Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

“Фејсбук“ добива лут ривал - “Гугл+“

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Светски најголемиот интернет пребарувач, “Гугл“, почна со својот најнов проект за социјална мрежа во борба против соперништвото за владеење со глобалната мрежа, односно својот најголем ривал “Фејсбук“, кој има околу 500 милиони корисници, објавува Би-Би-Си, пренесува Нетпрес.

Новата социјална мрежа ќе се вика “Гугл +“, и слично како и “Фејсбук“, дозволува споделување на фотографии, постови, коментари, но вклучува и услуги на компанијата, како мапите.
Според некои аналитичари “Гугл“ едноставно ги репродуцирал обележјата на “Фејсбук“, додавајќи нешта како на пример можност за видео разговори во живо.

“Гугл“ и претходно имал обиди за конкурирање на “Фејсбук“, но и двата – “Гугл Вејв“ и “Гугл Баз“ се покажаа како многу неинтересни и непопуларни за корисниците.

Извор: Сител тв

Дали гугл+ кој сеуште е во фаза на тестирање претставува закана за фејсбук? Дали ќе успее да се пробие и да го надмине гигантот фејсбук?
Мое мислење е дека најверојатно гугл+ ќе успее поради неверојатната можност за маркетинг, но сепак нема да го надмине фејсбук. Фејсбук е првата друштвена мрежа од таков тип и се останато е бледа копија.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Светски најголемиот интернет пребарувач, “Гугл“, почна со својот најнов проект за социјална мрежа во борба против соперништвото за владеење со глобалната мрежа, односно својот најголем ривал “Фејсбук“, кој има околу 500 милиони корисници, објавува Би-Би-Си, пренесува Нетпрес.

Новата социјална мрежа ќе се вика “Гугл +“, и слично како и “Фејсбук“, дозволува споделување на фотографии, постови, коментари, но вклучува и услуги на компанијата, како мапите.
Според некои аналитичари “Гугл“ едноставно ги репродуцирал обележјата на “Фејсбук“, додавајќи нешта како на пример можност за видео разговори во живо.

“Гугл“ и претходно имал обиди за конкурирање на “Фејсбук“, но и двата – “Гугл Вејв“ и “Гугл Баз“ се покажаа како многу неинтересни и непопуларни за корисниците.

Извор: Сител тв

Дали гугл+ кој сеуште е во фаза на тестирање претставува закана за фејсбук? Дали ќе успее да се пробие и да го надмине гигантот фејсбук?
Мое мислење е дека најверојатно гугл+ ќе успее поради неверојатната можност за маркетинг, но сепак нема да го надмине фејсбук. Фејсбук е првата друштвена мрежа од таков тип и се останато е бледа копија.

Неточно...Facebook беше лоповот во овој случај..Тој му ја превзема идејата од Твитер..Поради тоа и Цукенберг беше тужен од Твитер поради патентот што го превземал. Инаку ако не грешам Цукенберг беше во Твитер на почетокот пред да се појави фејсбук или беше нешто замешан со Твитер..така некако.

На Сител не можеш да веруваш и 2 %.Првин мора да го видам ова на друг медиум за да поверувам :LOL:

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
не ми се верува дека гугл + ќе го престигне ФБ, но сепак имаат одлични опции.

btw има некој уште инвајтс?

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Неточно...Facebook беше лоповот во овој случај..Тој му ја превзема идејата од Твитер..Поради тоа и Цукенберг беше тужен од Твитер поради патентот што го превземал. Инаку ако не грешам Цукенберг беше во Твитер на почетокот пред да се појави фејсбук или беше нешто замешан со Твитер..така некако.

На Сител не можеш да веруваш и 2 %.Првин мора да го видам ова на друг медиум за да поверувам :LOL:
И двајцата сте грешка.
1 - фејсбук не е прва социјална мрежа.
2 - твитер не е прва социјална мрежа.
3 - цукенберг неможе да ја украде идејата од нешто што не постои
4 - цукенберг неможел да биде замешан во нешто што не постои

Првата социјална мрежа е SixDegrees.com која сеуште постои. Фејсбук идејата (се смета дека) е на двајца браќа студенти кои побарале од Цукерберг да им направи социјална мрежа... Овој ја направил и си ја земал за себе.

Друга работа , Твитер е нова работа , 2006 е напраен од Jack Dorsey (e видиш ова немаше да го знам ако ухост не направеше наградна игра).

Ај сеа назад на темата , баш би сакал да го видам google+ развиен , бидеќи сметам дека Google има далеку посигурна технологија и подобра приватност.

Не сакам да пропадне фејсбук , од причина , што стварно го почитувам Mark Zuckerberg , и навистина е за пофалба неговиот бизнис од мали години :bravo:

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Тешко дека ке го стигне ФБ, или дека ке му биде некаков ривал.

HyperFreak

hello world
28 март 2011
66
9
Процесот на регистрација е малку комплициран, а и додавањето на пријатели во груговите не е лесно бидејки очигледно гугл нема алгоритам за да ги оддели оние со кои почесто се дружиш па ако имате многу пријатели очекувајте мал напор околу средувањето на пријателите во кругови.Доколку го тргнеме тоа настрана, гугл+ изгледа супер, одлично замислена идеја се надевам дека наскоро ке биде отворена за сите и ке биде добро прифатена.

Stingbad

Баниран/a
30 септември 2009
91
6
Папата праќа твитови и користи јутјуб;
Само ѓаволовите чеда користат гугл пљус;

Изберете ја вистинската опција!
Или не ја избирајте either way

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
We will feed Google some more info.... сигурно знае повеќе за мене него јас самиот :(

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
го сменив мислењето спрема Google+ , има шанси за неколку години да го надмине гигантот Facebook.. Достојна конкуренција му е

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
1dda82.jpg

12d985.jpg

2f8149.jpg

Има некој покани и знае ли некој кога ќе ги пуштат регистрациите за сите?

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.109
296
www.gorjan.info
np :) само молба до сите побрзо да ги користат инвајтите бидејќи мн ми се насобраа се прави гужва :)
пс. важна и другите, @gmail.com only. sry

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
За 2-3 ќе направам гмаил ок? и да ми пуштиш после :D

упм неможам да креирам гмаил имејл. а зш мора гмаил, така наредиле од гугл? :ua:

ццц, има бе некој да ми позајми гмаил а? :p

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Јас ти пратив гмаил.До сега ништо немам добиено ама мислам дека ти стигна мојот меил.

Koen

hello world
14 април 2010
244
97
Koen's setup  
OS
Kubuntu 22.04
Без апликации/игри мрежата нема да успее.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно