1. Здраво и добредојдовте на форумот на IT.mk.

    Доколку сеуште не сте дел од најголемата заедница на ИТ професионалци и ентузијасти во Македонија, можете бесплатно да се - процесот нема да ви одземе повеќе од 2-3 минути, а за полесна регистрација овозможивме и регистрирање со Facebook и Steam.
    Сокриј

Елементи во низа

Дискусија во форумот 'C // C++' започната од daskal, 20 Јануари 2008.

Статус на темата:
Затворена за нови мислења.
  1. daskal

    daskal
    Intern

    3
    0
    17 Јануари 2008
    Da se najdat site elementi vo niza od broevi vneseni preku tastatura: a1, a2, …,an, kad n e priroden broj vnsen preku tastatura, koi po apsolutna vrednost se pomali od brojot v. vnesen preku tastatura ??
     
  2. S

    S
    pwnz0r1lla

    1,550
    52
    8 Март 2007
    1. Chitaj go brojot n.
    2. so for ciklus odi od 0 do n chitajki od tastatura i zapishuvaj gi vrednostite vo nizata a[0],a[1],...
    3. Chitaj go brojot v
    4.
    So for isto kako prethodno pominuvaj niz site chelnovi od nizata i proveri:
    4.1 ako e brojot negativen, zemi apsolutna vrednost stavajki '-' pred nego
    4.1.1 Sporedi so v, ako e pomal ispechati go.
    4.2 ako brojot e pozitive, vednash sporedi so v i ako e pomal ispechati go.

    Kodot kje si go napishesh sam, znaesh deka mozhesh. Ne bidi takva mrza da chekash lugje u nedela da ti reshavaat tvoj ednostaven problem od koj ti treba da nauchish.


    S
     
  3. vasildb

    vasildb
    Intern

    209
    5
    17 Април 2007
    Точно S, ете го алгоритмот, последниве десет теми во овој форум се за испити. Од сигурни извори знам.:D
     
  4. minimoog

    minimoog
    Intern

    317
    16
    14 Јули 2007
    А каде испити?

    Чисто информативно ме интересира...
     
  5. Alexandar

    Alexandar
    Gaining Experience

    2,514
    90
    21 Мај 2007
    Секаде, период на испити е овој :LOL::LOL::LOL:
     
  6. ''TcM>>

    ''TcM>>
    Intern

    961
    39
    6 Јануари 2008
    Машко
    for (i=0;i<n;i++)
    scanf ("%d", &k);
    if (k<0)
    {k=-k;
    if (k<v)
    printf("%d",k);}
    else if (k>=0)
    {if (k<v)
    printf("%d",k);}
    ....................................
    mislam deka vaka nesto bi mozelo da ti pomogne, ako uspees nekako da go vklopis. Inace ova go pisav onaka od prva raka, pa ako ma nekoja "fatalna" :) greska nekoj neka me popravi..... :)
     
  7. LiquidWorm

    LiquidWorm
    Администратор

    2,667
    183
    26 Март 2007
    ФОН...

    :bravo: S :rolleyes:

    daskal до каде стигна ?
     
  8. minimoog

    minimoog
    Intern

    317
    16
    14 Јули 2007
    Доволно ми кажавте. Не коментирам повеќе...
     
  9. daskal

    daskal
    Intern

    3
    0
    17 Јануари 2008
  10. AMD_fan

    AMD_fan
    Certified IT Addict

    3,646
    137
    10 ноември 2007
    Машко
    Како тоа појма немаш? :ermm:
    Доколку студираш некоја ИТ наука, помошта на @S и @"TCM>> треба да ти е доволна за да ги најдеш елементите во низата.
    Не ми е јасно ако толку појма немаш од програмирање, зошто те интересира задачава? :zbunet3:
     
  11. UrSa1986

    UrSa1986
    Intern

    20
    1
    7 Јануари 2008
    Ako ova e zadaca za na ispit na fon, ja od elektro ke placam
     
  12. daskal

    daskal
    Intern

    3
    0
    17 Јануари 2008
    Mislam deka e za seminarska rabota
     
  13. LiquidWorm

    LiquidWorm
    Администратор

    2,667
    183
    26 Март 2007
    У реду е све!

    - Темата е затворена и не отварајте вакви теми во иднина, ако незнаете програмирање...книга и учење...на форумот нема да научите програмирање нити пак да добиете решение на задачи...
     
Слични теми
  1. in-Power
    Одговори:
    11
    Прегледи:
    3,186
  2. Papa Benedikt
    Одговори:
    14
    Прегледи:
    1,945
  3. Jovan.74
    Одговори:
    6
    Прегледи:
    1,371
  4. dodevska
    Одговори:
    10
    Прегледи:
    1,623
  5. edin.ademovic
    Одговори:
    4
    Прегледи:
    1,079
Вчитување...
Статус на темата:
Затворена за нови мислења.

Сподели

Вчитување...