- Ја почнал/а темата
D
Администратор

Сликата има многу смисла на темата.Iskreno ovaa slika sum ja videl na kanal 5 na zevzekmanija i ja davaa vo delot na humor kako reklama za razvojot na dolniot ves od minatoto do den denes.I nekako samata slika ne i prilega na temata.Na primer eve ti idea a mozebi i inspiracija:
Kako mislis????????Сликата има многу смисла на темата.
Ајде ајде, малку мислење и асоцијација.![]()
Јас не сум Алберт Ајнштајн, јас само го почитувам човекот и неговото размислување.
А за асоцијацијата, дефинирај го поимот глобално затоплување и ефекти од него....![]()
Метанот се испушта и од човечкото тело, при вршење на одредени активности (тррррт). Е сега, моето прашање е дали и тој и на таков начин произведен метан влијае на ефектот на стаклена градина? Ако е така, дали би било пожелно при тие активности да користиме упаљачи, со цел метанот да согори пред да отиде во горните слоеви од атмосферата?Поради гасовите што се испуштаат во индустријата, топлината многу потешко ја напушта планетава.
Со тек на време се повеќе и повеќе гасови од типот на Метан се испуштаат во воздухот.
Метанот се испушта и од човечкото тело, при вршење на одредени активности (тррррт). Е сега, моето прашање е дали и тој и на таков начин произведен метан влијае на ефектот на стаклена градина?
![]()
A znaes li ti sto e vreme. Vremeto ti e relativen poim, no zavivsi od koja strana na WC-to se naogas.omilena teorija sto ja pronasol e Teorijata za relativnosta na vremeto.Mnogumina mislat deka taa e bez vrska ama treba da se pomislat.I te kako e vazna
ne kapiram so znaci toa od koja strana na wc-to se naogasA znaes li ti sto e vreme. Vremeto ti e relativen poim, no zavivsi od koja strana na WC-to se naogas.![]()
E taka. Koga si od nadvoresnata strana a imas potreba, mnogu golema potreba i cekas red, 3 minuti ti se cinat kako 3 casa, a vo obicna situacija 3 minuti si se 3 minuti. Ili kako koga igras igri 3 casa ti se cinat kako 3 minuti.ne kapiram so znaci toa od koja strana na wc-to se naogas