Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

FInd my IP

Статус
Затворена за нови мислења.

djpece2001

Intern
3 декември 2007
5
0
Znaci vaka:
Dva kompjutera sto sakam da gi povrzam remote. ama potrebna mi e IP adresara na vtoriot ( B-kompjuter). Bidejki e na ADSL i ima dinamicka IP, IP adresata normalno mu se menuva.
Dali nekoj znae nekoe programce koe ke ja cita IP adresta na toj kompjuter i ke mi ja praka na mail ili ke ja objauvava na nekoja web strana.

mr.wicket

Intern
29 ноември 2007
38
3
Скопје, Македонија
micevski.xyz
Znaci vaka:
Dva kompjutera sto sakam da gi povrzam remote. ama potrebna mi e IP adresara na vtoriot ( B-kompjuter). Bidejki e na ADSL i ima dinamicka IP, IP adresata normalno mu se menuva.
Dali nekoj znae nekoe programce koe ke ja cita IP adresta na toj kompjuter i ke mi ja praka na mail ili ke ja objauvava na nekoja web strana.

Или пак направи ја статична :rolleyes:

Miksa2007

Intern
15 октомври 2007
112
1
Znaci vaka:
Dva kompjutera sto sakam da gi povrzam remote

Значи 2-та ПЦ-ја ти се на 2 различни локации и сакаш да им пристапиш од еден на друг и обратно преку интернет конекција? И тоа од оној со фиксна на оној со динамична адреса.

Прво, можеш баш како што ти пиша NEW1 so https://www.dyndns.com/ да креираш акоунт кој ќе ја следи секоја промена на адресата на вториот, а ти да пристапуваш само преку првата негова позната адреса бидејќи понатаму dyndns се грижат за следење на нејзините промени и достапност до неа.

Ова е ако баш ти треба неговата ИП адреса, а ако не ти треба, а сакаш да пристапуваш remote тогаш имаш еден куп софтвери за ремоте пристап преку инсталација на клиент на ПС-то Б кои сигурно ги знаеш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
46.060
Мислења
954.699
Членови
34.478
Огласи