Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

D-link modem so ruter na net za dreambox..

stefki

Intern
12 декември 2007
32
0
Здраво имам Adsl интернет и shi* модем од телекомот што ми го дадоа, иам проблем голем,купив рутер и dreambox (за сателитска ресивер) и модемот е ставен во bridge mode и го приклучувам со рутерот и го конфигурирам рутерот PPPOE конекција правам али никако да се конектира а вака без рутер си има интернет преку рутер несака никако мислам дека треба некој DNS да се намести па ако има некој решение ... ?

Drash

Intern
14 јули 2007
252
3
Со D-link и level 1 имам проблеми со мт нет со конектирањето а на он нет нема никакви проблеми. Со gigafast и gembird сега за сега немам проблеми во конектирањето.

Vick

Intern
11 јануари 2008
48
0
Станува се позаебано, од почетокот на оваа година пуштив во фирмата на жена ми АДСЛ Про 10, со новите модеми 360R... Секој ден барем еднаш треба да го ресетирам, а да не ви зборам ако треба малку аплоад да се направи - умира одма :( за даунлоад за сега држи.
Инаку дома имам од веќе две години АДСЛ пак на мт.нет ама со старите модеми и немам никакви забелешки.

noviot

Gaining Experience
1 февруари 2008
104
60
Станува се позаебано, од почетокот на оваа година пуштив во фирмата на жена ми АДСЛ Про 10, со новите модеми 360R... Секој ден барем еднаш треба да го ресетирам, а да не ви зборам ако треба малку аплоад да се направи - умира одма :( за даунлоад за сега држи.
Инаку дома имам од веќе две години АДСЛ пак на мт.нет ама со старите модеми и немам никакви забелешки.

Сум приметил и кај мене дома со 360R дека со download нема гајле, ама а пробам нешто поголемо да качам негде, почнува да кашла ... strange ..

Vick

Intern
11 јануари 2008
48
0
Е па наместо на подобро да одат, они се закопуваат во длабокото, после се чудат зошто се повеќе се откажуват од нив.

LoSkO

Intern
26 август 2007
29
0
od koa smenija nekoj softver vo Mtnet nekat site ruteri da praat konekcija sprema nif (mislam PPPoE) e sea mi kazaa deka za LevelOne imalo nof Firmware pa posle instalacijata na istiot bivalo da se zakaci ja posto iam kompjuter koj mi izigrava ruter so instaliran MikroTik na nego neam nikakvi problemi ama ima slucai kade sto na namesten ruter LevelOne pred 5-6 meseci rabotelo a od pred eden mesec ne raboti koa se javifme vo tehnicka podrska ni rekoa deka navodno imalo problemi so nekoj ruteri i trebalo so drug da probame sea za sea samo za levelone znam deka ne rabori a inace za dreambox na adsl sum probal so Edimax i zicen i bezicen i 2ta se pokazaa dobro i uste rabotat nema nikakvi problemi so nif.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
45.620
Мислења
945.968
Членови
34.105
Огласи
1.988
Најнов член