Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Драјвери за Toshiba Satellite A215-S4807

Статус
Затворена за нови мислења.
K

Kosta

Гостин
Кај да најдам driveri за Toshiba Satellite A215-S4807 кој иде со Windows Vista, ама сакам да му стам Windows XP ?

M

Mr.Alien

Гостин
Братче, ова е се што најдов

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/...e&AddOldPrivateItems=undefined&all_docs=false

За графичката обиди се со некоја од претходните верзии на Catalyst драјвери. За чипсетот провери со EVEREST кој точно е и види на сајтот на производителот (ATi во овој случај, највероватно). Aetheros за безжичната мрежа.
Твојот проблем е чест на интернет. Овој лаптоп изгледа е наменет за VISTA, што не е единечен случај. И ASUS прават вакви ѓурултии со драјвери кај некои свои модели. Драјвери за XP за еден ASUS модел најдовме на еден форум, поточно од еден модел на Тошиба, со ист чипсет, графика и други компоненти.

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Јас Toshiba го ставив на интернет и само што ја отворив страната на Toshiba од google сама ми ги даде драјверите, така да ако имаш можност постави го на интернет и полесно ке ги најдеш.

M

Mr.Alien

Гостин
@reng
И јас најдов на страната на Тошиба, но за VISTA. Дали овие што ги најде ти се за XP?

reng

Intern
13 август 2007
683
19
Да го поврзав лаптопот на интернет на google го пишав видот на лаптоп и ме прати директно кај драјверите. Сега од друг компјутер истото не е возможно и неможам да ги најдам освен ако не го поврзам лаптопот и почнам да ги барам. За виста не ти требаат драјвери, бидејќи ти даваат recovery cd со лаптопот.

Потрошив 150мб за да ги симнам од интернет, така да сакал или не мора да има брз интернет за да ги симне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.068
Мислења
1.005.164
Членови
36.673