Не разбрав? Зошто се потербни многу пари?Може, треба да имаш многу пари.
Ај вака,
АлиЕкспрес имаат свој dropshippinг плагин за woocommerce дури нудат изработка на сајт комплетно со домејн хостинг и останато за 300 долари во кое ти интегрираат неколку начини на наплата PayPall и кредитни картици - Пробал ли некој?
AliExpress Dropshipping Business - All-in-one Wordpress Solution
....
Најстабилен начин ти е CPay, но исто така можеш со 2CO и мислам PayPal Express.Hm, во право си, сеа комплетно го разгледав и читав по форуми не е official ама па читам дека не е ни фејк...
е сеа ова е некоја си опција ако сакам да се користи wordpress и woocomerce.
Друга опција е shopify со Oberlo платформата каде ги имаат интегрирано aliexpress и може да се додаваат нивните продукти.
Е сега се е тоа кул, ама крајно муабетот е како да се стигне до начинот на наплаќање и подигање на средствата...
Ако веке има некој што го има постигнато ова со paypall или 2checkout со payoneer нека сподели искуство, макар и некоја алтернатива нека каже...
Ако се префрлат на Пејонир картичка, се плаќа ли данок?Јас на шала го пробав она тестниот период од Shopify (фатив 30 дена фри) и човече колку само е олеснато сетирањето на продавница, менаџирање продукти, залиха, емаил кампањи и све околу него - значи не се нормални, браво.
Е сега, проблемот беше со исплаќање во МК, како сите што го имаме истиот.
Го ѕирнав и 2CO но условите и правилата им се пеин ин д ес, и читнав некои лоши критики за тоа колку било тешко да се работи со нив (за мали ситници блокирале сметки).
Она што ме мене интересира (иако веќе неколку дена читам пречитувам на таа тема), дали има (сеуште) било каква опција да се врзе Payoneer со Paypal (зборам за БГ пејпал, целосно верифициран, без никакви лимити)... ?
Од она што разбрав, веќе година-две ПП не ги прифаќа Payoneer картичките, иако се Дебит Мастер...
Нешто како единствено USA accounts и картички прифаќаат кога станува збор за Payoneer?
Би сакал парите од ПП директно да се префрлаат на ПЈ картичката, наместо на картичката од Бугарската банка...
Ако се префрлат на Пејонир картичка, се плаќа ли данок?
Јас на шала го пробав она тестниот период од Shopify (фатив 30 дена фри) и човече колку само е олеснато сетирањето на продавница, менаџирање продукти, залиха, емаил кампањи и све околу него - значи не се нормални, браво.
Е сега, проблемот беше со исплаќање во МК, како сите што го имаме истиот.
Го ѕирнав и 2CO но условите и правилата им се пеин ин д ес, и читнав некои лоши критики за тоа колку било тешко да се работи со нив (за мали ситници блокирале сметки).
Она што ме мене интересира (иако веќе неколку дена читам пречитувам на таа тема), дали има (сеуште) било каква опција да се врзе Payoneer со Paypal (зборам за БГ пејпал, целосно верифициран, без никакви лимити)... ?
Од она што разбрав, веќе година-две ПП не ги прифаќа Payoneer картичките, иако се Дебит Мастер...
Нешто како единствено USA accounts и картички прифаќаат кога станува збор за Payoneer?
Би сакал парите од ПП директно да се префрлаат на ПЈ картичката, наместо на картичката од Бугарската банка...
Мoрa дa имaш зa дa прифaќaш плaќaње сo кaртички. Тoa е прoблемoт, пејпaл експрес се сетирa леснo aмa ќе губиш мнoгу прoдaжби aкo не прифaќaш и кaртички.Ама во принцип и да работиш со Payoneer пак мора да имаш некаков payment gateway како CPay и 2CO, или грешам? Како и да е јас говорам само за странски пазар - бар тоа ми е таргет група а фирма да отворам во мк, ама како што гледам сево ова е mission impossible
2CheckOut исплатата оди преку Payoneer.Ама во принцип и да работиш со Payoneer пак мора да имаш некаков payment gateway како CPay и 2CO, или грешам? Како и да е јас говорам само за странски пазар - бар тоа ми е таргет група а фирма да отворам во мк, ама како што гледам сево ова е mission impossible
И мора фирма, тоа му беше најважното2CheckOut исплатата оди преку Payoneer.
Не е mission impossible, процедурата за креирање е продавница е иста за multishop.mk и за zaful.com, ако неможеш да ја направиш, пиши ПМ, за ниска цена ќе имаш и вебсајт и ќе ти помогнеме до CPay, што е долг процес.

2CheckOut исплатата оди преку Payoneer.
Не е mission impossible, процедурата за креирање е продавница е иста за multishop.mk и за zaful.com, ако неможеш да ја направиш, пиши ПМ, за ниска цена ќе имаш и вебсајт и ќе ти помогнеме до CPay, што е долг процес.
Моментот е што сакам да го избегнам CPay ради редиректирањето на друг сајт кога треба да се изврши уплата. многу несигурно изгледа во очите на купувачот ....
PayPal кај нас не функционира - CPay сакам да го избегнам, - Фирма и да отворам пак се сведувам на моментот да идам со 2CO и Pyoneer...
- евентуално skrill и stripe (овие ги неам ни разгледано што се дешава).
НЛБ исто е со редирект со тоа што има можност за кастмизирање на пејџот малку да го доведеш у каква таква сличност со твојот сајт или опција 2 е со ифрејм.ЦПај е направено да редиректира заради безбедност. Shopify работи со пејпал и можеш и на физичко лице, ама пошто Пејпал е лимитиран кај нас, не е можно.
Ако сакаш да видиш како функционира плугинот, ќе ти направам тест продукт од 10 денара.
2CO изгледа болје, али може да то го исклучат акаунтот ако мислат дека кршиш некоја клауза од услови за користење.
Страјп и Скрилл мислам дека неможе кај нас.
Ако сакаш да избегнеш ЦПај оди во НЛБ прашај, ама ќе ти испадне многу поскапо.
НЛБ користат друг систем за наплата и затоа прифаќаат и АМЕКС.
Друже го проба LeoPay? (од Leu станале Leo)
LeoPay го користам цела година, немало проблем до сега никаков.Друже го проба LeoPay? (од Leu станале Leo)
Некако многу ниски и несериозни fees имаат...
LeoPay го користам цела година, немало проблем до сега никаков.
Само ако е Visa, затоа што има и Visa и MasterCard од LeoPay.Ама може од Skrill да префрлаш на LeoPay ?
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден