Царината колку е? ко на компонентиве компјутерски 5% или поише пошто има напојување мотор а уЗдраво,
Преку UPS ги праќаат пратките. Истите ти ја царинат пратката, имаш некои си плус трошоци, како лежарина, околу 1800 денари мислам беше. Ако пратката надминува 800 евра ќе ти наплатат и шпедитерски услуги, околу 2500 (ако не е поскапено).
Апдејт ? Порача ?Здраво на сите.
Дали некој има порачано волан од fanatec, планирам да порачувам, дека го праќаат по карго како е процедурата ме интересира ?
Два пати што имам увезувано со ДХЛ ми ги рачунале 18%.Царината колку е? ко на компонентиве компјутерски 5% или поише пошто има напојување мотор а у
Два пати што имам увезувано со ДХЛ ми ги рачунале 18%.
Не знам точно, не беше наведено јасно во фактурата. Еве колку ми наплатија за волан, а за базата (Simucube 2 Pro) не можам да ја најдам фактурата, одеше преку друга шпедитерска фирма.Само 18% ДДВ или и царина плус?
Порачав, денес средив царина со плаќање ќе ми стигни по карго од УПС сабота или вторник, ако ти треба нешто инфо можеш во ПМ да ми пратишАпдејт ? Порача ?
Може подетално да објасниш како протече процедурата и кои додатни трошоци ги имаше?Порачав, денес средив царина со плаќање ќе ми стигни по карго од УПС сабота или вторник, ако ти треба нешто инфо можеш во ПМ да ми пратиш
и мене ме интересира како поминаМоже подетално да објасниш како протече процедурата и кои додатни трошоци ги имаше?