Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Добро ве најдов!

Статус
Затворена за нови мислења.

zajuruk

Intern
21 февруари 2023
10
14
Skopje
asl? 28/М/Sk
Видео дизајнер, многу сакам да си пратам тек, редовно си отварам сетек/анхоч/џирафа етц.
Рандом стапнав на форумов барајки звучки за дневна/тв/грамофон.
Ми се допаѓа што има многу од темите што ги следам на едно место. Не ми се допаѓаат условите за пишување во огласи ама сваќам дека е добра одбрана против тролови и скемери.

kolesk

On your way to fame
6 февруари 2016
456
612
Како почна, со пол/години, помислив некое швалериште си.
Добро те најдовме, ти посакувам убави постови.

zajuruk

Intern
21 февруари 2023
10
14
Skopje
Welcome.
Прочитај правила и прашај ако нешто не е јасно да не биде касно :)
Прочитани се правилата, имам едно прашање... Преферирам да пишувам со ЕНГ тастатура и да користам англиски термини (пр. појачало би го пишал amp), посебно кога куцам од телефон ама гледам дека сите зборат со македонска поддршка па ми изгледа како непишано правило. Verdict?

Astraion

Unstoppable
24 ноември 2012
2.104
3.115
Струмица
Dobredojde.
Непишано е, ама "комјунитито" ќе ти сугерира цело време да пишуваш на кирилица и ќе ти стане едно незгодно.

maxresdefault.jpg

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.710
1.854
Прочитани се правилата, имам едно прашање... Преферирам да пишувам со ЕНГ тастатура и да користам англиски термини (пр. појачало би го пишал amp), посебно кога куцам од телефон ама гледам дека сите зборат со македонска поддршка па ми изгледа како непишано правило. Verdict?
Добре дојде.
Да, тоа со кирилицата е „непишано“, ама сепак, писмено правило.

Astro

Epic
20 јуни 2012
9.525
14.904
Добре дојде.
Да, тоа со кирилицата е „непишано“, ама сепак, писмено правило.
и етичко и естетско правило. Кога читаш текст напишан на македонски јазик далеку поубаво и почитливо изгледа кога е напишано на кирилица. И тука во оваа околина повеќето од нас ги мразат оние „популарни“ кратенки, како "nz", "poz" и слични. Нема да те тепаме, само не ги преферираме :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.702
Мислења
984.239
Членови
35.900
Најнов член