DemoUser
Баниран/a
Другар ако си за она знаењето е сила знањето е моќ да не влагаме во таа тема дали некој ќе чисти вц или не и тоа е работа некаде платена некаде не а има и деца кои прават пари од седење на пц кликање на фасебоок и ред други работи на кои им фаќа кликерот така да џабе ќе се маваме ние со тоа кој ќе бега од државава кој не и кој е патриот а кој не јас сум со средно кликерот ми фаќа сум работел на повеќе места кај што ми ја ваделе маста направив математика 9000 плата до 12000 илјади од кои после државата ме тера да плаќам плус 2000 денари за лечење недајбоже и ред други работи кои сите ги знаеме да не влагам во друга тема се што сакам да кажам има луѓе кои се самоуки и да ти кажам искјрано знаат 100 пати повеќе од тебе и од мене него ти со дипломата така да џабе ќе се објаснуваме кој што како направил постигнал кога праиме за просечна плата во македонија од 9000 до 12000 илјади а кај ти се трошковите и ред други работи само што јас кога го пишувам ова моментално се нервирам дека ние сме големи патриоти а сите од озгоре не мочаат а паметните ќе си избегаат и ќе видат што е живот. ....извинете за ндвор од тема муабет ама се нервирам понекогаш многу на вакви коментари кога некој ќе ми каже факултетот е многу важен.Озбилно, вие што плукате по факултетите тука, успеавте во животот? Еве ја читам темава и смешно ми е, а уствари за плачење сме
Јас на пример на факултет научив полно работи кои ги користам во реални проекти и што не верувам дека ќе се научат без здраво за готово да го разлисташ материјалот. Има цели книги напишано за тие проблематики, не ми е јасно како може некој да го негира факултетот.
Има полно што напишале скрипта и се нарекуваат програмери... А незнаат како работат алгоритми за графови и слично кој се основа за секое интервју во асолна компанија како гугл и слично.
if, else i for секој знае, дури и на медицински факултет ги учат тие работи.
Доста е од тие so called програмери што учат од туторијали
Мој совет е до секого кој го интересира нешто повеќе и реално сака да научи нека се запише на ФИНКИ, нека учи редовно, нека си прави вежби и слично сам и нека ги применува тие работи во реален живот. На финки една тема од предмет ја поминуваме три пати. Еднаш Предавања( Со професор ), еднаш Аудиториски вежби ( Со асистент), еднаш лабораториски вежби - за кој сме оценувани. Океј, некој работи се учат површно, но тоа ти е добра основа ако се заинтересираш за нештата и си речеш дај бе да земам да го пробам нештово да не лежам и да чекам на готово. Ох да и да плукам по државата на крај да гледам да избегам во Америка и да читам јавни ВЦ...