- Ја почнал/а темата
The_EvilLord
Gaining Experience
- 26 октомври 2019
- 236
- 181
Од скоро добив желба да го поминам цел серијал,ги немам сите делови изиграно.Ги имам поминато 3ката и new vegas на xbox 360 али тоа беше многу одамна.Ги симнав од piratebay fallout 1 и 2 од gog и немав никаков проблем ги свртев и 2те за неколку дена.Ја симнав 3ката првично од reloaded и сметав дека проблемот е можеби до торентот па симнав и goty верзија.Играта тера со 90+ фпс али проблемот е тоа што gpu usage е 20-25% а cpu usage e 5-10% и на големи движења нема проблеми и е флуидна али на мали и ситни движења буквално се дешаваат слајдери а нема ни кочење ни лаг ни ништо,пробав да го игнорирам тој баг али неможе да не смета.Проверив по нет по youtube и форуми и кажуваат дека демек поради тоа што се стари игри на нов hardware е потешко да се изиграат што за мене нема логика затоа што ќецот е у 97ма искочен а немав никаков проблем претходно.Си викам ајде еден дел мање више ништо страшно па ја симнав и new vegas после неа,каде што го имаше истиот проблем.Пробав да најдам абдејти или модови на nexusmod али џабе не најдов ништо.Ја баталив и неа ја симнав и 4ката во која имам опција или да играм со vsync,да сум ограничен на 60 фпс и да имам огромен input lag или да исклучам vsync (преку my documents каде што треба да чепкам во cfg фајловите,толку е мизерна што нема ни добро скоцкани сетинзи во самата игра) и целата физика на играта да биде пореметена каде што во зависност од моменталните фрејмови движењето на карактерите се убрзува или успорува само по себе.Претходно имам наидено на теми каде што многу луѓе од тука ги имаат спомнато тие игри па сакам да прашам дали некој има решение за тие проблеми или сте ги поминале онака со фул багови?Полош engine не се сеќавам кога сум видел,али од друга страна сум зачуден затоа што dishonored,wolfenstein,doom,rage цели серијали без проблем ги поминав