Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

FEIT vs PMF

virus_

Intern
27 ноември 2007
32
1
Mozebi i naslovov ne mi e na mesto a i znam deka sum dosaden so temive poradi toa sto veke ima vakvi teme za fakulteti ali iako 100 pati gi prolistav uste nekoi raboti ne mi se jasni.

Epten mi treba odgovor poradi toa sto kaj i da e ke se zapisuvam na fakulter pa u golema misla sum sto da odberam. Se razbira deka mislam na informatika samo prasanje e dali da bide na feit ili pmf. Sto nudi poveke edniot za razlika od drugiot kakvi se cenite za drzavna i privatna kvota i za koj smer. Me zainteresira poveke feit so smerot za informatika od 3 godini poradi toa sto mislam deka se uci ona sto ke sakam da go ucam no sakam da znam so poveke ke dobijam koga bi go zavrsil smerot so 4 god no i da znam kolku potesko ke si pominam.

Ima i nekoj si smer na pmf so 3 godini ali tie se po tapai pa zatoa gi zemav vo obzir samo onie so 4 god.
Tuka moze da go ubacam i masinski ako nekoj saka da go pofali ali jas licno ne gledam dobra informatika tamu za razlika od drugive.

P.S Zaboraviv da prasam kaj ima po idioti profesori ,poveke mito i takvi zaebancii.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

StenmarC

Intern
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
Порано беа многу поразлични и ЕТФ (ФЕИТ) беше боље. Сега некако исти ми се. Имаат многу слична програма. На ПМФ имаш малку повеќе математика.
Бегај од 3годишни студии бе... тоа ко виша ми е. Искрено, не ми се допаѓаат такви трипер комбинации. Веќе кога се запишувате на факултет гледајте да биде добар и целосен.
Колку се плаќа не знам точно, но мислам дека е 200 со 400 евра.
Машински е многу добар факултет, но за жал кај нас нема многу перспектива со него. Нема толку информатика колку што бараш/очекуваш.

DaciSS

Gaining Experience
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com
ja sum od pmf i mozam samo da kazam deka preterano go drvat so toa matematikite 8/40 predmeti. drugoto e interesno. neznam za feit, tie nemaat tolku matematiki, ali pa imaat elektroniki i fiziki i takvi nekoi pohardverski predmeti. Inace smerot so e 3 godini na pmf e mnogu polesen od 4 godisnite. 4/30 matematiki . Tiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttt

<<ExeCutoR>>

Intern
16 април 2007
132
2
На ПМФ можам да кажам дека барем има да измереш смерови како прогрмаско (софтверско) инженерство, информациони системи, архитектура и контрукција на мрежи, информатика со физика и компјутерски науки(по предметот интелегентни системи можеш да продолжиш биоинформатика или роботика ако те интерсира) така да не е еден смер за се како на ЕТФ(барем јас колку што знам ако е грешка поправете ме).

А за лугето кој колку е подобар, тоа е индивидуално за секој човек факсот дава добри основи па која област те интерсира можеш подлабоко да влзеш.

virus_

Intern
27 ноември 2007
32
1
Abe toa sto ima poveke smerovi na pmf u pravo si ali onie so sega si polagaat matura si znaat deka pmf e edenstven fakultet od drzavnive kade sto se bara matematika napredno nivo pa ke treba poveke da tupis mozok na maturata za razlika od feit kade sto site smerovi se so osnovno nivo sto donekade i ne e logicno (ne deka se plasam od matematika ali ako mozam da pominam polesno zasto da ne i so koja filozofija bi idel na informaticki fakultet ako sum dupka za matematika).

Plamen

Intern
11 јануари 2008
63
1
Abe Daci mene ne mi e jasno so tolku ti se uvrtelo toa u glava deka e plati i sibaj
aj razmisli malku po trezveno.Tocno polesno kako da ne bide polesno koga im plakam 1000 evra .... uste da ne bide polesno .... ali materijalot e toj i samiot go znaes toa e, nema drugo toa se uci a drugoto ostanuva na samiot sebe kolku ke obrnis vnimanie i trud ke ostavis nad knigata da kazeme...

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Ако не ти се учи на ниеден факултет не можат со сила да те научат. А ако имаш желба за учење, можеш и сам да научиш многу повеќе отколку на факултет.

Plamen

Intern
11 јануари 2008
63
1
Virus kade i da se zapises nema da pogresis segde e dobro segde ti se pruza moznost za sve ,fakultet e nema da utnes.Se zavisi od tebe kolku trud ke ostavis i na koj nacin ke go ostavis.

Ne e bitno da se pobedi bitno e i kako ke se pobedi i na koj nacin ke se dojde do krajot.....

bidete mi pozdraveni

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.604
Мислења
945.623
Членови
34.092
Огласи
1.976