xhktw
Practice makes perfect
- 2 август 2009
- 1.344
- 1.724
xhktw's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 5 1600AF / Maelstrom 120T Liquid Cooler
- Motherboard
- Gigabyte B450M-H
- Storage
- 256GB SSD & 500 GB, 1TB HDD
- PSU
- Cooler Master B600
- RAM
- HyperX Fury Black 2x8GB 3200MHz CL15
- Video card
- gt210 lmao
- Case
- CM Chassic K280
- Mouse
- Razer Deathadder
- Keyboard
- Redragon Kumara K552W
- Audio
- Creative SoundBlaster Live
- Monitor
- Asus VG249Q TUF 144Hz / BenQ RL2455
- OS
- Windows 10
Јас се извињавам дубоко, не сум го видел коментарот. За мене не беше за нешто слично како твоево, туку чисто од психолошки аспект - никотинските потреби што ги осеќав периодот не ги задоволуваше вејпот, па се наоѓав во ситуација каде што ќе земев пар дима од вејпот, па одма после тоа цигара ќе запалев.Друштво - колку што ми беше мило да бидам член на овој вејп клуб - толку ми е и криво што морам да ве напуштам.
Имам изгледа некоја нетолеранција на ПГ или ВГ - незнам точно што е и колку и да се обидував (вејпав два дена па пауза два па еден вејп па еден пауза) - утврдив дека ми е баш од тоа. Прво мислев нешто непцата , некој заб се воспалил - ама - не е тоа.
Кога почнав - почнав со 6мг никотин - бев презадоволен - не пушев ама после 3 дена ми се јави главоболка и утврдив дека ако не вејпам - поминува - а земам вејп пак - боли. Ај си реков -„Многу ми е никотин„ - купив со 0мг течност - измешав - пак исто. Ај реков уредот е „прејак„ - многу влечам - по пола дим почнав да влечам - и Исто. Ај си реков - минимално само ќе користам кога ќе ми текне за цигара - битно да оставам цигари. Ама почнаа непцата - некои плускавци во устата - прво мислев дека сум се изгорел со пареата - ама излегоа и таму кај што нема врска - не струи пареата. Пауза како ќе направам - исчезнуваат - како ќе почнам да влечам - потекува непце и пече - ни се ни јаде ниту се збори.
На Се помислив во минатиов месец дена - „ај треба период да помине дур се навикнам„ , „на друг начин иде внесување на никотин - дур се навикне телото„ , вода пиев Се ко што треба„ ама ништо - не е до тоа.
Имаше еден член рече „тежок фејл„ му било искуството со вејп (Електронски цигари втор дел) - и го прашав да образложи - не пиша ништо.
Несакав минативе три недели да „замарам„ овде со прашања - прво сакав да утврдам точно што се случува (да не е нешто заби - непца - а да не е до вејпот) - ама заклучокот е недвосмислен - од вејп течноста е. (нема што друго да биде - ниту апчиња користам - ниту исхрана сум променил - ништо)
Така да - останете ми добро - криво ми е - ни 4-5 ароми не сум пробал а има уште толку многу за пробување .
Вејп аут.
Жал ми е што си имал вакво искуство, вејпањето кога ќе си ја погодиш правата комбинација е прекрасна работа. Земи го Ајкосот на проба 14 дена, ништо не те кошта, а ќе те однесе накај патот према оставање на цигарите.