Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Достапност на Riser Cable

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
449
535
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Поради некоја моја фиксација да ја монтирам графичката вертикално, се запнав да барам PCI-e 3.0 па дури и 4.0 кабленце. Најдов во Сетек варијанта од Кулер мастер, АМА пустото не е компатибилен со куќиштето (конкретно, делот каде шо треба да се закачи графичката може да се фиксира само со еден штраф, а другиот е несоодветен на отворот на куќиштето). Макава е, кај да барам таков кабел од Thermaltake? Мислам дека се можно исконтактирав низ Македонијава, џабе. Ако имате некоја сугестија, макар и во странство да е, пукајте!

thrw

On your way to fame
3 декември 2021
702
576
Тешко тоа кај нас да најдеш.
Провери со Жирафите или Нексио ако можат да ти набават кој дел специфично ти треба. Ако не ти излезат во пресрет, си порачуваш од „Amazon“ и си плаќаш давачки и нивните маржи и плати.

wolverine

Practice makes perfect
27 јуни 2012
1.292
1.523
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Мислам дека имам низ дома вакво, од алиекспрес порачано пред некое време. Планирав да го монтирам на 1U серверско куќиште и да поврзам мрежна карта за мојот PFSense firewall ама пропадна тој план.

- PCIe 16X PCI Express PCI-E 16X to 16X Riser Extender Card Adapter Flexible Cable

Ако ти треба уште кажи ќе пробам да го најдам.

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
449
535
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Мислам дека имам низ дома вакво, од алиекспрес порачано пред некое време. Планирав да го монтирам на 1U серверско куќиште и да поврзам мрежна карта за мојот PFSense firewall ама пропадна тој план.

- PCIe 16X PCI Express PCI-E 16X to 16X Riser Extender Card Adapter Flexible Cable

Ако ти треба уште кажи ќе пробам да го најдам.
Ако не најдам чаре за ден два, ќе те барам

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.062
3.832
Ако не ти е итно, и би почекал, јас би изиграл вака.

Ова е адаптер од Phanteks за вертикална монтажа, со то шо графичката ја монтираш на решетките позади што се за хоризонтална монтажа. Теоретски би требало да е компатибилно со било кое куќиште.

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
449
535
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Ако не ти е итно, и би почекал, јас би изиграл вака.

Ова е адаптер од Phanteks за вертикална монтажа, со то шо графичката ја монтираш на решетките позади што се за хоризонтална монтажа. Теоретски би требало да е компатибилно со било кое куќиште.

За итно не е, ама нема да ми брка работа. Прво, оти само кабелот ми има, самото куќиште си ги има другиве делови, ама многу побитно е тоа шо како шо гледам по димензииве пак нема да има на што да го прицврстам долниот дел ( не се совпаѓаат дупките за штрафчиња), и технички пак само на PCI бракетот би се држела графичката. Реално, никаков проблем не е, ама ете, цепидлачам малце....

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.726
4.765
Писти Охту
@TheGamerTeacher џоне, имам дипкул pcie 3.0 riser со лежиште за него шо се штрафи на куќиште, ако сакаш ќе ти го сликнам. употребено е еднаш двапати кабелот само, ама не ми се свиѓаше како изгледа во куќиште и така ми дреми одамна. да ти пуштам сличе ако сакаш. од анхоч е земено ама гледам го немат појќе

TheGamerTeacher

On your way to fame
9 декември 2016
449
535
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
@TheGamerTeacher џоне, имам дипкул pcie 3.0 riser со лежиште за него шо се штрафи на куќиште, ако сакаш ќе ти го сликнам. употребено е еднаш двапати кабелот само, ама не ми се свиѓаше како изгледа во куќиште и така ми дреми одамна. да ти пуштам сличе ако сакаш. од анхоч е земено ама гледам го немат појќе
Pusti slika aj da vidam

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.639
Мислења
998.285
Членови
36.592
Најнов член
maikmckelvey