Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Еко Логистик (ELS)

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.554
1.839
orgrimar
10 пратки од тему порачани, за 8 вратени пари и не се доставени, 15 пратки од али се кај нив некои од 28 ноември, не се ни лоши за нормални стандарди, катастрофа се, не дигаат телефон, не враќаат ан мејл...

Daniel86

Epic
28 мај 2013
3.869
10.592
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Coolermaster Devastator 3
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Philips 222EL
OS
Windows 10 Pro 64bit
Од 3ти декември ми држат пратки воловите, не ги носат па не ги носат. Сам да ги подигнеш не можеш, кој ќе ги барал кај се, цел куп имале, чекај да ти се јавиме бла бла...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.351
32.496
roka.mk
Не знам дечки што зборите, да не се некои различни. Еве денес ми ги јави статус магацин. Среда или четврток ќе ги имам на врата.

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
191
77
I posle aliekspres, temu ke ni gi digne cenite ili ke ni stavat postarina sto ke bide neisplatliva. Ah bre makedonce.
На што да дигне цени, на дрангулиите? Пак ќе враќаат пари, само ќе враќаат повеќе. И така нема ништо сериозно да се купи. И понатаму ќе ,,доцнат" пратките, мислиш дека може еден месец да стојат неиспорачани поради доцнење?

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
191
77
Не знам дечки што зборите, да не се некои различни. Еве денес ми ги јави статус магацин. Среда или четврток ќе ги имам на врата.
Имаш промена на статусот во магацин (ако мислеше на главен магацин - Headquarter)? Ако е променет, за колку дена го доби следниот статус - трансфер во следен магацин?

kosmos78

Gaining Experience
9 јули 2023
292
309
Со секој нов ден се сѐ позаглавени и позаглавени! Кај и да е ќе стане исто како Пошта...

gamon

Practice makes perfect
15 септември 2014
1.554
1.839
orgrimar
Со секој нов ден се сѐ позаглавени и позаглавени! Кај и да е ќе стане исто како Пошта...
повеќе нема разлика, јас од 10 пратки од тему добив само 2, 8 поминаа 45 дена и ми ги вратија парите

kosmos78

Gaining Experience
9 јули 2023
292
309
Ете, значи се поминала границата.

Јас уште малку и ќе преминам 45 дена. Претходните две пратки преку нив ги добив за 13 и 15 дена. Ама заврши тоа... back to macedonian standards...

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
446
664
Изгледа во Скопје се мачите со било која пошта, државна или приватна. ЕЛС во Тетово работат на принцип: јави се, дали сакаш да дојдеш денес одма да подигнеш или сакаш да чекаш уште неколку дена да се собират број пратки за твој реон и ќе ти носиме до дома.

rubik

Gaining Experience
20 јули 2018
54
73
И во Гостивар се ок, им стига пратката и одма се јавуваат, можеш ти да одиш да си ја земеш или да почекаш ден-два за да ти ја достават.

ArMaKeDoN98

Gaining Experience
7 февруари 2016
126
68
Изгледа во Скопје се мачите со било која пошта, државна или приватна. ЕЛС во Тетово работат на принцип: јави се, дали сакаш да дојдеш денес одма да подигнеш или сакаш да чекаш уште неколку дена да се собират број пратки за твој реон и ќе ти носиме до дома.
И во Паланка се најбрзи, јавуват се идеш да си ја земеш или за 3,4 саата ти ја носат

flashgordon007

Practice makes perfect
15 септември 2012
990
1.080
Од последниве пораки можам да заклучам дека во елс не постои систематско разнесување на пратките, туку извршувањето на работните задачи зависи од воспитувањето, совесноста и посветеноста на вработените.

kloki

Gaining Experience
24 јули 2015
256
57
Напишете за во Скопје во кои реони се ок , во кои не се ? Како е доставата преку мкд пошти во други градови преку пошта.Исто ли се чека по 3 месеци ? Знаеме за податок дека УБ пратките се означени како обични.Министерот за транспорт и врски рече оти проблемот ќе се реши оваа година па ќе видиме како? За нас купувачите е „добро“ ни се рефундираат пари поради подолг рок на достава.Фер е да се врати производот на продавачот(иако не секогаш тие го сакаат тоа) или да не бараме поврат само поради оваа причина знаејќи каде е проблемот.

Последна промена:

Titanium

Gaining Experience
1 март 2024
191
77
Напишете за во Скопје во кои реони се ок , во кои не се ? Како е доставата преку мкд пошти во други градови преку пошта.Исто ли се чека по 3 месеци ? Знаеме за податок дека УБ пратките се означени како обични.Министерот за транспорт и врски рече оти проблемот ќе се реши оваа година па ќе видиме како? За нас купувачите е „добро“ ни се рефундираат пари поради подолг рок на достава.Фер е да се врати производот на продавачот(иако не секогаш тие го сакаат тоа) или да не бараме поврат само поради оваа причина знаејќи каде е проблемот.
Прашуваш за ЕЛС или за UB пратки од МК Пошта? Сакаш да вратиш производ за кој си добил рефунд? Или да не бараш рефунд ако не ти стигнал производот знаејќи или не знаејќи за причината?

kikomir

Gaining Experience
30 јуни 2015
166
190
Од мое искуство, регионите каде живеам/работам/движам се Центар, Аеродром и Маџари. Во сите 3 е ужас и не можам пратка да добијам по ЕЛС и по повеќе од месец дена откако ќе стигне кај нив. Бонус, не ми ја даваат ни сам кога ќе отидам во магацин бидејќи не можат да ја најдат. Во Центар каде што живеам, државната пошта е побрза од ЕЛС.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.351
32.496
roka.mk
Тафталиџе се ок, а бутел се струја. Ја на тие две адреси/ локации порачувам и немам проблем.

fcwizard

Intern
26 март 2018
24
17
Во Велес доставуваат истиот ден кога ќе ги добијат од Скопје, обично иде
царина>СК>(обично еден ден)Велес.
Само шо доставата им е шутка стил, крајно непрофесионална, ти се јавуваа сабајле за каде да доставеле па за 3/4 саати ти се јавуваат пак да излезеш, ги чекаш надвор од дома, минат со возило без никакви ознаки и прават пит стоп(ти ја фрлаат пратката)и чао пријатно.

Да имаше професионална достава тука кај нас прво нема да ти звонат 100 пати туку ќе пробаат да ја достават на точната адреса што ти е наведена на пакетот а во случај да нема никој дома тогаш ќе те контактираат по порака за да те известат дека имаш пратка во нивниот хаб за или да поминеш да си ја земеш или да договорите достава во време кое тебе ти одговара, ама ова е вукоебина ни ,,бизнисиве" немаат појма како се функционира.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

kosmos78

Gaining Experience
9 јули 2023
292
309
Па, Скопје е проблемот, нормално, кај да биде, каде живее третина држава? Сигурно не во Македонски Брод...

ArMaKeDoN98

Gaining Experience
7 февруари 2016
126
68
Па, Скопје е проблемот, нормално, кај да биде, каде живее третина држава? Сигурно не во Македонски Брод...
Поголем проблем се вработените кои не им се работи во тие некои населби/реони одколку тоа каде живее третина население, доколку се работи за тоа цело Скопје ќе е лошо искуство а не само таму

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.351
32.496
roka.mk
Еве ова се од прилика временските рамки за испорака во бутел. Знаело да биде и за некој ден пократко.

Атачменти

• Screenshot_20250111_120855_Temu.jpg
    Screenshot_20250111_120855_Temu.jpg
    137,2 KB · Прегледи: 42

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.357
5.015
А кога ќе почнат до дома да носат, мене тоа ме интересира? Тоа излези на улица и слично ми е многу глупо, кога сум порачал нешто со достава до дома.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.501
Мислења
995.913
Членови
36.496
Најнов член
Gosha

ит маркет