важна
hello world
Тема: Marvel
Дозволени димензии: 200x70 минимални, 500x200 максимални димензии.
Пријавување до: 10.02.2012 (петок) 23:59 часот
Идеата ми е секоја недела да има различни натпревари, минатиот не беше сотв, па зошто овој да не биде...
Дозволени димензии: 200x70 минимални, 500x200 максимални димензии.
Пријавување до: 10.02.2012 (петок) 23:59 часот
Правила:
-Право на учество имаат сите корисници, без разлика на мислењата.
-Не е дозволено креацијата да содржи навреди, омаловажување, расизам, национализам, закани, пцуење и останато што ги повредува законите на Р.Македонија.
-Дозволено е користење на сток слики, рендери, ц4д рендери, вектори, четки.
-Креацијата мора да е во дадените димензии.
-Пријавувањето се одвива така што учесниците ги праќаат своите креации преку пп до организаторот (јас).
-Креацијата мора да содржи it.com.mk
-Креацијата несмее да има потпис од креаторот поради заштита од молење за гласови.
-Пријавување со готова креација и потпис или направени мали измени не е дозволено и се казнува со дисквалификација од натпреварот и забрана за учество на следниот. Вториот пат ќе биде трајна дисквалификација. Ве молам не се обидувајте да пронајдете "дупка" во системот, сепак натпревариве се за забава.
-Во случај кај организаторот или учесниците ако постои сомнеж дека креацијата не е Ваша, учесникот е должен да достави psd фајл (со целосна изработка, а не еден layer) во пп до организаторот.
-Можете да користите било која програма за дизајнирање.
-Гласањето се одвива преку јавна (за да се избегне гласање за себеси) анкета.
-Право на гласање имаат членовите со 10+ мислења, за да се избегне креирање дупли акаунти, па гласање за себе.
-Учесниците мораат да гласаат на натпреварот, освен ако има помалку од 3 пријавени, во тој случај учесниците не смеат да гласаат.
-Забрането е откривање на својата креација и молење за гласови. Оној што ќе биде фатен дека моли за гласови ќе биде дисквалификуван од натпреварот и забрана за учество на следниот. Вториот пат ќе биде трајна дисквалификација.
-Со секое прекршено правило следи предупредување или дисквалификација во зависност од оценката на организаторот.
Идеата ми е секоја недела да има различни натпревари, минатиот не беше сотв, па зошто овој да не биде...