Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Чуден проблем со графичка и монитор

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
imam eden cuden problem veke podolgo vreme, skoro godina dena, mi se pojavuvaat kafeavi linii na ekranot, e sea frkata e sto tie kafeavi linii ne se staticni. Sto sakam da kazam pod zborot staticni e koga ke otvoram nekoja strana , na primer na gorniot del od stranata ne mi se pojavuvaat tie linii, ako skrolam podole ke se pojavat, ako skrolam pogore ke izceznat....weird :isplashen:

istoto moze da se desi i obratno, gore da mi se pojavuvaat liniite a dole ne.
Ova ne se desava samo ako prelistuvam strani, se desaa koa ke mu tekne....

otidov u niko, poso od tamu go kupiv pc-to mi vikaat ne ti e do grafickata do monitorot ti e, i me mrzese da go nosam monitorot i niso ne bidna, pomina garancija i to....

ne deka neso ke zemam da napravam vo vrska so ova, samo me interesira so moze da e......pa ako nekoj znae neka poveli.......

CyberSpic

Intern
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
imam drugar kojsto go ima istiot problem, smenavme napoen kabel za monitorot i bese ok vidi probaj...(mislam deka imase samsung 9xx serija lcd )
p.s. koga go odnese toj ekranot na servis odgovorot bese "imas virus vo komp.." hehe

dani_janev

Intern
19 април 2007
280
7
da...na drug monitor ke vidis najdobro!
slicno imav i ja...samo so kaj mene se pojavuvase nekoja zoltenikava nijansa niz cel ekran...i koa go izvadiv kabelot vidov deka eden od pinovite bese malce svien...sea e sve ok...

Aleks

Gaining Experience
18 мај 2007
5.748
289
kaj nas ovoj problem go imase vo edno internet caffe i na kraj ispadna laden lem .. vidi so drug monitor .. ako e se OK .. 100% e laden lem

marjan ku

Баниран/a
10 септември 2007
25
0
abe luge nema da saka da raboti,ke se pojavuvaat linii.taka e toa koga ke odite da kupuvate za 500 denari ke zemete poevtin i toa e toa.zemete si kako mene eden lap top od 1600 evra i nema da ve boli glava

M

Mr.Alien

Гостин
@_EAX

Според мене, вака на невидено, 99% е кабелот. Или кај приклучокот кој влегува во графичката картичка, или во делот каде што е поврзан (залемен) кабелот во самиот монитор (ладен лем, поткинат кабел - усукан, дотраен кабел). Ако си склон кон експериментирање, отвори и погледни внатре во мониторот. Или зами нов кабел и прелеми.
Најпаметно, однеси кај мајстор, ако немаш искуство. Мониторот е една од компонентите каде што нема што многу да се стори (важи за неискусните корисници).

_EAX

Intern
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
@_EAX

Според мене, вака на невидено, 99% е кабелот. Или кај приклучокот кој влегува во графичката картичка, или во делот каде што е поврзан (залемен) кабелот во самиот монитор (ладен лем, поткинат кабел - усукан, дотраен кабел). Ако си склон кон експериментирање, отвори и погледни внатре во мониторот. Или зами нов кабел и прелеми.
Најпаметно, однеси кај мајстор, ако немаш искуство. Мониторот е една од компонентите каде што нема што многу да се стори (важи за неискусните корисници).

moguce, sea mi tekna deka ednas go pomrdnav monitorot i pocnaa da se pojavuvaat.

Vavo

Intern
20 октомври 2007
273
17
Skopje
Abe ja imam slicen problem ama mojot e verojatno so grafickata zosto malku ako go mrdnam kabelot od monitorot monitorot mi se gasi i posle na restart sviri cudno.

Најверојатно ти е кабелот до мониторот..тој има еден куп жици и кај повеќето постари монитори тој тешко се менува бидејќи едниот крај е врзан внатре во мониторот..Јас се мачев така доста време и го фрлив во подрум :) уствари со последните два тоа беше случај..сега имам LCD и е супер...на CRT можам да го забележам дури треперењето (сите ме викаат што тие е ти се причинуваат работи :muahaha: ) ..ова е закон ..уште да беше дигитален влезот ќе немаше некој ситен шум..се забележува на еднобоен екран..во дијагонала /////

SIEM

Intern
14 октомври 2007
4
0
ABE LUGE KUPETE SI SAMSUNG SYNC MASTER 971P LCD 19, JAS LANI GO KUPIV 500 EVRA TAKA DA MISLAM NEMA POTREBA DA MENUVAM MONITOR 5 GODINI + E ROTIRACKI I IMA ON TOUCH SCREEN (ZAKON E)

pianoman

Intern
11 октомври 2007
15
0
До интегралното коло на мониторот е (ако мониторот ти е CRT). Однеси го кај електричар. Тој, најдобро ќе провери.

ekonomist

On your way to fame
17 јуни 2008
1.224
656
И јас го имам истиот проблем на 795 DF. Кога го купив компјутерот го имав тој проблем, онака блиц понекогаш. После се преселивме и веќе две-три години го немав тој проблем се до вчера. И јас мислам дека е до кабелот, со оглед на тоа што го преместував компјутерот пред недела-две.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Во моментов нема членови онлајн.

Статистика

Теми
49.239
Мислења
1.008.119
Членови
36.674
Најнов член