- Ја почнал/а темата
Хммм.... зезнато.имам кабелски интернет поврзан на еден компјутер а тој оди преку МАC адреса.
Остави ги нив, земи пари и купи рутер.Здраво,
Имам само кабел и клешта што треба да направам друго ?
Ама вака па додека работи едниот компјутер и другиот ќе има интернет ако го исклучиш ооопс снема нетПроблемот можиш да го решиш со 2 мрежни картици. Добиваш интернет на едната и после преку другата мрежна делиш со другиот компјутер.
Epa dve dobra nema..Ама вака па додека работи едниот компјутер и другиот ќе има интернет ако го исклучиш ооопс снема нет![]()
Значи земам уште една мрежна и не треба ништо да и правам..
Компјутерите стартуваат Виндоус - што да подесам...
треба да се формира мрежа некоја ?
Воочи DNS Servers.Cocuments and Settingsuser>ipconfig/all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : VLATKO
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth
ernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-66-39-D5-2A
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 62.162.32.5
62.162.32.6
Доколку сакаш да поврзиш уште еден компјутер, ќе треба да купиш рутер.Благодарам...веќе успеав да ги поврзам компјутерите
А сеа да прашам доколку сакам да поврзам ушт еден компјутер на истиоит начин што треба да направам уште една мрежна на серверот и плус овие конфигурации со слични изменувања ?
Аха..So e toa rotor ziti se? Switch? :chudenje:
претпоставувам ротор = рутер со една лапната букваSo e toa rotor ziti se? Switch? :chudenje:
Одлична финта, сеа ја пробав, хаха.vaka jas imam kabelski i vaka go imam re6eno problemot
edniot kompjuter go imam povrzano preku USB
a drugiot preku mreza .... i na 2 ta ima internet no NE SE VO MREZA
ovaa "finta" raboti i na 2 ta kabelski operatori ...
Делење DIAL UP??? Не ми е јасно зашто би делеле DIAL-UP, ќе ви требаат месеци да отворите една страна. Sorry for off-topicIma nekoj iskustvo dali delenje dial up internet e mozno? Cimerot ima nekakvo si UMTS modemce, pa se cudam dali bi mozelo da se napravi ICS?
Може да се дели и Dial-up интернет преку ICS. Постапката е иста како и кај другите видови конекции.Ima nekoj iskustvo dali delenje dial up internet e mozno? Cimerot ima nekakvo si UMTS modemce, pa se cudam dali bi mozelo da se napravi ICS?
Има ефтина и ефективна солуција.Crossover cable(за мрежните карти).Ima nekoj iskustvo dali delenje dial up internet e mozno? Cimerot ima nekakvo si UMTS modemce, pa se cudam dali bi mozelo da se napravi ICS?