Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дизајнерски натпревар #2 (SOTW)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Тема: Marvel
Дозволени димензии: 200x70 минимални, 500x200 максимални димензии.
Пријавување до: 10.02.2012 (петок) 23:59 часот

Правила:

-Право на учество имаат сите корисници, без разлика на мислењата.
-Не е дозволено креацијата да содржи навреди, омаловажување, расизам, национализам, закани, пцуење и останато што ги повредува законите на Р.Македонија.
-Дозволено е користење на сток слики, рендери, ц4д рендери, вектори, четки.
-Креацијата мора да е во дадените димензии.
-Пријавувањето се одвива така што учесниците ги праќаат своите креации преку пп до организаторот (јас).
-Креацијата мора да содржи it.com.mk
-Креацијата несмее да има потпис од креаторот поради заштита од молење за гласови.
-Пријавување со готова креација и потпис или направени мали измени не е дозволено и се казнува со дисквалификација од натпреварот и забрана за учество на следниот. Вториот пат ќе биде трајна дисквалификација. Ве молам не се обидувајте да пронајдете "дупка" во системот, сепак натпревариве се за забава.
-Во случај кај организаторот или учесниците ако постои сомнеж дека креацијата не е Ваша, учесникот е должен да достави psd фајл (со целосна изработка, а не еден layer) во пп до организаторот.
-Можете да користите било која програма за дизајнирање.
-Гласањето се одвива преку јавна (за да се избегне гласање за себеси) анкета.
-Право на гласање имаат членовите со 10+ мислења, за да се избегне креирање дупли акаунти, па гласање за себе.
-Учесниците мораат да гласаат на натпреварот, освен ако има помалку од 3 пријавени, во тој случај учесниците не смеат да гласаат.
-Забрането е откривање на својата креација и молење за гласови. Оној што ќе биде фатен дека моли за гласови ќе биде дисквалификуван од натпреварот и забрана за учество на следниот. Вториот пат ќе биде трајна дисквалификација.
-Со секое прекршено правило следи предупредување или дисквалификација во зависност од оценката на организаторот.

Идеата ми е секоја недела да има различни натпревари, минатиот не беше сотв, па зошто овој да не биде...:)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
OT marvel е она контролорот за SATA? ;)

Еве ја на пример сакам да се пријавам ама незнам што е марвел...Дај објасни се мисли на марвел оној стрипот или нешто друго ....

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Прашања:

1. 500х200? Пиксели? Нели е тоа премалце.
2. Дали тука јавно се оставаат сликите или?
3. Исто како горе. Марвел?
4. Кој станува сопственик на креацијата по објавувањето.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
OT marvel е она контролорот за SATA? ;)

Еве ја на пример сакам да се пријавам ама незнам што е марвел...Дај објасни се мисли на марвел оној стрипот или нешто друго ....
Издавачката ќука на стрипови, е сеа се мисли со некој јунак од стрип од марвел да се направи потпис. Додај го горе ова објаснување и + линков http://marvel.com/ во самиот збор. Пример ќе земеш рендер од ајрон мен, хулк итн, или сток слика или било што :)
Прашања:

1. 500х200? Пиксели? Нели е тоа премалце.
2. Дали тука јавно се оставаат сликите или?
3. Исто како горе. Марвел?
4. Кој станува сопственик на креацијата по објавувањето.
1. За потпис се доволни, овие димензии се најчести за потпис на графичките форуми.
2. Не јавно, кај мене по ПП.
3. Ете прочитај погоре :)
4. Сопственик си останува креаторот

За почеток вака честа тема и сотв, да не биде веднаш фотомонтажа иако идеата на Даниел беше фотомонтажа, тоа е прилично тешка тема и не секој дизајнер ја владее фотомонтажата. Затоа подобро за почеток полесни теми :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Извини што ќе ти се замешам во организација....али свати го само како сугестија и идеја за поуспешен натпревар.
Зашто едноставно не биде 3Д текст...нешто вакво http://cdn.techpp.com/wp-content/uploads/2009/03/7.jpg Овде се гледа кративноста и идеата.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Извини што ќе ти се замешам во организација....али свати го само како сугестија и идеја за поуспешен натпревар.
Зашто едноставно не биде 3Д текст...нешто вакво http://cdn.techpp.com/wp-content/uploads/2009/03/7.jpg Овде се гледа кративноста и идеата.
Добра тема...ете тоа ќе биде за следниот натпревар :) ми падна вакво нешто на памет и на мене, ама си викам како за почеток да не е многу...бидејќи не секој дизајнер знае 3д дизајн, фотомонтажа итн, а вака обични теми секој дизајнер и почетник да е ќе знае да склопи нешто :) да има повеќе пријавени, а еве од следниот и подруги теми. Да го пробиеме мразот де :D

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Ок само сугестија,пошто во правење на 3Д текст (каков на сликата) треба креативност,добро познавање на илустратор,фотошоп,искурисутување на четки чуда,текстури и тако то.....Според мене за ваков неофициален натрпевар е идеална тема...али ајде нека остане за друга прилика.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Проблемот е што во 500х200 е многу тешко да се вклучи тема од марвел + it.com.mk + креативни ситници. Тоа што сум го замислил ќе биде премногу ситно, ама ајде ќе пробам.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Ironman_Signature_by_Nourdinne.png

еве пример како може да се склопи ако се сака :p
потписот е од http://nourdinne.deviantart.com/art/Ironman-Signature-84535356

Martin`s

read-only
супер е идеата да има дизајнерски напревар ама многу избирзувата зошто прво не погледнете на некој странски форуми да видете како се и како идат работите со сотв или дригите врсти натпревари ОВДЕ има многу натпреави за потписи погледне те ги правилата каков се тамо

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
супер е идеата да има дизајнерски напревар ама многу избирзувата зошто прво не погледнете на некој странски форуми да видете како се и како идат работите со сотв или дригите врсти натпревари ОВДЕ има многу натпреави за потписи погледне те ги правилата каков се тамо
Па што и фали на темата? Ова е најчесто искористуваната тема на сотв натпревари :) и варијации од неа...

Martin`s

read-only
Па што и фали на темата? Ова е најчесто искористуваната тема на сотв натпревари :) и варијации од неа...
јас ништо не реков за темата си е на место јас само сакав да покажам да се виде како трабе да изгледа еден SOTW да не е како провиот :);)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
јас ништо не реков за темата си е на место јас само сакав да покажам да се виде како трабе да изгледа еден SOTW да не е како провиот :);)
извини погрешно сум те разбрала :)

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Упс имам една грешка :D

Овде Пријавување до: 12.02.2012 (петок) 23:59 часот
ставете пријавување до 10.02.20212 а не 12, сум згрешила :D и додајте во правила следново правило:

-Пријавувањето трае 5 дена, а гласањето 2 дена.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно