Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Донирам Ардуино процесори, десетици сензори и огромен број додатоци за Ардуино

Adivius

Gaining Experience
1 октомври 2013
9
53
Здраво дечки, со најдобра намера донирам Ардуино процесори, десетици (стотина?) сензори и огромен број додатоци за Ардуино.

Дискусијата е како вие би ја искористиле?

Опремата ја купив пред 2 години кога студирав магистерски на ФИНКИ (Internet of Things), но повеќе немам потреба. Се е во перфектна состојба, 95% од уредите не се искористени.

Нешто од тоа што содржи опремата е:
  • 1-2 процесори Ардуино Уно
  • 1-2 процесори Ардуино Мега
  • Сензори за воздух, CO2 итн.
  • Уред за Bluetooth, Wi-fi, Звучни сензори, сензори за вибразии, Joystick итн.
  • Уред за GPS + Уред за GPRS
  • Огромен број табли, жици, кутии, екрани, итн.
  • Ротирачки мотори, резистори, инфраред, камери, визиелни панели, и стотина други микроуреди.

Вредноста на пакетот е од $500-$700. Не можам да видам што точно имам бидејќи се е пакувано.

Единствен услов за добивање на опремата е да не е наменета за продажба. Би сакал да ја донирам некому кому навистина му треба. Така да би сакал да слушнам што ќе направите со опремата пред да ви ја подарам.

п.с. Се надевам дека со постот не кршам никакви правила. Затоа што очигледно немам таква намера.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.912
4.885
Скопје
hackitfree.github.io
Ајде млади ентузијасти електроничари - кој има време да посвети внимание и да ја искористи оваа опрема.
Греота да не се искористи а не се сомневам дека да се добие на поклон ваква опрема е сон на многу од вас , така да повелете пријавете се со два три збора како би ја искористиле - па се надеваме и на некое ривју со слики од вашите успешни проекти ...
Гуд лак (y)

Adivius

Gaining Experience
1 октомври 2013
9
53
Ајде млади ентузијасти електроничари - кој има време да посвети внимание и да ја искористи оваа опрема.
Греота да не се искористи а не се сомневам дека да се добие на поклон ваква опрема е сон на многу од вас , така да повелете пријавете се со два три збора како би ја искористиле - па се надеваме и на некое ривју со слики од вашите успешни проекти ...
Гуд лак (y)
Се надевам дека има луѓе во МК кои се занимаваат со ваква работа. Овие проекти знаат да бидат доста интересни.

Не мора да ме известува шо ќе прави со опремата, само стварно не би сакал да му е за продавање (а има луѓе кои навистина имаат потреба од неа).

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
812
745
оваа некој да ми го подарил пред 10+ години... :geek:
супер гест од твоја страна, најубаво да се најде кој сака да учи и напредува во оваа сфера

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.377
878
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
секогаш иам желба за tinkering hardware with software
ама муабетот е дека греота е да се дели опремава (иако се надевам тоа не е ни можно)

да би се сложил дека прилично мудро да се подари на форумов па нека му се извалка име после тоа ако реши да продава место и тој да подари...

СЕКОЈА ЧЕСТ за гестот!!!

masterwu

On your way to fame
11 февруари 2016
843
768
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Брат ми предава физика во средно училиште (гимназија) и заедно со професорот за информатика набавија од алиекспрес еден бејзик сет за да ги поттикнат заинтересираните ученици да научат нешто екстра надвор од стандардната програма. Мислам дека за нив ова би било топ!

Adivius

Gaining Experience
1 октомври 2013
9
53
Би сакал да ве известам дека се договоривме да го донирам сетот на корисникот @sasoxmkd. Ме исконтатира со добра причина и зошто би му бил потребен сетот. Со здравје да си ја користи опремата.

Се надевам и на фер користење! Доколку се реши да не му биде потребна повеќе, се надевам дека и тој ќе ја донира истата.
Мислењето е автоматски споено:

Браво, секоја чест.
оваа некој да ми го подарил пред 10+ години... :geek:
супер гест од твоја страна, најубаво да се најде кој сака да учи и напредува во оваа сфера
Фала ви!
Брат ми предава физика во средно училиште (гимназија) и заедно со професорот за информатика набавија од алиекспрес еден бејзик сет за да ги поттикнат заинтересираните ученици да научат нешто екстра надвор од стандардната програма. Мислам дека за нив ова би било топ!
Ардуино е одличен хардвер со огромен сет од библиотеки, супер за учење и нуди можност за секакви автоматизации и „роботизирање“. Би сакал повеќе луѓе да научат да се занимаваат со вакви работи. А посебно е одличен за деца!
секогаш иам желба за tinkering hardware with software
ама муабетот е дека греота е да се дели опремава (иако се надевам тоа не е ни можно)

да би се сложил дека прилично мудро да се подари на форумов па нека му се извалка име после тоа ако реши да продава место и тој да подари...

СЕКОЈА ЧЕСТ за гестот!!!
Стварно немам време да ја делам опремата, а и подобро е некој да ја добие цела, да види што му треба, па што не му треба да го донира и тој. Еве, се надевам дека и тој ќе исконтира некому од овој пост и ќе му ги прати деловите кои не му се потребни (заедно со некој процесор, нормално).

Последна промена:

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
48.653
Мислења
998.573
Членови
36.601
Најнов член
mewbrooks630333