Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

DisplayPort кабел за Dell U2414H daisy chain?

Статус
Затворена за нови мислења.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.415
8.002
Мелмак
toshex додаде нов оглас:

DisplayPort кабел за Dell U2414H daisy chain? - Проценка

Дечки ај препорака за од каде да најдам и какви DisplayPort кабли ми требаат за daisy chain да направам на двата монитори кои ги купив неодамна од форум.

Според тоа шо успеав да изгуглам портите им се DP 1.2 но на кабливе што ги гледам по продавници ретко пишува која верзија се или било какви други информации.

Ќе ми треба еден од 3 метри и еден од 1.8 метри.

Дома најдов еден дисплеј порт кабел вишок дека имам од 1.8м, но нема ознака за верзија. На него пишува:

BizLink DisplayPort...

Видете го целиот оглас...

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.062
3.832
Би требало било кој DisplayPort кабел да работит. Пробај го прво тој шо го имаш, ако не, еве Cablexpert 1.8 метри, DP 1.2, и еве Natec од 3 метри шо по спецификација поддржвит 4K, ерго е DP 1.2.

DP 1.1 и 1.0 се максимум до 1440p, така да било кој кабел шо имат поддршка за 4K, е барем DisplayPort 1.2.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.415
8.002
Мелмак
Благодарам на одговорите момци!

Не го проба тој што го имаш?

Ми треба прво еден подолг за до куќиште, па после тој би го пробал за измеѓу двата монитори. Вака со еден кабел нема како да ги поврзам и двата.

Би требало било кој DisplayPort кабел да работит. Пробај го прво тој шо го имаш, ако не, еве Cablexpert 1.8 метри, DP 1.2, и еве Natec од 3 метри шо по спецификација поддржвит 4K, ерго е DP 1.2.

DP 1.1 и 1.0 се максимум до 1440p, така да било кој кабел шо имат поддршка за 4K, е барем DisplayPort 1.2.

Па и двата монитори се 1080p така шо валјда не е само тоа разлика меѓу DP 1.1 и 1.2 - или сакаш да кажеш дека ако пишува 4К тоа е као показател дека се работи за DP 1.2 кабел?

Значи 1.2 ми треба за дејзи чејнинг?

Иначе овој од 3 метри во Анхоч само во Охрид, Струмица и Прилеп го имаат... хммм.

fuzzjaw

Unstoppable
13 јануари 2014
2.062
3.832
Па и двата монитори се 1080p така шо валјда не е само тоа разлика меѓу DP 1.1 и 1.2 - или сакаш да кажеш дека ако пишува 4К тоа е као показател дека се работи за DP 1.2 кабел?

Значи 1.2 ми треба за дејзи чејнинг?

Иначе овој од 3 метри во Анхоч само во Охрид, Струмица и Прилеп го имаат... хммм.
Баш ова, болдираново. Види ја табелата овде, за да поддржит кабелот 4K60, морат да е барем DisplayPort 1.2. Чим пишале Анхоч дека поддржвит 4К, би требало (пошо нели, локални фирми и пишење спецификации), да работит на DisplayPort 1.2.

Инаку да, DP 1.2 ти требит за daisy chain. Ако добро памтам, и Dell бараше минимум DP 1.2 на графичка и DisplayPort MST на мониторот.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.415
8.002
Мелмак
Баш ова, болдираново. Види ја табелата овде, за да поддржит кабелот 4K60, морат да е барем DisplayPort 1.2. Чим пишале Анхоч дека поддржвит 4К, би требало (пошо нели, локални фирми и пишење спецификации), да работит на DisplayPort 1.2.

Инаку да, DP 1.2 ти требит за daisy chain. Ако добро памтам, и Dell бараше минимум DP 1.2 на графичка и DisplayPort MST на мониторот.

Тенкс. Тоа помага.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.415
8.002
Мелмак
Дечки у нептун и сетек нема 1.2. Да не го кружам цел град пошо продавачиве не се ич од помош да не знаете конкретно некаде да има таков кабел?

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.800
1.952
Дечки у нептун и сетек нема 1.2. Да не го кружам цел град пошо продавачиве не се ич од помош да не знаете конкретно некаде да има таков кабел?
Во техномаркет?
Техномаркет - GEMBIRD DISPLAYPORT M/M CABLE 1,8M
Техномаркет - LANBERG DISPLAYPORT M/M 1.8m CABLE 4K

Испратено од телефоно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.940
Мислења