Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Facebook и Instagram пасворд

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.152
344
Вчера после падов на Facebook и Instagram решив да сменам пасворд. Стариот го имам заборавено за жал и сега нникако не успевам со другите опции.

Пробав преку кодови, со телефонски број, со мејл но ниедно не успева. Кодот не ми го прифаќа. Некогаш ми дава дека премногу пробувања имам.

Дали некој знае друга опција освен овие?

Без да знам пасворд е невозможно да влезам на профилите преку компјутер/лаптоп.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.152
344
Пробај попладне пак, во хаос е Цуки после вчерашната хаварија.
Изгледа само што ја објавив темава пробав пак комбинации неколку пати да се сетам на стариот Facebook пасворд.

Инстаграм беше полесен за менување.

Памет за друг пат да си го запишам пасвордот во Notes или некаде на друго место.

И ми стигна мејл дека ми е променета лозинкава, во поракава телефонот е локација во Охрид дека сум менувал пасворд а не сум во Охрид моментално ниту живеам во Охрид :oops:

Последна промена:

moongose

Unbeatable
19 јули 2013
4.089
4.972
Памет за друг пат да си го запишам пасвордот во Notes или некаде на друго место.
Каков Notes, The password manager trusted by millions | Bitwarden или Password Manager for Families, Enterprise & Business | 1Password. Лозинките ти се достапни се и на мобилен и на дестоп и на веб. Памтиш една, потоа со два клика стигаш до сите.

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
347
283
Еве ти и еден предлог од мене Dashlane. До сега супер работи, 2FA, cross device compatibility etc ..

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.412
2.174
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

krema

Illuminator
24 јуни 2009
15.172
15.062
youtu.be
Ноутпад не е сигурно, дискот може за секунда да рикне и го немаш веќе тој документ, на облак е најсигурно. :)

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.412
2.174
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ноутпад не е сигурно, дискот може за секунда да рикне и го немаш веќе тој документ, на облак е најсигурно. :)
На катаљон места копии имам :) Од 96-97ма до денес све зачувано

Astro

Illuminator
20 јуни 2012
9.660
15.196
и да ризикувам leak?

Батка, имам два комплицирани пасворди со бројки и букви и ги користам само тие два, со тоа што бројките ги менувам со секој рефреш и на секоја локација.
Два пасворда секој може да запомни, а после ако ги заборавиш варијантите ќе пробаш 2-3 и ќе го погодиш.

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Топла препорака до Keepass, ја користам од 2007 кога прекинав со системот на заклучување на една папка со мојата матична плоча каде сите лозинки ми стојат. Работи и на „Android“ со „Keepass2Android“. Не се случило лозинките некогаш да излезат надвор од мојот опсег, дури и кога одев до компјутерници и интернет кафиња зошто ги праќав од телефон на една вебстрана за текст со еднократна употреба.

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.412
2.174
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Дали и кај вас се активира само end-to-end encryption во месинџерот? Удав е, нон стоп бара сихронизација за десктоп и мобилен. Дури беше уклучена опцијата стално на десктоп ми барашр код што беше праќан на мобилен..и секое отворање броузер на десктоп иста процедура..

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.484
Мислења
995.707
Членови
36.487
Најнов член
ak1_
На врв Дно