Nikola100
poweruser
почеток на крајот на копањето
Не - крајот на крајот на копањето ќе значи. После толку недоследности и фејлови само луди ќе копаат ...
почеток на крајот на копањето
Па не мислам дека ќе биде крај баш заради тоа. Струјата во МК е некои 10 денари по киловат на најниската тарифа (до 200kw мислам дека беше), така да ова ти е поголем проблем. За ETH ќе се најде алтернативе, ќе се пребацат на друга валута.Понкретно, дали ова ќе значи почеток на крајот на копањето на POW валутите (со исклучок на биткоин), со што residential mining практично ќе исчезне.
Фоундерс неам више. Стрикс не ни земам заради термал тротлинг.Абре Пане - па извади му на човекот „фоундерс и стриск 3090ки„ - ај баш да видиме дали ќе купи![]()
Цел свет чека Америка да почне да принта долари. + не се знае што ќе се случи со војната.Se prekina kopanje na eth, otide btc pod 20k i op nema diskusija![]()
Не, моментално сите моќни држави принтаат свои валути освен Америка. Америка не принта толку многу пошо сакаат да го зајакнат доларот за да и наштетат на Русија или што и да им е целта. Затоа доларот ги стигна сите валути, дури и ги надмина. За скоро ќе мора да почнат да принтаат и се ќе оди нагоре: акции, крипто. Доларот е главна валута во светот, може да принтаат колку сакаат и цел свет пак ќе тргува во долари.ДА, последно време само се принта долари, доларот го стигна еврото, ако продолжат вака да принтаат 100 ден за 1 год ќе стифне, нека намалат малку тоа машините ебаго...
Prognoza kako ke se zatvori dekemvri 2022?
Мислам дека по одреден временски период бара повторно, и мене ми има побарано пред некое време.Зашто ми бара дополнителна верификација кога веќе ми е верифициран акаунтот?
Погледнете го атачментот 121118
Мислењето е автоматски споено:
Погледнете го атачментот 121119
Мислењето е автоматски споено:
Којзнае, и мене ми побара повторно пред некој месец, брзо беше ме верифицираа за секунда.
Нема проблеми тука.
Sent from my iPhone using Tapatalk
se reverificirav i pomina ..Мислам дека по одреден временски период бара повторно, и мене ми има побарано пред некое време.
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден