Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Виндоус да ти ја гасел графичката на секои 160 милисекунди, почнувајќи од Виста сервис пак 1. Па ако за тоа време има промена на екран, ја буди за да исцрта, а ако не, никому ништо. И така цело време пали-гаси... Доказ? Еве што вика Миркософт.
Од виндоус 8 и погоре, прави нешто поинаку, но објаснето е со многу комплициран јазик, па не е јасно дали пак го прави тоа (веројатно зависи од драјверот), но јасно вика дека tweakot се` уште важи.
Јас го пробав и навистина се чувствува помазно движење/работа, не во игри затоа што не ги користам (а и веројатно си имаат свои енџини/рутини за графика). Можеби и затоа досега не можев да го прежалам XP, седмица секогаш ми беше потрома (мазно е, ама не е мазно). Повисок оперативен систем немам и не сакам да имам инсталирано. Прилично сум уверен дека не ми се причинува, но оставам и таква можност, па затоа нека проба кој сака (и на кој не му е страв).
Веројатно не се препорачува за лаптопи на батерија, демек ќе троши повеќе струја.
Од виндоус 8 и погоре, прави нешто поинаку, но објаснето е со многу комплициран јазик, па не е јасно дали пак го прави тоа (веројатно зависи од драјверот), но јасно вика дека tweakot се` уште важи.
Јас го пробав и навистина се чувствува помазно движење/работа, не во игри затоа што не ги користам (а и веројатно си имаат свои енџини/рутини за графика). Можеби и затоа досега не можев да го прежалам XP, седмица секогаш ми беше потрома (мазно е, ама не е мазно). Повисок оперативен систем немам и не сакам да имам инсталирано. Прилично сум уверен дека не ми се причинува, но оставам и таква можност, па затоа нека проба кој сака (и на кој не му е страв).
Код:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Scheduler]
"VsyncIdleTimeout"=dword:0
Веројатно не се препорачува за лаптопи на батерија, демек ќе троши повеќе струја.