Шо го замараш па и ти Даниел со небитни работи.
Интел платформите се поотпорни на различни модели на мемории.Се извунувам ако е од корист еве го лаптопот
HP 250 G5 Notebook PC Product Specifications | HP® Customer Support
Модел со i5 6200U
Оваа е океј, јанема на лагер ама причекај недела дена, ќе ја донесат пак, оваа е стандардна меморија за лаптоп.![]()
Anhoch PC Market Online - SODIMM Notebook Memory Geil 8GB DDR4 2666MHz CL19
Anhoch PC Market Online Лаптопи и опрема SODIMM (Лаптоп) RAM Мемории SODIMM Notebook Memory Geil 8GB…www.anhoch.com
Мислам дека имаше 2х8 пар плочки, па може да се договорат и плус за инсталација ако членот не е упатенШо го замараш па и ти Даниел со небитни работи.
Му треба обичен DDR4-2400 за лаптоп. Толку.
Бидејќи нема кажано каков лаптоп има со каква платформа, најдобро да си проба во продавница на лице место дали ќе пасува меморијата, ако работи зима и тоа е.
Аааа океј, извињавам.Мислам дека имаше 2х8 пар плочки, па може да се договорат и плус за инсталација ако членот не е упатен
Здраво
Да не отворам нова тема, дали на оваа конфигурација можам да додадам уште 8гб рам, и ако може кој е ваш предлог?
Погледнете го атачментот 121261
Погледнете го атачментот 121262
Уште едно прашање. Дали со додавање на уште 8гб рам би се осетила некоја разлика во конфигурацијата? И дали старата рам да ја сменам со нови две од по 8 гб да се исти?Зошто да не би можело, освем во редок случај другиот слот да е расипан од некоја причина. Било која 8GB DDR4 2400 МT/s ќе ти заврши работа.
Можеш и ова, само што ќе си работи на 2400 MT/s, по спецификациите на најниската фреквенција меѓу 2-те плочки.
Уште едно прашање. Дали со додавање на уште 8гб рам би се осетила некоја разлика во конфигурацијата? И дали старата рам да ја сменам со нови две од по 8 гб да се исти?
Покрај таа што ми е предложи, некој друг предлог за 2?
Ssd имам момемталноМожеш максимум 32гб рам. (према нет)
Ако си при пари, најди 2х16гб рам, и едно самсунг ссд, и препород.
Најверојатно две исти по 8гб ќе земам kingston fury.Зависно намената, али од 8 на 16 во било што ќе осетиш огромна разлика, дури и во табови на Chrome. Од 16 на 32 не, и за таа конфигурација би ти било оверкил 32 GB RAM.
Препорачливо е 2 исти плочки да се поради компатибилност и стабилност но не е морално. Сум возел 2 плочки по 4 и една 8 со различни фреквенции и си работело топ. Работеа во hybrid dual channel. Ти со било која 8GB плочка ќе го имаш бенефитот од dual channel така да не се замарај премногу на таа тематика.
Само нов.Прашај дали ќе намали, ако ти се зема на старо.![]()
Продавам рам Kingston HyperX Fury Black HX426C16FB3K2/16 (кит од 2х8)
skullmonkey додаде нов оглас: Продавам рам Kingston HyperX Fury Black HX426C16FB3K2/16 (кит од 2х8) - 3.000 ден. Рамот сеуште подлежи под гаранција. Цена: 3400 денари. Видете го целиот оглас...forum.it.mk
Епа тогаш 2 Kingston 8GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast BlackСамо нов.
Уште едно прашање. Дали со додавање на уште 8гб рам би се осетила некоја разлика во конфигурацијата? И дали старата рам да ја сменам со нови две од по 8 гб да се исти?
Покрај таа што ми е предложи, некој друг предлог за 2?