Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Folder Options и Registry Editor проблеми...

bazebas

Intern
5 мај 2007
24
0
Imeno kompjuterot mi bese zarazen so mal milijon virusi i so nekolku antivirus programi mislam deka uspeav da go iscistam.
No ona Tool/Folder Options... ne postoi. Negde procitav deka toa se poprava preku RegEdit, no koga go povikuvam od Run mi vika deka opcijata mi e zabraneta od Administratorot. Arno ama jas sum administratorot.
Sovet? Zaboraviv da kazam deka go preinstalirav windowsot (Repair), no istoto se slucuva. Ne mozam da go formatiram vo momentov sasto sim na sred rabota.

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
Код:
[Version]
Signature="It.com.mk"
Provider=LiquidWorm

[DefaultInstall]
AddReg=UnhookRegKey

[UnhookRegKey]
HKLM, Software\CLASSES\batfile\shell\open\command,,,"""%1"" %*"
HKLM, Software\CLASSES\comfile\shell\open\command,,,"""%1"" %*"
HKLM, Software\CLASSES\exefile\shell\open\command,,,"""%1"" %*"
HKLM, Software\CLASSES\piffile\shell\open\command,,,"""%1"" %*"
HKLM, Software\CLASSES\regfile\shell\open\command,,,"regedit.exe "%1""
HKLM, Software\CLASSES\scrfile\shell\open\command,,,"""%1"" %*"
HKCU, Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System,DisableRegistryTools,0x00000020,0

Ova sto e vo kodot ke go socuvas kako: ime_na_fajl_po_tvoja_zelba.INF

Desen klik na fajlot , klikas Install

Sega mozes da koristis Registry Editor bez problemi..

;)

D

Администратор
31 март 2007
3.965
4.129
www.aqtos.com
"Формат" e еден од разните начини, но не и единствениот, така да не би требало да велите "само формат", земете го примерот на течниот црв.

D

DimitarMK

Гостин
dobro,moze da se napravi scan na sistemot so kaspersky,zone alarm...i da se izcisti..no ako ne pomogne togas format..

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
да бе, само формат. еден мал вирус и формат, едно зафркнување и формат. не е лекот само формат. форматот е последната опција која треба да се превземе. има начини за повторно оспособување на компјутерот и без формат.

LiquidWorm

Администратор
26 март 2007
2.674
194
www.zeroscience.mk
точно така StenmarC, последна опција е формат.
инаку немора да значи дека ако неможе да пристапи во Registry-то дека е некој вирус или црв па да скенира со антивируси или антиспајвери, едноставно такви пермисии се наместени понекогаш од страна на некој thrird-party софтвер или од страна на Windows.

D

DimitarMK

Гостин
добро,најлесно ти е формат ако немаш некои важни податоци

оф топик:ај сеа немора да се караме само за тоа што рековме формат

finger.k4

Intern
9 април 2007
228
3
www.myspace.com
Imeno kompjuterot mi bese zarazen so mal milijon virusi i so nekolku antivirus programi mislam deka uspeav da go iscistam.
No ona Tool/Folder Options... ne postoi. Negde procitav deka toa se poprava preku RegEdit, no koga go povikuvam od Run mi vika deka opcijata mi e zabraneta od Administratorot. Arno ama jas sum administratorot.
Sovet? Zaboraviv da kazam deka go preinstalirav windowsot (Repair), no istoto se slucuva. Ne mozam da go formatiram vo momentov sasto sim na sred rabota.

kako ke go resis toa so folder options od registarot??
i mene pred nekoe vreme mi se desi, neznam zasto, ne mi smeta ich, ama ako imash nachin, spodeli ;)

D

DimitarMK

Гостин
еве решение од списанието ЕНТЕ*:

"Отвори го множеството со регистри со regedit во Run и таму,навигирај до следнава патека: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer].Пронајди го полето NoFolderOptions.Со двоен клик врз него,ќе забележиш дека вредноста му е 1.Стави ја 0,рестартирај го компијутерот и веќе ги имаш Folder Options во Tools."

bazebas

Intern
5 мај 2007
24
0
OK. Probav so kodot sto bese naveden pogore i so Install ne moze da se instalira.
Vo momentov ne smeam da napravam format
Pozdrav

StreetGrl

Intern
7 мај 2007
10
0
?

a зошто да не можеш да повикаш регедит?
него... средував еден компјутер пред некое време така со милион вируси како ти што викаш и само што помислив дека е среден, точно пред 2 дена се јави истиот проблем, го немаше folder options.
не биваше преку Windows repair, па сакала-не сакала морав да го форматирам :( така да .. ако веќе стварно никоја друга опција не бива... останува само тоа..

efto

Gaining Experience
19 април 2007
330
268
Пробај да го направиш следново:
На незаразен компјутер направи XP Live CD, еве ти линк http://www.nu2.nu/pebuilder . Со помош на тоа ЦД ќе можеш да ги видиш сите скриени фајлови. Преименувај го фајлот MSVBVM60.dll во некое друго име, бидејќи тој фајл му е потребен на вирусот да се активира.
Понатака можеш да продолжиш според погорните упатства од liquidworm

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Очигледно дека го имаш истиот проблем кој го имав јас пред неколку месеци само што мојот проблем беше за нијанса поразличен од твојот. Имено покрај тоа што Tools/Folder Options... не постоеше, како и тоа што пристапот кон RegEdit ми беше забранет, јас немав пристап ни кон Task Manager. Секогаш кога ќе притиснев CTRL+ALT+DELETE ми се појавуваше прозорче со пораката '' Task Manager has been disabled by your administrator. '' Но на мојов компјутер само јас сум единствениот кој има администраторски привилегии, а воедно и единствениот корисник, така да очигледно е дека некој вирус, црв или Spyware не сака да биде вознемируван со тоа што ќе ''копаме'' во Task Manager - от или во RegEdit насетувајќи под кој процес или регистер се крие. Овој проблем го решив, не сум сигурен како, но сепак мислам дека тогаш му манав FORMAT на компјутеров и нормално се се среди.
За поинакво решение моментално не можам да се сетам, но 95% сум сигурен дека тоа е дело на некој Spyware, бидејќи таквите програми обично се стартуваат како процес, па затоа му прават disable на Task Manager - от за да не можеме да ги исклучиме. Затоа те советувам уште еднаш да му направиш детален scan на компјутерот со AntiVirus или AntiSpyware програма надоградена со најнови дефиниции, бидејќи очигледно дека некој од претходните малициозни кодови што си ги имал сеуште се наоѓаат во твојот компјутер.

mitash

Intern
8 мај 2007
120
6
Гевгелија
mitash's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 1600 six-core
Motherboard
MSI Tomahawk B350
Storage
SanDisk 240GB SSD Plus
PSU
Cooler Master Real Power 550W
RAM
16GB DDR4 2400MHz
Video card
Sapphire RX580 4GB
OS
Windows 10 x64
Samo Safe Mode mu e majkata!! Mislam deka nitu eden od novite virusi/trojanci ne rabotat vo safe mode. Probaj taka, startuvaj safe mode, vidi dali se e vo red tamu. Ako e se vo red, startuvaj normalno, odi na www.bitdefender.com preku internet explorer(raboti samo preku nego, mu treba activeX) i udri eden online scan. Mene licno mnogu mi pomogna za drugi virusi, koj sto nitu kaspersky nitu nod32 ne gi najdoa.

D

DimitarMK

Гостин
i jas go imav istiot problem.nemav tolku vazni podatoci,pa napraviv format ( posledna postapka).PRobav da go iscistam od Spywari no nisto ne pomogna.Isto taka mene vo Contol Panel 12 ikoni mi nedostasuvaa(System,Security Center,Add or Remove Programs,Add Hardware,Phone and Modem Options,Mouse,Keyboad,Sound and Audio Devices,Wirless Link,User Accounts,Power Options i Folder Options).

D

DimitarMK

Гостин
ejj,daj kazete kako da go resam problemov,mi ide da go dzitnam kompijuterov od prozor.3 pat vo denov go preinstaliram komijuterov i pak istiot problem.aj kazete.nemozam ni regedit.exe da go startuvam."Registry editing has been disabled by your administrator" i vednas kompijuterov se restartira.

makedonce

Intern
12 април 2007
609
11
www.tracker-mk.org
Antivirus:BitDefender Standart 9
PC Utilities:TuneUp Utilities 2007

Инсталирај си ги овие работи и нема да имаш повеќе проблеми сигурен сум во тоа.

D

DimitarMK

Гостин
Imam Windows XP Professional,TuneUp Utilities 2007 FULL REGISTERED,MCAfee VirusScan Enterprise 8.0i.Ama po 4 pati preinstalacija na Windows vo eden den,pak go imam istiot problem.aj pak ke go preinstaliram i ke gi instaliram gorenavedenite programi.Ama BitDefender mnogu ke mi go uspori.

nesko

Intern
5 јуни 2007
4
0

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.920