Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

DVD vista trouble!

psybaron

Intern
10 април 2007
745
44
Куманово
markoaleksic.com
zdravo.
imam eden glup problem so vista(basic). koga ke stavam nekoe dvd pocne da go cita...i go snema od my computer drajvot kako voopsto da nemam dvd-drive vo laptopot. koga ke probam da go izvadam dvd-to ne reagira. ne se otvra nitu sveti zelenata sijalicka. taka da mora da pravam restart itd. ne pravi sekogas taka, zatoa sakam da znam sto e problemot. koj znae nesto okolu ova...pomos. fala!

D

DimitarMK

Гостин
jas ponekogas imav takvi problemi so Windows XP so DVD Drajvot.
Koga ke ti go snema,ke ides Add Hardware i ke ides tamu kaj sto ti e veke postoeckiot hardware i ke go najdes DVD drajvot i ke go instaliras od ponovo.
Na XP bi izgledalo vaka:

70184903az4.jpg

81280375sl4.jpg

55254490hv8.jpg

Password

Intern
10 април 2007
393
9
Види пробај дали го имаш истиот проблем и во XP. Ако и таму се јавува истиот проблем значи нешто е во врска со DVD-ROM-oт. Ако е само во Vista, тогаш проблемот е сигурно во драјверите и слично. Поз

Password

Intern
10 април 2007
393
9
Хмм незнам тогаш што може да биде. Најдобро да отидеш од каде што си го купил лап-топот или некаде на сервис да го оденсеш па нека се позанимаваат тие :)

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
јас го имав истиот проблем и дури при инсталација на виста не ми го препознаваше двд режачот. еднаш од 10 пати ќе успееше и ќе инсталирав ама после исто како и тебе знаеше да се изгуби само што кај мене не се враќаше со рестарт туку потполно исчезнуваше :). е сега следново запали кај мене не знам дали ќе ти успее и тебе, двд режачот го ставив на secondary master а цд режачот на primary slave и немав никакви проблеми после тоа, е сега не знам колку е препорачливо да отвораш во лаптоп и да чепкаш, а не знам и колку ID контролери има твојот лаптоп на плочата, но сепак мислам дека тоа ќе го реши проблемот. Повеќе проблеми имав со инсталација на виста отколку со линукс затоа и не користам виста

martin-mkd

Intern
29 јули 2007
1
0
malku pokasno se uklucuvam ama vaka:
Imam Vista Ultimate instalirana na Laptop, i kaj mene isto se sluci da go snema DVD rezacot, i so restart si dojde, znaci ne e do laptopot tuku do Vistata.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
47.563
Мислења
982.106
Членови
35.804
Најнов член
myofficesupplyqaseo