпение а не е тешко. Професионален гејмер освен знаење бара и младост ради рефлексите. Затоа се пензионираат на 30 години тие.
Надохнадуваат со хемија xD...не сум во тек, нема нешто стратегии па да излезат некои стари волци со кецови од ракав...
Требало табланет, па биљот да му мавниш...ќе видеја тие шо е гејмајне...Надохнадуваат со хемија xD...
Мислењето е автоматски споено:
Мајтапот настрана... пред 15 години CS 1.6 решетев се, во тимој бев се такмичевме на државно ниво. Уклучувам CS 2 некои таму руси од 13 години маме ми ебаваат. :S
Па не верувам дека можеш да очекуваш голем успех како Македонски стример, ќе мора да бидеш интернационален и таргет да е цел свет, конетентот да е на Англиски, згора на се во денешно време има два правци за голем успех, или ќе бидеш константно добар и ќе растеш експоненционално ама споро, или треба нешто да се деси на стрим кај тебе да станеш вирален и наеднаш да стекнеш слава.За стримерство гарантирам дека нема леб![]()
Дно дна друже, презир за ваквите ко тебе од највисоко. Бустери и местачи на натпревари е тоа што го гаси жарот кај обичните мидл ранк играчи во сите игри кој што имаат компетитив систем.Tokmu zatoa go postaviv prasanjeto taka, za da vidam koj se prvite vashi (nashi) mislenja.
I da, gledam deka nikoj ne spomna termin bustanje, sto za nas makedoncive e skoro pa nepoznata tema. Sigurno na nekoj od vas vi e poznat terminot, no na poveketo im e skepticno i nezamislivo, no sepak ke vi kazam deka stanuva zbor za ogromen market.
Od cel svet, talentiranive gejmeri sto ne uspeale u e-sports, ili pak kako strimeri, site se svrteni kon boosting.
Znam deka prvo na pamet vi pagja CS/Valorant/Lol/Dota, pa sledni vi se WoW/D4/PoE da naj barani se competetive igrite, i MMO's, no deneska na pazarot ima tolku golem broj na igri sto ima pobaruvacka duri i za single player games.
E sea prasanjeto mi e dali imame spremni decki za vakov still na rabota, i zarabotuvacka?
A ako nemozam da go pominam "Isshin, the Sword Saint" u Sekiro (single player game)Дно дна друже, презир за ваквите ко тебе од највисоко. Бустери и местачи на натпревари е тоа што го гаси жарот кај обичните мидл ранк играчи во сите игри кој што имаат компетитив систем.
Не ти е за овде муабетов ќе добиеш само хејт, иди на некој соодветен форум кај што ќе се договарате за вакви "дубари" веруј дека на форумов никој нема да ти плати за да го бусташ или па ќе ти се придружи да бустате други ликови.
Како професионал CSGO/CS2 играч моментално кај што имам освено ептен многу турнири и што го прошетав цел свет што се вика со гејмингов, бустањето ти е дно дна што можеш да го достигнеш. Како прво им ја нарушуваш забавата на low-mid тиер играчиве, буквално ми се има десено еден куп пати кога уште почнував да навлагам, а како второ бусташ за некои мизерни пари(5-6) евра по меч, се замараш цел ден играш со доста послаби играчи губиш живци за да заработиш некои просечни пари кај нас. Кој има живци и му е интересно слободни нека си го прави тоа.Tokmu zatoa go postaviv prasanjeto taka, za da vidam koj se prvite vashi (nashi) mislenja.
I da, gledam deka nikoj ne spomna termin bustanje, sto za nas makedoncive e skoro pa nepoznata tema. Sigurno na nekoj od vas vi e poznat terminot, no na poveketo im e skepticno i nezamislivo, no sepak ke vi kazam deka stanuva zbor za ogromen market.
Od cel svet, talentiranive gejmeri sto ne uspeale u e-sports, ili pak kako strimeri, site se svrteni kon boosting.
Znam deka prvo na pamet vi pagja CS/Valorant/Lol/Dota, pa sledni vi se WoW/D4/PoE da naj barani se competetive igrite, i MMO's, no deneska na pazarot ima tolku golem broj na igri sto ima pobaruvacka duri i za single player games.
E sea prasanjeto mi e dali imame spremni decki za vakov still na rabota, i zarabotuvacka?
A ako nemozam da go pominam "Isshin, the Sword Saint" u Sekiro (single player game)
Ok e da mu platish na nekoj za da ti go pomine?
Posh sum zaglavil i ednostavno nemozam da go pominam...
На флипери никој не ти ја има поминато "кралицата" или да ти фрла бомби?Побрзо cheat engine ќе пуштам него да плаќам некоја рандом личност да ми ги игра игрите...
WTF...
На флипери никој не ти ја има поминато "кралицата" или да ти фрла бомби?
Ова го кажав како чоек кој 3 години стримаше/снимаше на англиски на твич и јутуб, и уште 4-5 или повеќе на македонски. Проблемот е шо за контент креатор (стример или видеа) мораш да имаш една или повеќе од следните работи: НЕНОРМАЛНО голем скил, НЕНОРМАЛНО ГОЛЕМО знаење за некоја игра кај шо нема толку туторијали (главен пример за ова би била Path of Exile build guides или некои такви типс/трикс видеа или стримови) или да имаш НЕНОРМАЛНО големи цицки / газПа не верувам дека можеш да очекуваш голем успех како Македонски стример, ќе мора да бидеш интернационален и таргет да е цел свет, конетентот да е на Англиски, згора на се во денешно време има два правци за голем успех, или ќе бидеш константно добар и ќе растеш експоненционално ама споро, или треба нешто да се деси на стрим кај тебе да станеш вирален и наеднаш да стекнеш слава.
Како и да е, не верувам дека со Македонски контент (барем не на твич) би станал фул тајм стример. Сметам дека сме премала публика во моментов, згора на се, сакале или не ние сеште сме земја од третиот ред, ниски примања имаме за да можеме редовно да даваме подршка на ентертејнери, сеуште се бавами со хакови за сабскрипции на нетфликс, јутјуб, гугл драјв и слично.
Se soglasuvam, ti go imam gledane kanalot nekolku pati vo minatoto. Vo denovite koga sledev strimashe na MakedonskiОва го кажав како чоек кој 3 години стримаше/снимаше на англиски на твич и јутуб, и уште 4-5 или повеќе на македонски. Проблемот е шо за контент креатор (стример или видеа) мораш да имаш една или повеќе од следните работи: НЕНОРМАЛНО голем скил, НЕНОРМАЛНО ГОЛЕМО знаење за некоја игра кај шо нема толку туторијали (главен пример за ова би била Path of Exile build guides или некои такви типс/трикс видеа или стримови) или да имаш НЕНОРМАЛНО големи цицки / газЗа волја на вистината имам добиено 5-6 исплати од Твич, и уште неколку дирекни донации, ама не е доволно нити пак конзистентно за фул дајм работа. А ако не ти е фул тајм работа, нема теорија да стигниш до некакви примања. Стандард би било минимум 3 -4 стрима неделно од по минимум 3-4 саати по фиксен распоред. За некој кој работи фул тајм нешто друго, плус има фамилија, ова е скоро невозможно.
Најс!Se soglasuvam, ti go imam gledane kanalot nekolku pati vo minatoto. Vo denovite koga sledev strimashe na Makedonski