На што да дигне цени, на дрангулиите? Пак ќе враќаат пари, само ќе враќаат повеќе. И така нема ништо сериозно да се купи. И понатаму ќе ,,доцнат" пратките, мислиш дека може еден месец да стојат неиспорачани поради доцнење?I posle aliekspres, temu ke ni gi digne cenite ili ke ni stavat postarina sto ke bide neisplatliva. Ah bre makedonce.
Имаш промена на статусот во магацин (ако мислеше на главен магацин - Headquarter)? Ако е променет, за колку дена го доби следниот статус - трансфер во следен магацин?Не знам дечки што зборите, да не се некои различни. Еве денес ми ги јави статус магацин. Среда или четврток ќе ги имам на врата.
повеќе нема разлика, јас од 10 пратки од тему добив само 2, 8 поминаа 45 дена и ми ги вратија паритеСо секој нов ден се сѐ позаглавени и позаглавени! Кај и да е ќе стане исто како Пошта...
И во Паланка се најбрзи, јавуват се идеш да си ја земеш или за 3,4 саата ти ја носатИзгледа во Скопје се мачите со било која пошта, државна или приватна. ЕЛС во Тетово работат на принцип: јави се, дали сакаш да дојдеш денес одма да подигнеш или сакаш да чекаш уште неколку дена да се собират број пратки за твој реон и ќе ти носиме до дома.
Прашуваш за ЕЛС или за UB пратки од МК Пошта? Сакаш да вратиш производ за кој си добил рефунд? Или да не бараш рефунд ако не ти стигнал производот знаејќи или не знаејќи за причината?Напишете за во Скопје во кои реони се ок , во кои не се ? Како е доставата преку мкд пошти во други градови преку пошта.Исто ли се чека по 3 месеци ? Знаеме за податок дека УБ пратките се означени како обични.Министерот за транспорт и врски рече оти проблемот ќе се реши оваа година па ќе видиме како? За нас купувачите е „добро“ ни се рефундираат пари поради подолг рок на достава.Фер е да се врати производот на продавачот(иако не секогаш тие го сакаат тоа) или да не бараме поврат само поради оваа причина знаејќи каде е проблемот.
Од мое искуство, регионите каде живеам/работам/движам се Центар, Аеродром и Маџари. Во сите 3 е ужас и не можам пратка да добијам по ЕЛС и по повеќе од месец дена откако ќе стигне кај нив. Бонус, не ми ја даваат ни сам кога ќе отидам во магацин бидејќи не можат да ја најдат. Во Центар каде што живеам, државната пошта е побрза од ЕЛС.Напишете за во Скопје во кои реони се ок , во кои не се ? Како е доставата преку мкд пошти во други градови преку пошта.Исто ли се чека по 3 месеци ? Знаеме за податок дека УБ пратките се означени како обични.Министерот за транспорт и врски рече оти проблемот ќе се реши оваа година па ќе видиме како? За нас купувачите е „добро“ ни се рефундираат пари поради подолг рок на достава.Фер е да се врати производот на продавачот(иако не секогаш тие го сакаат тоа) или да не бараме поврат само поради оваа причина знаејќи каде е проблемот.
Поголем проблем се вработените кои не им се работи во тие некои населби/реони одколку тоа каде живее третина население, доколку се работи за тоа цело Скопје ќе е лошо искуство а не само тамуПа, Скопје е проблемот, нормално, кај да биде, каде живее третина држава? Сигурно не во Македонски Брод...