Се обидувам да направам евиденција на работно време во ексел и ми треба помош ако може некој околу функција за count на Google Spreadsheet.
Screenshot_5
Пополнета колона со датум и користам функција WEEKNUM за да ми се пресмета автоматски број на недела.
Screenshot_6
Ги бројам деновите со COUNTIF функција од една до друга ќелија со параметар различно од 0 затоа што во некои од полињата може да се пополни и текст (боледување и слободен ден).
Screenshot_7
Ги сумирам часовите внесени од првиот sheet со SUMIF каде што првиот параметар е range на денови недела, вториот со кој да направи match и третиот од кој range да го прави сумирањето за тој match.
И сега последното е каде што сакам да ги избројам деновите на одредена недела.
Се обидувам со COUNTIF и COUNTIFS, ама не се снаоѓам.
Screenshot_5
Пополнета колона со датум и користам функција WEEKNUM за да ми се пресмета автоматски број на недела.
Screenshot_6
Ги бројам деновите со COUNTIF функција од една до друга ќелија со параметар различно од 0 затоа што во некои од полињата може да се пополни и текст (боледување и слободен ден).
Screenshot_7
Ги сумирам часовите внесени од првиот sheet со SUMIF каде што првиот параметар е range на денови недела, вториот со кој да направи match и третиот од кој range да го прави сумирањето за тој match.
И сега последното е каде што сакам да ги избројам деновите на одредена недела.
Се обидувам со COUNTIF и COUNTIFS, ама не се снаоѓам.