• Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Dell's 'Vista Bonus': It's Windows XP

Fiasco

Gaining Experience
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Site znaeme deka poveketo "covecki sustestva" seuste ne mozat da se naviknat na Vista, a bidejki Microsoft go penzionirase XP, site novi lap topi sto gi prodavaat se kompatibilni samo so Vista... pa zatoa Dell nudi opcija za samo 99$+ da imate XP na vasiot nov lap top.
Dell ovaa ponuda ja narekuva Windows Vista Bonus program.

Mislam deka ova e odlicno od strana na Dell.. bidejki Vistata daleku pobrzo ja trosi baterijata, a i ni jas ne sakam da kupam lap top so Vista koja navistina ne mi se dopaga.

Ne znam dali ova go ima vo MK no toj sto ke kupi lap top od USA ... definitivno ke moze da prodolzi da uziva vo XP-to na negovoto novo mashince.

:bravo: za Dell

izvor: yahoo news

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Чекај малце, Dell продава laptop во пакет со Windows Vista, и сега со мала доплата од $99 може да добиеме Windows XP? И ти мислиш дека ова е одлично? LOL

:ua: за Dell

Freaker

Intern
9 април 2007
418
8
мене ич не ми е јасно, што ќе ти стават xp dual boot со vista или ќе користиш xp додека не се осетиш спремен за vista па ќе одиш во сервис да ти ја инсталираат, изгледа целта на веста беше да кажат дека xp lives on ама овој потег на dell ми е тотално збунувачки да не речам глуп, и од мене :ua: за dell

Laki Luciano

Intern
27 мај 2008
332
3
Но Dell нудат и само FreeDOS на нивните лаптопи, без ниту еден од овие два споменати.

Fiasco

Gaining Experience
2 март 2008
3.036
203
404
www.igorjanevski.com
Чекај малце, Dell продава laptop во пакет со Windows Vista, и сега со мала доплата од $99 може да добиеме Windows XP? И ти мислиш дека ова е одлично? LOL

:ua: за Dell

Pa mislam deka e odlicno za onoj sto ne saka da koristi XP...
Do sega ne mozese da kupis nov lap top so XP.. site se na Vista, a za da stavis XP, ke skapes pred kompjuter za da gi soberes drajverite, i prasanje e dali ke gi soberes.

stefan007

Intern
27 јуни 2007
395
2
Најубаво си да се продаваат лап топи без оперативен систем или може со linux и соте ке биднат задоволни, и волкот сит и овците на број

igorkrst

Intern
13 јули 2007
400
1
Јас мислам дека тука, барем на Dell машинките, се продаваат со Win Vista(downgrade) лиценци што значи си плаќаш за Виста ама важи и за XP. Значи можеш да си направиш даунгрејд и да си ставиш XP. ПОентата околу продолжување на XP беше затоа што Вистата се покажа пооша за лаптопи и луѓето гледаат практика а не да е фенси (барем обичните корисници така ги споредуваат).

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
44.556
Мислења
926.075
Членови
33.172
Огласи
1.278
Најнов член