Futurelakimens
user
- 12 април 2017
- 1.918
- 1.259
мислиш во македонија е единствена опцијабидејќи на Шопифај тоа е единствена опција
мислиш во македонија е единствена опцијабидејќи на Шопифај тоа е единствена опција
Дамислиш во македонија е единствена опција
Јас разгледував дропшипинг некој период, но се откажав поради плаќањето. Без фирма скоро е невозможно. Има начини, но сепак провизии, даноци и сл. се толку големи што е неисплатливо. Supplier лесно се наоѓа на Alibaba. Кога би имало PayPal, Stripe или нешто слично веднаш би се обидел. 2checkot се океј, ама целиот процес на прифаќање/одбивање е некако многу комплициран.Значи вака за оние што незнаат за македонија за дропшипинг моделот најдобро ви е 2checkout+WordPress/WooCommerce+Payoneer функционира овој модел можам да потврдам едноставно бара доста искуство од маркетинг и средства за почеток. (може и со фирма може и без фирма кај 2checkout)
За вебсите хостинг ја користев WooCommerce Hosting - Easily Start Your Online Business основниот модел за почеток и уште го користам со добро оптимизирана страна има добар load time а за домаин го користам Jetzt den eigenen Weg bahnen | GoDaddy DE... (не праам никаква промоција или реферал..незнам што - само едноставно мала помош за оние што се заинтересирани)
За курсеви од познати луге во овој бизнис модел како Gabriel St Germain , KIng comm , beast of ecom ... итн ги има многу. За секој од нив ги имате курсевите бесплатно само користете го Google лесно ке ги најдете добри се за почеток да ви дадат вовед во целиот бизнис модел АЛИ немојте да одите 100% по нивните чекори и да очекувате некој резлутат. Имате и доста FB групи од истиве луге исто така имате и група Dropshipping balkan кај што имате некои работи објаснето како payment gateways и како да напраите shopify (исто како wordpress/woocommerce само поедноставно) иако балканските не се подржани земји во нивниот систем. За групава само едно можам да ви кажам голем број во групава едноставно целта им е да ви продадат курс или affilate производ и тоа се група на луѓе кои меѓу себе се фалат колку им е добар курсот и дека вреди да се купи за ова иако мислам дека некои од нив си немаат појма по нивните коментари.
За крај не брзајте да отворите web страна добро начитајте се и не мислете дека е лесно иако изгледа така.
Доколку некој го работи овој бизнис модел и има добра заработка може да сподели некое мислење јас лично имам направено страна тестирано 2-3 продукти буквално fail само неколку продажби недоволни ни за покривање на трошоците засега паузирам али стартувам од нова година со нова сила
Invite InvalidNapraviv diskord server kade sto bi mozele da razgovarame pobrzo za dropshipping Join the Dropshipping Discord Server!
Можно е, ако имаш US PayPal секако.pozdrav do sıte, dali e mozno da funksionira shopify samo so paypal (usa paypal) pa da plakat i so cc.?
Фала ти за инфо. Али пак заглавен сум со пауманент гатевау како 2checkout, skrill и слични.. Некоја помош за овој дефект иначе сум заглавил и никако да решам проблемот..Можно е, ако имаш US PayPal секако.
сеа имаш или немаш US PayPal? како ние да предпоставиме што/каде/како си заглсвен? никаде не напомена што е "дефектот"Фала ти за инфо. Али пак заглавен сум со пауманент гатевау како 2checkout, skrill и слични.. Некоја помош за овој дефект иначе сум заглавил и никако да решам проблемот..
Moze da ni kazes kako go otvori paypalot?imam us paypal , ama kako sto gledam ne e dovolno za funksioniranje. taka da mora da imam i 2checkout ili skrill kako sto spomnav pogore (mozebi i gresam) so eden zbor nikako da konfiguriram sajtot pa da poznam so prodavanje
Не си играјте со dropshipping во најголем дел од случаевите во загуба се оди. Особено во земји како нашава кај што нема баш некој услови за добар бизнис, нема ни подржани payment сервиси што се преферирани.
За сите што сте нови во маркетингот или целиот процес на промоција на производи како дропшипингот очекувајте да изгубите доста пари минимум 1000$ доколку немате никаков извор на природни посетители на страната за сите што сакаат да почнат со трговија мој совет е изградете добри социјални профили, веб страни или што и да било што ке ви овозможи трафик едноставно обезбедете се со free traffic и тогаш почнете со рекламирање на производи како афилате и дропшипинг за да имате претстава колку се заработува и не само тоа на тој начин го полните фб пикселот со инфомации за корисници и парите што ке ги заработите односно профитот можете да го инвестирате назад за да ја зголемите добивката. Доколку почнете директно со дропшипинг и креирање на прва веб продавница очекувајте само пропаст...
Ако има некој да ми каже кој payment провајдер освен 2checkout, работи у македонија ко шо треба пошто овие 2checkout се игла у гз. (извинете за речник али стварно...)
Чекај малку, те одобрија на 2CO, и туку така ти ја замрзнаа сметката? Мора да постои причина за тоа, малку подетално објасни што продаваше. А други провајдери моментално колку што сум запознаена нема. Единствено со стрипе, али со тоа можеш доста да заглавиш.
Продавав Jewels/Watches и незнаев дека мораш да добиеш одобрување за да додаваш уште производи од истата бранша, најверојатно е заради што додавав и бришев производи, нели тие што се winning products ги оставаш, а другите што не заработуваш од нив летаат од shopot, и ставаш други понови. И после ден-два маил добив дека ми го затвориле акаунтот. Барав причина сто пати им пишав али джабе како со bot да разговараш. Како и дае на крај само ми кажаа дека после 90 дена парите ке ми стигнат на сметка на payoneer, и тоа е тоа.
Да знаете сите што читате дека ако ви го затворат акаунтот 2checkout никад нема да ви ја кажат причината зашто, али парите што сте ги заработиле 100% ке ви ги пуштат на сметка само после 90дена или 180дена од последната продажба зависи (у случајов кај мене 90дена).
Дали е можно дека у јајце бараат влакно Мислам дека кај нив не е дозволено дроп шипинг и веројатно со тоа што си додавал бришел продукти разбрале дека се работи за дроп шипинг. За колку време ти одобрија и кога ти стаса картичката објасни ми околу тоа бидејќи имаш искуство а јас сакам да почнам со тоа.
Продавав Jewels/Watches и незнаев дека мораш да добиеш одобрување за да додаваш уште производи од истата бранша, најверојатно е заради што додавав и бришев производи, нели тие што се winning products ги оставаш, а другите што не заработуваш од нив летаат од shopot, и ставаш други понови. И после ден-два маил добив дека ми го затвориле акаунтот. Барав причина сто пати им пишав али джабе како со bot да разговараш. Како и дае на крај само ми кажаа дека после 90 дена парите ке ми стигнат на сметка на payoneer, и тоа е тоа.
Да знаете сите што читате дека ако ви го затворат акаунтот 2checkout никад нема да ви ја кажат причината зашто, али парите што сте ги заработиле 100% ке ви ги пуштат на сметка само после 90дена или 180дена од последната продажба зависи (у случајов кај мене 90дена).
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден