Стани премиум член, добиј куп бенефити и поддржи ја работата на IT.mk!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Codedesk

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Здраво здраво,

Мислење за дечкиве? Нудат неколку месечна обука за работно искуство. Си плаќаш помеѓу 80 и 800еу од месец за "професионални оценувачи" да ги оценуваат твоите таскови и после тоа доколку имаш над 85% на тие таскови добиваш работна сертификација. Мене според состанокот кои го има со нив ми звучеше како lyoness менталитет. Имал некој друг искуство со нив?

Глупав

On your way to fame
20 април 2008
1.143
721
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Повеќе сум поборник на моделите како Internship "кратко платен" ; или те вработуваме ако одвоиш дел од годишна плата за успешно вработување или поголем дел од плата за неуспешно вработување, отколку моделите: дај повеќе пари и од официјална обука на Академии од добри фирми, па ќе видиме што ќе биде...

Sent from my Mi06 using Tapatalk

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Повеќе сум поборник на моделите како Internship "кратко платен" ; или те вработуваме ако одвоиш дел од годишна плата за успешно вработување или поголем дел од плата за неуспешно вработување, отколку моделите: дај повеќе пари и од официјална обука на Академии од добри фирми, па ќе видиме што ќе биде...

Да, значи доколку сакаш да работиш со Тиер 1 клиенти, тогаш плаќаш 800еу месечно. Испаѓа поскапо него академиите

Атачменти

• 1683889639350.png
    1683889639350.png
    40,1 KB · Прегледи: 35

Глупав

On your way to fame
20 април 2008
1.143
721
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Искрено потрага по работа е скапа инвестиција која чини некаде отприлика окулу 3-5к годишно така да биди мудар што избор ќе земаш и од кого ќе земаш совет... Ако сакаш совет искуство од барање работа веќе подолго време по неконвенционален пат слободно пиши ми ПМ...

Spodeli

Intern
5 октомври 2009
48
23
Види, ова е поврзана фирма со codeacademy.
Јас бев на codeacademy и односот беше брда и планини се додека не дадеш пари, потоа кој те врти. Ни пракса, ни саем на вработувачи, ни бутур од договореното...
Се сам туркам оттука.

Јас не би трошел пари на нив. Нека ти предложи ЧетЏПТ проекти, и направи ги сам.

п.с.
Самиот газда се ставил на вебсајтов.... со парола стани дел од тимот и заработувај 50$/саат..

Mercilesss

Gaining Experience
20 февруари 2023
224
156
Види, ова е поврзана фирма со codeacademy.
Јас бев на codeacademy и односот беше брда и планини се додека не дадеш пари, потоа кој те врти. Ни пракса, ни саем на вработувачи, ни бутур од договореното...
Се сам туркам оттука.

Јас не би трошел пари на нив. Нека ти предложи ЧетЏПТ проекти, и направи ги сам.

п.с.
Самиот газда се ставил на вебсајтов.... со парола стани дел од тимот и заработувај 50$/саат..
Ги најдов преку марнет, углавно креаторот на вебсајтот е и регрутер за вакви "таленти". Све ова звучеше фиши уште во старт.

Rufflesaurus

Gaining Experience
16 јуни 2018
184
391
Скопје
davorminchorov.com
После подкастот со главниот на компанијава сфатив дека на таков човек ништо не би му верувал.

Уште не е на ниво на кое што навистина сака да помогне на луѓе, туку тоа го прави за пари, не затоа што навистина има вредност и може да помага. Има разлика во овие две работи.

Од бизнис аспект е одлична идеја ама знаејќи дека само мал дел од луѓето успеваат и се квалитетни, не би се пријавил доколку би бил почетник.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
45.663
Мислења
946.880
Членови
34.140
Огласи
2.009