Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Dropshipping - Совети и искуства

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Прашањето од милион долари е,дали воопшто има на форумов член што се бави со дропшипинг а успешно да функционира?
Многу се збори,малце се знае, а никој не споделува успешно искуство.
1661872949138.png
*Not flexing, just giving motivation

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Прашањето од милион долари е,дали воопшто има на форумов член што се бави со дропшипинг а успешно да функционира?
Многу се збори,малце се знае, а никој не споделува успешно искуство.
Тешко функционира дропшипингот последниве години, но се ваѓа некој денар како за side hustle.

6659c9e0cc442ad2fff47b95ceefe798.jpg

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Во ред е што постирате цифри.
Ама како да биде функционално кај нас а немаме Пејпал? Мене тоа ми е единствена кочница.
На кој начин ги примате парите?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Во ред е што постирате цифри.
Ама како да биде функционално кај нас а немаме Пејпал? Мене тоа ми е единствена кочница.
На кој начин ги примате парите?
Лично јас ги примам на словенски ПејПал. Ако се нема Пејпал незнам како ќе функционира. Другите пејмент процесори што работат со Виза и Мастер кард не примаат дропшипери во 99% од случаите.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Лично јас ги примам на словенски ПејПал. Ако се нема Пејпал незнам како ќе функционира. Другите пејмент процесори што работат со Виза и Мастер кард не примаат дропшипери во 99% од случаите.

Значи имаш сметка во Словенија на која примаш пари и е врзана со пејпал, така?

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Значи имаш сметка во Словенија на која примаш пари и е врзана со пејпал, така?
Имаше порано опција да отвориш словенечки пејпал со наши документи. Проблемот биднува од време на време ако пејпал реши да те блокира (ваљда после 2.500 долари или сл.) и парите ти заглавуваат таму. Има пејпал на косово? Албанија? Србија? Може тоа најбезболна варијанта зашто не се во ЕУ :)

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
Ако има некој идеја или веќе постоечки бизнис кој што врти сериозна сума - а му е потребен функционален пејпал (без лимитации), со „ексклузивно“ право на користење - пиши ми, имам пејпал за „шиткање“.

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Има некои Срби кои неколку пати ми испаѓаат на реклама дека држеле онлајн курс и пред се пракса за првите неколку продажби, за dropshiping.
Ме ставија во дилема дали да пробам и јас. Што мислите за нив?

Multipass

hello world
1 ноември 2015
216
363
Не е некоја филозофија dropshipping-от, се' што можеш да научиш за него имаш поставено бесплатно на интернет и на YouTube. Тие пари што ќе ги дадеш за курсот потроши ги на реклама или за некоја убава тема на Shopify.

Најди го niche-от или неколку што сакаш да ги експлоатираш, во меѓувремено на социјалните мрежи органски развивај следбеници на страници поврзани со тематиката на твојот niche. Кај кинезите најди неколку добро оценети и сигурни продавачи, направи неколку нарачки лично до кај тебе дома истестирај ги, стапи во добар бизнис однос со нив и објасни им дека ти е се за dropshipping. За платформа ќе избереш WordPress со WooCommerce, Magento или Shopify, најди убава модерна тема за нив. После гледај најди добар платежен процесор што функционира со наши банки од регионот, ќе го врзеш за твојата веб продавница, и тоа е тоа.

Зошто да даваш пари на некои кои најверојатно истово само поразвлечено ќе ти го предаваат. Нив да ги бивало, немаше курсеви да продаваат. Денес се' можеш да најдеш на интернет бесплатно.

Работата за ова ти треба поприлично голема сума пари за инвестирање во реклами за да дојдеш до твојата посакувана публика, можеш и на органски начин, ама така губиш многу повеќе време.

Поздрав.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Има некои Срби кои неколку пати ми испаѓаат на реклама дека држеле онлајн курс и пред се пракса за првите неколку продажби, за dropshiping.

Ако веќе имаш интерес за ова, можам да ти понудам некаква „соработка“ каде веќе имам мрежа и систем склопено (го работев чат пат до пред 2 месеци, но си бара посветеност, добри анализи како и константни реклами).

Мање више, ти сам ќе си го работиш, бирај што ќе продаваш, јас ти барам 30% (за вебот, за линковите и конекцијата со афилиет мрежата) :D Цена на профит за Македонија и балкански држави е од 9 до 19 долари по производ во зависност од категорија, а за Европа и САД од 80 до 120 долари по производ. Разликата е што во Македонија и Балкан се потврдува нарачка само со име и контакт телефон каде им се јавува контакт служба за потврда на производ и профитот се добива веднаш, може да биде истата минута или истиот ден, додека за западниве пазари производите се класичен „дропшипинг“ модел каде мора да ги купат преку картичка.

Да не замарам тука, ќе ти го напишам во порака цел модел т.е што се работи па ако имаш интерес, бујрум.

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Не е некоја филозофија dropshipping-от, се' што можеш да научиш за него имаш поставено бесплатно на интернет и на YouTube. Тие пари што ќе ги дадеш за курсот потроши ги на реклама или за некоја убава тема на Shopify.

Најди го niche-от или неколку што сакаш да ги експлоатираш, во меѓувремено на социјалните мрежи органски развивај следбеници на страници поврзани со тематиката на твојот niche. Кај кинезите најди неколку добро оценети и сигурни продавачи, направи неколку нарачки лично до кај тебе дома истестирај ги, стапи во добар бизнис однос со нив и објасни им дека ти е се за dropshipping. За платформа ќе избереш WordPress со WooCommerce, Magento или Shopify, најди убава модерна тема за нив. После гледај најди добар платежен процесор што функционира со наши банки од регионот, ќе го врзеш за твојата веб продавница, и тоа е тоа.

Зошто да даваш пари на некои кои најверојатно истово само поразвлечено ќе ти го предаваат. Нив да ги бивало, немаше курсеви да продаваат. Денес се' можеш да најдеш на интернет бесплатно.

Работата за ова ти треба поприлично голема сума пари за инвестирање во реклами за да дојдеш до твојата посакувана публика, можеш и на органски начин, ама така губиш многу повеќе време.

Поздрав.
Фала ти.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно