Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Dual Apps на андроид телефон

NanoCell

Gaining Experience
10 октомври 2011
378
437
Здраво,

Моментално користам Xiaomi Note 13, Samsung S22 и Iphone 14. Телефоните се со картички од различни држави и досега преферирав да ги држам на посебни телефони, но претставува проблем при патувањето. Планот ми беше да земам Samsung S24 Ultra (или S25 Ultra наскоро) и да користам Dual Apps (опција достапна на XIaomi), со што би ги заменил двата просечни андроид телефони со еден подобар.

Сепак, истата опција кај Самсунг е достапна само за апликациите за комуникација (WhatsApp, Viber), a јас имам потребна од поширока употреба на таа фукнционалност. Ме интересира дали некој има препораки дали истото може да се постигне на некој друг начин кај Самсунг со нивните алатки или проверени и препорачани апликации од Play Store. Во суштина нешто како second space, каде што би можел да имам сосема независна апликација поврзана на втор Google Play акаунт. Во минатото најчесто користев Xiaomi, па не сум премногу запознаен со опциите кај другите производители.

Исто така отворен сум за предлози за премиум андроид телефони кои го поддржуваат истото.

Ви благодарам за помошта.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.713
2.799
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
види го Shelter мислам дека е тоа што ти треба

shooter

Gaining Experience
2 март 2010
624
463
Кај Самсунг имаш опција (апликација) Secure Folder, каде може да ставиш уште една варијанта на програма која ја имаш веќе инсталирано. Едина маана е што секојпат кога треба да користиш одредена програма треба да користиш пин или некоја друга опција за заштита, пример фингерпринт или фејс рекогнишн.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.183
Мислења
991.473
Членови
36.281
Најнов член
shawn94m56475224
На врв Дно