Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Dropshipping - Совети и искуства

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
која иронија човече.
па како да имаш трансакции кога немаш основен процесор за наплата, hence the need for their services..
хах, кои дебили се значи :D

Ова ќе му дојде ко кај нас коа аплицираш за работа и немаш пракса а претходно никој не ти дозволува да одиш на пракса кај него... :D
Загреови е цел систем лол

12 април 2017
1.918
1.259
Не е точно ова со 2CO, линкнат ми е на неколку сајта од старт, али со фирма. Може да е проблем ако им кажа дека си дропшип, мислам дека е забрането дропшип кај нив.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Можно е, не се сеќавам, али гарантирам дека ме одбија поради недоволно трансакции.
Иначе видов сега дека може Shopify да се поврзе со Македонски PayPal Express Checkout, дозволуваат плаќања со major debit/credit cards а и плус има ПејПал опција, така да мислам дека ова ни е спасот, веќе се регнав со Македонски податоци и нема проблем. Уште немам креирано шоп, ќе биде набрзо и тоа, али изгледа ПејПал го донеле во Македонија.

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
Нопе...далеку од идење на пејпал во МК...можеш да праќаш само пари извор тука

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Зборувам за merchant/business account на PayPal Express Checkout, ми дозволија да се регистрирам од Македонија а и гледам во supported countries е, така да мислам дека ова е најдобра варијанта за дропшипингов.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Зборувам за merchant/business account на PayPal Express Checkout, ми дозволија да се регистрирам од Македонија а и гледам во supported countries е, така да мислам дека ова е најдобра варијанта за дропшипингов.
Неможе

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.406
1.639
И?
проба ли да примаш пари со Merchant/Business акаунтот во Македонија ?

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Значи 90% од новите креирани профили се прашања за Пејонир, ЛеуПеј и други картици, како се вадат пари и она најбитното ДАЛИ СЕ ПЛАЌА ДАНОК.
ДА, СЕ ПЛАЌА ДАНОК 11,1111% од нетото, си пријавувате и тоа е тоа..
Ајт

igork

hello world
1 март 2010
56
10
ме интересира ова leopay, дали можи да се користи за shopify, дали е сигурно, дали се поврзува со payoneer

Bagata

hello world
21 август 2010
59
51
ме интересира ова leopay, дали можи да се користи за shopify, дали е сигурно, дали се поврзува со payoneer
Leopay ти е сличен сервис како Payoneer, така да мислам оти неможе да се поврзат меѓусебно, но трансакции можат да се вршат, со ибан и свифт кодот најнормално како од банка на банка

BlackArrow7

read-only
14 јануари 2019
38
34
Skopje
Дечки дали треба регистрирање на фирма или нешто од легална страна за работа со дропшипинг во Македонија? Даноци нешто и слично?

Благодарам

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Дечки дали треба регистрирање на фирма или нешто од легална страна за работа со дропшипинг во Македонија? Даноци нешто и слично?

Благодарам
Не, може да работиш и без фирма.

Ако парите што си ги заработил ги примаш на сметка од некоја македонска банка, тогаш ќе треба да платиш данок.

Ако парите што си ги заработил ги примаш на Payoneer сметка и ги вадиш со Payoneer картичка (или некој друг сервис кој работи на ист принцип како Payoneer), тогаш не мора да платиш данок.

madeinitalia

read-only
2 октомври 2019
3
1
Дечки знам дека темава не е допрена одамна ама во последно некако огромен ми е интересот за dropshipping. Прашањето ми е кога би регистрирале фирма, која форма е најпогодна за таков модел на бизнис кај нас (ТП, ДОО или ДООЕЛ; праат муабет чисто за електронска трговија без физички продавници). И меѓу другото, ме интересира процесот со царинарење на стоката од dropshipping -- нели ако си регистрираш фирма и ти праќаат роба од странство -- не е тоа на некој начин увоз?

madeinitalia

read-only
2 октомври 2019
3
1
Гледај брат јасно ми е што е dropshipping. Производот што планирам да го пласирам има набавна цена од 200 евра. Да речеме дека некад може да се деси во еден ден три порачки да имам, тоа е пратка од 600 евра. Прашањето уште ми стои.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ако парите што си ги заработил ги примаш на сметка од некоја македонска банка, тогаш ќе треба да платиш данок.

Ако парите што си ги заработил ги примаш на Payoneer сметка и ги вадиш со Payoneer картичка (или некој друг сервис кој работи на ист принцип како Payoneer), тогаш не мора да платиш данок.

Полека со ваквите констатации, некој ќе го јаде стапот. Данок се плаќа ако имаш заработка од интернет, без оглед на тоа како си ги примил парите. Тоа што кај нас е навика парите од Payoneer да не се пријавуваат (чест на исклучоци), не значи дека не мора да платиш данок.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Гледај брат јасно ми е што е dropshipping. Производот што планирам да го пласирам има набавна цена од 200 евра. Да речеме дека некад може да се деси во еден ден три порачки да имам, тоа е пратка од 600 евра. Прашањето уште ми стои.

drop shipping business model.jpg

Entony

read-only
6 декември 2018
23
6
За 2Checkout се чека една недела од прилика да ги префрлат парите + 1,2 дена банката да ги прокнижи тие пари,барем така јас знам,слободно нека ме демантира некој ако знае повеќе.Од друга страна 20-30 дена треба еден продукт да стигне од Кина до земјата на купувачот и кога ќе видиш над месец треба за еден продукт за стигне до локацијата,што во овој тип на трговија е многу време.Јас вака знам дека функционира дропшипингот :) П.С Го зедов 2чекаут како пример бидејќи на Шопифај тоа е единствена опција - за сега.Ако сум грешка во било што или има побрз и полесен начин,ќе ми биде огромно задоволство некој да го сподели тоа :rolleyes::noonecare:

Последни теми

Последни огласи

На врв